Body Salonuna yazıldım ve Kilo verip vücut geliştirmek istiyorum.

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan tnraksy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar saygılar.

Şimdi yarın spora başlıyorum bir salona yazıldım.Kilom 95 civarı boyum 187 cm. Ben kilo vermek istiyorum 10 kilo fazlam var.Salona gitme amaçlarım ; kilo vermek , vücut geliştirmek ve dik durmak için gerekli çalışmaları yapmak.

Şimdi sormak istediklerim var.
Hem kilo verilip hem kas yapılır mı ?

Dik durmak için ( sırt kası için) hangi antrenmaları önerirsiniz? ( Hocayla halletcez ama sizlerden de öneri bekliyorum.)

Beslenme nasıl olmalı ? Bende anal fissür denilen hastalık var. Yani posalı beslenmem gerekiyor ve bol su içmemek gerekiyor.Sebze ağırlık beslenmem gerek. Bu tür beslenme vücut gelişimi için iyi mi? Sabahları yumurta felan yemem gerekiyor mu ? Açıkcası bu konuda bilgim pek yok. Forumda illa yazılmıştır ama vaktim kısıtlı olduğu için okuyorum hepsini.


Arkadaşlar şuan öğretmenlik bölümünde okusamda hedefim Öz. Har. polisi olabilmek ve bunun için sağlam vücudum olması gerekiyor.Kondisyonlu vücut şart maalesef. Kardio nasıl ne kadar yapılmalı?

Evimizin garajında Kondisyon bisikleti 8 kg luk dumbell seti ve sehpa var. Ayrıca kendim kum torbasına benzer birşey yaptım. Haftanın 3 günü salonda geri kalan günlerde burada çalışmayı düşünüyorum. Tabii ki evde çalışırken hafif çalışacağım fazla zorlamayacağım kendimi ?

Buyrun buda resmim

 
elbette hem kilo verip hem vg yapabilirsin
ilk başlarda kardiyo ağırlıklı olan bir program yaparsın içine vg hareketleride eklenir
zamanla kilo verdikçe (yağlardan gittikçe diyelim) vg ağırlığını arttırıp kardiyoyu düşürürsün
bu şekilde hem kilo verirsin hem istediğin vucut için çalışmış olursun
ama bunlar kısa zamanda olacak şeyler değildir aylarını, belki yıllarını vermen gerekebilir
bu zaman tamamen senin disiplinine ve yaşam tarzına bağlıdır
 
Arkadaşlar ilk günümü bitirdim

Koşu Bandı
3 modunda başladım ve 5 dk bu şekilde yürüdüm ardından 5 e yüksekttim.Hızı gitgide arttırdım ve 20 dakika boyunca 2 km felan koştum.

Bisiklet
Koşunun ardından bisiklete geçtim ve 12 dakika boyunca bisiklete bindim yaklaşık 3 km civarı yapmışım.

Mekik
Bisiketten sonra mekike aletine geçip 12 x 3 şeklinde yarım mekik çektim.

Dumbell sağ sol çalışması
Mekikten sonra 4 kg luk dumbell ile aynanın karşısına geçip bir sağ bir sol 20x3 şeklinde çalışma yaptım amaç yan tarafları çalıştırmaktı.

Sırt kasları
Sırt kasları için makineye oturup 12x3 şeklinde aralarda 30 saniye dinlenerek çalışma gerçekleştirdim.

Karın kasları
Karın kasları içinde aynı makinede karın kısımını çalıştırmak için olan bölümnden 12x3 şeklinde çalışma yaptım

Koşu bandı
En son olarak tekrar 10 dakika boyunca ortalama 6-9 arası modda 1-5 km hızlı tempo yürüyüş ve koşu yaptım.

bu şekilde geçti çok fazla zorlamadım açıkcası.
 
Anal fissür bende de var allah yardımcın olsun....
 
Back
Yukarı