Body Salonuna Bak Millet Nerelerde Antreman Yapıyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Private
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selam Pump,

Majestıkte sokulup takılan bır cıft dumbbell olması lazım, bızde elımızde ıngılız anahtarı , set aralarında sok tak ugrasıp dururduk.

Tabıı salonda kızlar falan olmalı derken bahsetmeyı unutmusum, cıddı antrenman yapan saglam bodycıler de olmalı,

Rekabet cok onemlı malum.

Saygılar

Blitz dedi:
Astor dedi:
sscb de yasak olması bence olasılık dışı
sscb her türlü spora çok büyük destek vermiştir zamanında.Her dalda başa güreşirlermiş yani
SSCB'de BB kesinlikle yasaktı, bunu güvenilir bir kaynakta okumuştum ama şimdi o kaynağı bulamıyorum :(.
Sebebi ise narsizmi körüklemesi imiş.
Zaten düz mantıkla bakınca da koca ülkeden o kadar sporcu çıkar da bir tane mi bodyci çıkmaz? Hani bodyci çıkmaz da başka sporcu da çıkmaz o zaman anlaşılır bu ülke sporda geri deriz (Çin, Hindistan vs.) ama Rusya o kadar madalyalı sporcu yetiştirmiş ve hiç bodyci yetiştiremediyse, bu konuda ABD ile kıyasıya yarışmadıysa, bunun sebebi bodynin yasak olmasıydı.
Benim tanıdığım bir tek Fedorov var, o da çok meşhur değil ve zaten Sovyet döneminde çocuktu.

Narsizmi körüklemesi evet. Bu çok mantıklı komünist bir ülkede bu sporun yasaklanması için.Ben bunu düşünmüştüm ama ifade edemedim.
Ama aslında sadece bb değil bir çok spor da narsizme yol açabilir diye düşünüp sonra bb nin yasak olması imkansız diye düşünmüştüm :)

iyide tüm sporlar insanı geliştirir adam gider sutopu oynar evinde bidon kaldırır yine yapar vücudunu. bence bir yanlışlık var bu işte. birinden üstün olmak için sırf bb yapmak gerekmezki. kitapta yasaklasalarmış o zaman o da diğer insanlardan üstün kılar birilerini.

uykum kaçtı ve forumda gene geç vakitte dolaşırken bu resimleri gördüm. coleman'ın çalıştığı salonları biliyorduk. oldukça köhne ve eski. ama böylesi beni çok etkiledi. kendi kendime elimde bulunan imkanları, salonumu eleştirdiğim aklıma geldi, gerçekten hayıflandım!!!!
özellikle bu başlığa msj yazmak istedim. çünküdiğer yeni katılan veya görmeyen eski forum üyelerinin bu resimleri görmesi gerektiğine inanıyorum.
Flexor hoca çok güzel bi söz etmiş. buradan çıkan adam daha hırslı ve gelişmiş olur demiş. katılıyorum. neden mi? burada çalışmayı göze alan insandaki disiplin ve azim takdire şayandır. elimizdekilerin kıymetini bilelim. özellikle de güzel vatanımızın kıymetinin farkına daha çok varalım. yahu akşam akşam duygulandım. :cry:

Coleman a bu salonu göstermek lazım kesin bu sene şampion olur o zaman.

CENTAUR dedi:
Coleman a bu salonu göstermek lazım kesin bu sene şampion olur o zaman.

colemanın çalıştığı mekanda çok iyi sayılmaz açıkçası .

her kimin salonu ise tebrik etmek gerek. bu işe baya bi tutkunki böyle bi ortamda dahi çalışabiliyor. biraz bakımsız etraf. temizleyip birde alet edavata ve duvarlara boya çekse süper olacak. rocky filimlerinde rus son moda aletlerlen çalışırken bizim rocky dağda odun kırıp karda koşturuyordu. eğer buradaki salon bi rusa aitse film tam tersi çekilmeliymiş bence.

ayrıca bu tip yerlerden sağlam adamlar çıkar. her babayiğit çalışamaz bu ortamlarda.

eski salonum aklıma geldi bu kadarda olmasa bile eski fırından bozma ter kokulu aletler küflü ve zincirli duşlarda su akmaz aksada küflüdür yada tüp bitmiştir aletler profilden dir yanlış bişide ellerini kesebilirsin ama hırs vardır heyecan vardı 120 kg benc basana hayretle bakıldıgı bi yer di spor ayakkabıları giyilmiyordu çorap yalınayak gezilen bi yer ortalık tavuk kokusundan gecilmezdi ama o kötü yerden ankara şampiyonu biri çıkmıştı

Abi bir köhne salon hezeyanıdır gidiyor ne varmış böyle bu kadar abartmayalım.

