Body için aylık ne kadar para harcıyorsunuz?

750-1000 tl arası gidiyor. İmkan olsa daha fazlada harcarım :D Medikal destek almayan biri için 1000 tl ideal bir rakam bence

Aslında dönemlik değişiyor. Bulk dönemi bilançosu daha ağır oluyor. Şuan definasyon dönemine girdiğim için daha az meblağ harcıyorum

Ama genel olarak;

Salon 100 lira

Akşam yemeği 220 TL off gün akşam yemeği ücreti
1 aylık kahvaltı 300 TL
Antrenman günü akşam yemeği 320 TL - 480 TL arası
Ara öğünler 270-350 TL arası

Supplementler çok sık değişiyor. Fakat 1.5 aydır ürün kullanmıyorum. Supplement hariç min 1210 TL ile 1452 TL arası ortalama. Tabi bu arttıp azalması da var.

Burada beslenmeyi katacak olursak zaten fiyat artıyor. Sonuçta yaşamımızı sürdüren bir ihtiyaç.

yemek-supp-salon 500-600
paranın büyük kısmı kırmızı ete gidiyo

5 ay 250 TL olarak anlaştık. Aylık su için harcamam salon 15 tl. Yemek için fazla yemek yiyemediğimden dolayı harcama yapmıyorum.

şu sıralar supplement kullanmıyorum. işlerim ve okul yüzünden genelde dışarda yemek yiyorum bu yüzden ekstra masraf ortaya çıkıyor. ortalama günlük 50tl den dersem 1500 tl yemeğe gidiyor aylık. salona da 7 aylık 550tl veriyorum.

Evde çalışıyorum, yaklaşık bin liralık malzemem var. Bunun için salon masrafı diye bir derdim yok. Ne kür yapıyorum, ne supplement kullanıyorum, buradan da kardayım. Beslenme için de çok harcama yapamıyorum, günde iki öğün ve öğlen de ekmek arası tavuk döner yediğim için beslenmeye harcadığım para da aylık 100-150 civarıdır.(tabii ki ekstra masaf olarak, yoksa spor yapmasak da iki öğün yiyecektik mecbur)

Salon a aylık 60 tl veriyorum, hoş vermesem de kimse para ver demiyor, supplement alımım sabit olarak whey,creatin bunun dışında arada bazı ürünleri deneme maksatlı alıp deniyorum 3 ay yetiyor ortalama, aylık olarak 70 tl de oraya gitse toplamda 130.
Burası pahalı olduğundan beslenmeye ek bir bütçe ayırmış olmuyorum, 2 öğün dışarıda yiyeceğime 1.5 kg et alıp akşamları fırına atıyorum 1 hafta yetiyor. Beslenmeye ek para harcamıyorum hatta kardayım diyebilrim :)
Dolayısıyla net olarak 130 tl civarı...

Spor salonu aidatı,
kendime göre ayırdıgım yemek bütçesi
salonda aldıgım sular :D
ve sadece kışın 3 ay kullandıgım prot tozunuda katarsak maks 270 falan yapıyor.
Tabi aylık ortalama fiyatı bu.Yani mesela 4 aylık 230 veriyorum salona aylık 55 diye hesaba kattım

Bazıları çok abartmış... Musabık sporcu sanki kendileri...

Aylık harcamalar;

Lor Peyniri 55
Yoğurt 55
Bulgur 12
Yumurta 28
Süt 28
Vitamin 14
BCAA 30
Kreatin 20

toplamda 243, yoğurt-yumurta ve su sponsor tarafından karşılandığından -84 , toplamda 159 tl, bu bütçeye de çıkalı çok olmadı, bundan önce 60-70 liralık bütçe :D

Back
Yukarı