BOKS VE FİTNESS BİRLİKTELİĞİ

Arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar olsun, selamın aleyküm... Benim sorum biraz karışık. 2 ay evvel boksa başladım. Fakat bir süre ara verdim iş nedenlerinden dolayı ve bu bana bir hayli kilo verdirdi. Moralim fazlasıyla bozuk. 1 ayda 4 kilo verdim ve haliyle kaslardan da gitti. Benim amacım eski kiloma geri kavuşmak ve kaybettiğim kasları eski haline getirmek. Bunun için fitness yapmak istiyorum fakat bokstan kopmakta istemiyorum. Bir taraftan da iş yoğunluğu...
Benim düşüncem yaklaşık 1 ay fitness yapıp vücudumu toplamak üzere. 34 cm olan kolum 1 ayda 32 ye düştü. 1 ayda fitness ve bol protein tozu, makarna, probis gibi hazır besinlerle (işim beslenmemi engelliyor) tekrar kol ve göğüslerime kaybettiğim 2 cm i ekleyebilir miyim? ve bunu yaparken boksa gitsem gelişimi olumsuz etkiler mi yoksa bir problem yaratmaz mı?

Yıl sonu İstanbul şampiyonasına çıkacağım ve bu sorunlar beni moral olarak çok yıpratıyor. Yaş 24 kilo 74ten 70 e indi. kol 34 iken 32 oldu. göğüste de belirgin kayıp var. sadece kol ve göğüs çalışması yapmak istiyorum. 1 aylık sonuç ne olur?

müsabık bir boksör olacaksanız herhalukarda ağırlık antrenmanı size fayda sağlayacaktır zaten,kayıp yaşamış olmanızdan bağımsız şekilde.haftada kaç gün boks yapıyorsunuz?bu ağırlık antrenmanında dikkat edilmesi gereken nokta boksa destek olmalı,boks antrenmanlarınızı olumsuz etkileyecek şekilde olmamalı.

müsabık bir boksör olacaksanız herhalukarda ağırlık antrenmanı size fayda sağlayacaktır zaten,kayıp yaşamış olmanızdan bağımsız şekilde.haftada kaç gün boks yapıyorsunuz?bu ağırlık antrenmanında dikkat edilmesi gereken nokta boksa destek olmalı,boks antrenmanlarınızı olumsuz etkileyecek şekilde olmamalı.

hocam normalde haftada 4 gün boks antrenmanım vardı. fakat bu ay işlerim öylesine yoğundu ki, ay boyunca sadece 1 kere gidebildim. böyle devam etse ringe çıkmam söz konusu olamazdı zaten, fakat rayına oturdu Allaha şükür. Otururken de benden 4 kilo çaldı. 1 ay daha boksu bırakıp vücudumu toparlama evresine geçmeli miyim yoksa ikisini bir arada yürütebilir miyim?

anladığım kadarıyla iş yüzünden sıkıntınız var,yani 4 gün boksa ek 2 gün ağırlık idmanı yapmanız pek söz konusu değil..peki boks idmanlarınız nasıl geçiyor?idmanların sonlarına güç hareketleri eklenebilir.bir gün bench press,bir gün overhead press,bir gün deadlift gibi.

anladığım kadarıyla iş yüzünden sıkıntınız var,yani 4 gün boksa ek 2 gün ağırlık idmanı yapmanız pek söz konusu değil..peki boks idmanlarınız nasıl geçiyor?idmanların sonlarına güç hareketleri eklenebilir.bir gün bench press,bir gün overhead press,bir gün deadlift gibi.

fazlasıyla yorucu... patlayıcı güç ve refleks ağırlıklı çalışıyoruz. bu nedenle antrenman bittiğinde sigara yakmaya dahi takatim kalmıyor diyebilirim. o halde en makulü boksa 1 ay daha ara vermek. peki 1 aylık fitness çalışmasında; beslenme sıkıntısı olan biri olarak soruyorum; gelişim maksimum ne kadar olabilir? yani protein tozu, probis ve makarna üçlüsüne asılacağım artık. kollarımı 32 den 34 e çıkartabilir miyim tekrar?

sizin ihtiyacınız olan kol ölçüsü değil,biseps curl değil.sizin ihtiyacınız olan 2 temel itiş ve en azından 1 temel çekiş hareketinde güç kazanmak.bench pressiniz 50den 100e,ohpniz 40dan 80e çıkınca kol ölçüsüne neden ihtiyacınız olmadığını anlayacaksınız bence.ayrıca bu demek değil ki güç için çalışmak kol ölçüsü kazandırmayacak,tabii ki kazandıracak.34 de olur 38 de.ama siz bir performans sporcususunuz bir atletsiniz,düşünce yapınızın da böyle evrilmesi gerek.

Önemli olan ne yaptığın değil. Nasıl yaptığın.
Ağırlık çalışmasını bodyciler gibi değil, Patlayıcı kuvvete yönelik yapmalısın.
Ben ağırlık salonlarında çalıştığımda bodyciler gelip abi o hareketi yanlış yapıyorsun diyorlar. Halbuki ben body değil, Patlayıcı kuvvet çalışıyorum.
Eğer amacın boks ise, fitness boksa destek olacak şekilde proglanmalıdır.
Amacın fitness ise, boks fitness a yardımcı olacak şekilde programlanmalı.
Ana yemek ve aperatif şeyler arasındaki ilişki gibi düşün.

Back
Yukarı