Body bulding e yazılıcamda bazı sorularım var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aslann
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aslann

Yeni Üye
Ben yüksek kglarda zorlanmam tahminen ama gittigimde ilk aylarda düşük agırlıkta çalıştırıyolarmış dogrumudur bu 5 kg gibi agırlıklarla benim istedigim kilo vermek ve kasları belirginleştirmek 3 4 ay gidicem dersler flan var o yüzden ilk aylar gidicem sonra yaz tatilinde devam edicem gittigimde hoca 5 kg dumbell verirse benm 10 kg alma gibi bi lüksüm varmı yada halterde verdigi agırlıktan 5 10 kg fazla artırmak

hocan çok bilgiliyse ona güven derim aksi halde sıkıntı yaşayabilirsin
ancak anlamıyorsaki bunuda senin anlaman uzun sürer kilo işi sana kalır
ama dediğim gibi bu zor bi durum

Merhaba,

gercekten bilmeden soyluyorum mantiken. kasları yavas yavas alıstımak daha dogru değilmi? ama baslangıc kilosu kisiden kisiye değisir. burada boksbody nin dediği gibi antrenore baglı biraz gibi geldi. Ama benim takıldığım konu su neden bir zaman dilim icinde olması lazım 3-4 ay gibi. herkesin ksları 3-4 ayda belirginlesicek diye birsey yok. Anladım okulun var ama evde 40 dakikanı ayırıp butun sene devam edebilirsin. s
demek istediğim su bu isler 3-4 ayda olsaydı ortalıkta bir suru baklavalı erkekler ve inanılmaz vucuda sahip hatunlar dolasırdı.
Zaman ve sabır.

Ben yüksek kglarda zorlanmam tahminen ama gittigimde ilk aylarda düşük agırlıkta çalıştırıyolarmış dogrumudur bu 5 kg gibi agırlıklarla benim istedigim kilo vermek ve kasları belirginleştirmek 3 4 ay gidicem dersler flan var o yüzden ilk aylar gidicem sonra yaz tatilinde devam edicem gittigimde hoca 5 kg dumbell verirse benm 10 kg alma gibi bi lüksüm varmı yada halterde verdigi agırlıktan 5 10 kg fazla artırmak

eğer hocan iyi bi hocaysa kesin onu dinle yoksa fazla ağırlıkla doms olursun yani mikro kas yırtılması olur bi sonraki gün felç gibi uyanırsın antrenmandada hiç doms olduğunu hissedemezsin o yüzden sakın fazla yüklenme ilk ay çok dikkat et 3 gün ayağa kalkamazsın bana olmuştu.kafa_

bb sporunda ilk ay amaç kaslanmak değil hareketleri öğrenmektir tabiki aşırı ağırlık tavsiye edilmez ayrıca 3-4 ayda belirgin kas olmaz

ben ilk 2 ay sadece kardio mekik çalıştım tabi yağ vardı.

şimdi kilom fazla gelebilir 97 kiloyum ama yağ oranım %20 civarı 90 a inicem.

bu ay ağırlığa girdim ve 20-35 kiloyla başladım ama makinalarda. serbest ağırlıklar için ilk zamanlar düşük ağırlıklar daha iyi olucaktır.

dayım ilk dumbell çalışmaya direk 20 kiloyla başlamış şimdi kolunda yırtıklar var.

Merhaba,

İlk aylar ham olan vücudun spora alıştırılması dönemidir.
Bu yüzden en azından ilk hafta yenilere hafif kilo ile hareketin nasıl uygulanacağı gösterilir.
Vücut Geliştirme bir sabır sporudur.
3-4 ay gibi bir süre koymak, bu kadar sürede oldu olmadı kaygısına düşmek mantıklı değil.
Zaten sen beslenmeni, dinlenmeni düzene oturttuktan sonra ve antrenmanlarının da hakkını verdikten sonra -hakkını vermekten kastettiğim kaslara yedirerek yapman, çok ağır kaldırman değil- güçleneceksin ve kilolar kendiliğinden artmaya başlayacak.
Ayrıca her şeyin başı sağlıktır, ağır kaldıracağım diye salonda hareketi mahvedenler, kendilerine zarar verenler var.

İyi günler,

Yardımlarınız için teşşekkür ederim body bulding e kuzenimle beraber başlacam motivasyon sorunu olmaz 3 4 ay dedim anlattımda yazımda derslerim var o yüzden gidemem fazla derslreime agırlık vermem lazım inek gibi görünmek istemiyorum inek degilim çünkü ama bu yıl geçip ailemi grurlandırmam lazım anlata bilmişimdir umarım o yüzden 3 4 ay gidicem belki daha fazla olur bilmiyorum tavsiyeleriniz dogru gerçekten ilk ay alışmak lazım zora sokmaya gerek yok hocam gittigim salondaki hocaya pek güvenmiyorum o da ayrı bikonuda neyse :D

ağırlık kaldırmak sporu haltercilerin işidir.
spor salonuna gittiğinde sadece ağırlık çalışmıyorsun, yürüyüş ,koşu, bisiklet gibi kardiyo egzersizleri ile beraber makineler, halter ve dumbellar yardımı ile estetik ve güçlü bir yapı kazanmak amacı ile kaslarını çalıştırıyorsun.
çok ağırlık kaldırmak istiyorsan halter sporuna başlamanı tavsiye ederim.

ağırlık kaldırmak sporu haltercilerin işidir.
spor salonuna gittiğinde sadece ağırlık çalışmıyorsun, yürüyüş ,koşu, bisiklet gibi kardiyo egzersizleri ile beraber makineler, halter ve dumbellar yardımı ile estetik ve güçlü bir yapı kazanmak amacı ile kaslarını çalıştırıyorsun.
çok ağırlık kaldırmak istiyorsan halter sporuna başlamanı tavsiye ederim.

Dostum agırlık kaldırmak istememin amacı hafif agırlık sadece omuz kasları için diye biliyorum yavaş yavaş düşük agırlıkta çalışılıyordu bildigim benim istedigimse bana gelişmeyi saglacak bi agırlıkta çalışmak 5 kg agırlılı 100 kerede 200 kerede kaldırırım o yüzden zorlanmadan acıyı hissedmeden gelişme yok öyle degilmi acı derken antreman sonrası 5 kg yerine 10 kg çalışmak amacım ilk set ısınma amaçlı 5 kg ötekisi 10 kg yada yüksekten düşürücem son set başladıgım yüksek kg piramitmi öyle bişey diyorlardı yanılmıyorsam yazıyı yazma amacım buydu arkadaşların tavsiyelerinden anladıgım kadarıyla ısınma için kas yırtılması olmaması için ilk ay alışma hamlıgı atma süreci bu şekilde yapmamız gerekiyormuş

Back
Yukarı