Bodye başlayalı 1.5 ay oldu, nerelerde yanlış yapıyorum?

Merhaba arkadaşlar,

Bodye başlayalı 1.5 ay oldu.Gittiğim salondaki hoca pek ilgilenmiyor, neyi doğru neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum oyüzden sizlerden yardım almak istedim.

Salona başladığımdan itibaren başladığım ağırlıkları çok fazla artırdım, ve bi süre sonra ağırlığı nizami kaldıramamaya başladım.Bunun kolu zorlayıp geliştireceğini düşünüyordum ama sanırım yaptığım yanlış nizami yapabildiğim ağırlığı kaldırmam daha doğru sanırım.Bu ilk sorum:)

2. sorumsa şu.Salona gelen bazı kişiler ağırlıkları set set arttırarak çalışıyorlar.Mesela bench press de 40-45-50 olarak ağırlıkları kaldırıyorlar.Bense her set aynı ağırlığı kaldırarak çalışıyorum.Hangisini yapmam daha doğru olur?

3. olarak ise salondaki hocam kick box hocalığı yapıyor ve oradaki öğrencilerle ilgileniyor sürekli.Oyüzden verdiği programada pek güvenemiyorum.Çalıştığım programı yazayım sizler zor veya normal bir program diyerek yönlendirirseniz sevinirim.

1. ay programım
Sırt Press
Dambıl yana açış
bench press
dambul yatarak açış
Lat
rowing
leg press
barbell curly
dambıl curly
dambl triseps
bar çeneye çekiş
mekik

2.ay programım( şuanki programım)
Sırt press
dambıl yana açış
bench press
diclayn press
dambıl yatarak açış
kelebek
lat
rowing
leg press
barbell curly
dambull curly
lat triseps
dambıl triseps
bar çeneye çekiş
mekik

3x8 den yapıyorum setleri ve 1gün arayla çalışıyorum

Son olarak amino acid felan kullananları duyuyorum, bunlar vücuda zararlı değilmi? Bunları kullanmayı bırakınca ne gibi bir etkisi oluyor veya kullanırken ne kadar yararı oluyor ?

Arkadaşlar emeğimin boşa gitmesini istemiyorum, oyüzden yanlış veya eksik yaptığım yerler varsa yardımınızı rica ediyorum, yardım eden herkese simdiden teşekkürler:)

Son düzenleme:
Programın çok karışık pek bir şey anlayamadım. Sana tavsiyem madem 1 ayın dolmuş, vücudun adapte olmuş, bölgelere ayır ve bu şekilde çalış.

1. gün Göğüs-Biceps, 2. gün Sırt&Kanat-Triceps, 3. gün Omuz-Bacak.

Antrenmanın yanında en önemlisi beslenme + dinlenme. İstediğin kadar ağır çalış, sert antrenmanlar çıkar, ağırlık basarken kendini aş, beslenmen düzgün değilse gelişmeyi unut.

Çok ara verip tekrar başlayan biri olarak; beslenmeyi sağlam tuttuğumda adaptasyon programında bile hacim aldığımı gözlemledim.

Programın çok karışık pek bir şey anlayamadım. Sana tavsiyem madem 1 ayın dolmuş, vücudun adapte olmuş, bölgelere ayır ve bu şekilde çalış.

1. gün Göğüs-Biceps, 2. gün Sırt&Kanat-Triceps, 3. gün Omuz-Bacak.

Antrenmanın yanında en önemlisi beslenme + dinlenme. İstediğin kadar ağır çalış, sert antrenmanlar çıkar, ağırlık basarken kendini aş, beslenmen düzgün değilse gelişmeyi unut.

Çok ara verip tekrar başlayan biri olarak; beslenmeyi sağlam tuttuğumda adaptasyon programında bile hacim aldığımı gözlemledim.

Daha önceleri programda kusur göremiyordum, çünkü bir bilgim yoktu konuda.Hoca ne verdiyse onu çalışıyordum.Kafama göre bir program yapsam bunun bir zararı olurmu, yoksa uzman desteği almam dahamı iyi olur?

Ben sana bi program yazayım.

1. Gün
Bench Press 3x10
Bench Fly 3x12
Pullover 3x10
-
Z Bar Curl 4x8
Hammer Curl 3x10
Konsantrasyon 3x10

2. Gün
Barfix 3xMax (Olmuyorsa 3x30 saniye asıl)
Lat. Mac. Enseye 3x10
Rowing Mac. 3x10
D. Rowing 3x10
-
Pulldown (düz) 4x10
D. French 3x10
Tek French 3x10

3. Gün
Omuz Mac. Öne 4x8
Lateral 3x10
D. Front 3x10
-