Bizim apartmanın kömürlüğü var bundan bin beter oraya bikaç alet yığsam, eksikleride çimentodan kalıp döksem acaba bende şampiyon olurmuyum :badgrin: ?

Resimleride koyarım buraya fantazi olur.

yap o zaman sansı bi dene

şimdiki salonlar ne kadar gösterişli olsada o salonlar belkide ilk oldugundan mıdır nedir daha cazip geliyor bana nostaljik oldugundanmıdır nedir şimdiki salonlarda kafana göre squat yapamazsın ne biliyim leg prese fazla agırlık taktıgında garipserler seni hoca tuhaf tuhaf bakar eski hard bodyciler yok artık

Lutfedip benchlerin üzerine sünger koymuşlar. O da olmayabilirdi.

Arkadaşlar yani sscb de badynin yasaklandığını falan yazmışsınız yıkıldım ya gülmekten amerikan kapitalizmi ne kadar da korkmuş böyle sosyalizmden de bady building bile yasak diye yazılmış kitaplara.Ailemde gürcistanda yaşamış tanıdıklarımız var.Ve emin olun bady falan yasak da demediler.Sovyet hükümetleri halk icin spor yapmaları ıcın ücretsiz salonlar acarmış.Babamın işi greği rusya,ukrayna,gürcistan,kazakistan,türkmenistan gibi ülkelere gitti ve evimize gelen ruslarda hiç böyle bir sey söylemedi.Bana cok sacma geldi bu sözler..

reddevil87 dedi:
Arkadaşlar yani sscb de badynin yasaklandığını falan yazmışsınız yıkıldım ya gülmekten amerikan kapitalizmi ne kadar da korkmuş böyle sosyalizmden de bady building bile yasak diye yazılmış kitaplara.Ailemde gürcistanda yaşamış tanıdıklarımız var.Ve emin olun bady falan yasak da demediler.Sovyet hükümetleri halk icin spor yapmaları ıcın ücretsiz salonlar acarmış.Babamın işi greği rusya,ukrayna,gürcistan,kazakistan,türkmenistan gibi ülkelere gitti ve evimize gelen ruslarda hiç böyle bir sey söylemedi.Bana cok sacma geldi bu sözler..

"Amerikan kapitalizmini" buraya da soktun ya ne diyeyim sana.

Vallahi bence hiç inanılmayacak bir uygulama değil Reddevil Sovyet Rusyasında vücut geliştirmenin yasaklanması.
Bende birinci elden, Sovyet Rusyasında yaşamış bir tanıdığımızın yaşadığı şeyi anlatayım.
Evlerine gizlice çanak anten kurmuşlar bundan sanıyorum 25 sene önce, bir gün askerler gelmişler, herkesi yere yatırıp bağırmaya başlamışlar.
Sebebi çanak anten, hemen parçalanmış çanak anten, bu insanlar ise yalvar yakar merkeze götürülmekten zor kurtulmuşlar, çünkü merkeze giden insanların başına emin ol iyi şeyler gelmiyormuş.
Burası siyaset yeri değil, ve ben kimi yönlerden Sovyet Rusyanın o dönemin Türkiyesinden iyi olduğuna inanıyorum (kimi yönleri açıp lafı uzatmak istemiyorum)
Vücut Geliştirmenin yasaklandığına dair kararname muscle fitness'ta gösterilmişti, ilki çıkan kararname, ikincisi ise bununla ilgili gerekli önlemlerin alınmasına yönelik görev emri.
Bir anda Türkiye geldi gözümün önüne, bir kararname çıkıyor ve sonra gereği yapılsın diye emniyete emir gidiyor.
Emin ol fantazi değil bunlar, ama kahkahalarla gülmen güzel, çünkü yapılmış olan şeyler trajikomikmiş, biz insan olanlar için :)

Butür salonlar genelde İran'dan çıkıyor.Tam olarak kaynak neresi bilmeden konuştum ama birkaç yerde butür salonların fotosunu görmüştüm.İran'da maddi imkansızlık sebebinden butür yerler çokmuş ayrıca ordakilerin ırktan olsa gerek inanılmaz derece iyi vucütcuları var.Ayrıca İran hormonu denilen bir hormonda kullandıkları söyleniyor.

Resimlerde Victor, Ağırlıklarda CCCP yazıyor muhtemelen sovyetlerin bir bölgesindedir. Yani fanatizmin alemi yok kuzey korede saç uzatmak yasaklanmıştı geçenlerde Çinde dövüş sporları yasaklanmıştı "yoldaş, yoldaşa vurmaz" diye. Şaşırmamak ve bu salonda çalışan insanların azmini takdir etmek lazım. Helal olsun.

Back
Yukarı