Bitkisel Proteinlerin Günlük Protein Hesabına Katılması?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Noname03 tarafından 27 Temmuz 2018 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. Noname03
    Offline

    Noname03 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2018
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Bitkisel proteinler aminoasit zinciri eksik besinler tamam ama tamamlayıcı besinler ile tüketildiginde mesela pilav-fasulye tarzı gibi eksik olan aminoasit tamamlanıyorda benim soracagım soru emilimi ben karbonhidrat olarak yulaf,bulgur,basmati pirinç,kepekli makarna,yeşil mercimek tüketiyorum bunların vücut tarafından % olarak biyoyaralılıgına bakarak mı protein sayımı yapacagım mesela fıstık %45 bi emilime sahip 10 gram protein varsa bu 5 mı sayacagım
    Teşekkürler
     
    Arkuz bunu beğendi.
  2. ulaire
    Offline

    ulaire Üye

    Katılım:
    21 Mart 2013
    Mesajlar:
    2.020
    Beğenileri:
    1.190
    Ödül Puanları:
    123
    Niye hayatı kendine bu kadar zorlaştırıyorsun ki? Hayvansal proteinler de %100 emilmeyecek onları da o şekilde hesaplamaya kalkarsan işin içinden çıkmazsın. Ayrıca dipnot bitkiler sadece farklı aminoasitler içeriyor, eksik zincir gibi bir durum değil.
     
    respect2us.23 bunu beğendi.
  3. Noname03
    Offline

    Noname03 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2018
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Sonuç olarak bitkisel proteinlerde tam mı sayılmalı yoksa biyoyararlılık durumuna göre mi alınmalı
     
  4. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    Toplam proteini hesaplarsın, iyi kalite oranına bakarsın. Hayvansal besinler ile karşılanan protein %60 üzerinde ise problem yoktur. Biyoyararlılık, amino asit skorlaması vs üst düzey müsabık sporcular için düşünülebilir veya detaylı çalışmalarda belirtmek için kullanılır. Böyle detaylara ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum.
     
    ulaire bunu beğendi.
  5. bordo14
    Offline

    bordo14 Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2018
    Mesajlar:
    535
    Beğenileri:
    143
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    bolu
    Mercimeğin protein emilimi 97 dir.yumurta süt 100 dür.artik şu et olayını bırakın vegan olupda buradaki çoğu kişiden daha iyi kas yapanlar var.sadece hangi besinleri tüketmek gerektiğini bilmelisin.
    İnternete besinlerin protein kalitesi yaz PDF var

    Protein Kalitesini De*erlendirme ...
    PPTnutrition.health.ankara.edu.tr › Protein-K...
     
  6. Noname03
    Offline

    Noname03 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2018
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    [QUOTE="respect2us.23,
    Günlük karbonhidrat alımım bu forumda başlık açana kadar 140-150 arasıydı geçen haftadan beri 220-230 gram arası karbonhidrat almaya başladım ve protein oranıda fazla dendigi için onuda düşürdüm aynı şekil yagıda öyle düşürdüm fakat karın kaslarımda karbonhidrat tüketimim arttırdıgımdan dolayımı bilmiyorum kapanmaya o netligini görünürlügünü kaybetti gibi tekrardan karbonhidratı düşürmeli miyim düşürdüğümde burdan oluşacak kalori açıgını nasıl kapatacagım yagın ve protein fazlası yag yapar diyorsunuz peki ne kadar fazlası 50gr? 100gr? Yoksa karbonhidrat alımını böyle devam mı ettirmeliyim kafam cidden fazlasıyla karıştı kimisi diyor karbonhidrat su tutar bu kadar karbonhidrat definasyon da olur mu tarzı konular cidden kafa karıştıyor ne yapmalıyım sizce yoksa kardiyoların süresini mi artırmalıyım?
     
  7. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    En sade haliyle anlatmakta fayda var. Kasta glikojen ile su birlikte depolanır.( 1 g glikojen ort 3 g su tutar). Yani karbonhidrat arttığında kasta tutulan glikojen ve su artar. Bunu yağlanmadan ayırmakta fayda var. Yani bir hafta karbonhidrat aldım karın kaslarım artık görünmüyor, yağlandım gibi bir şey mümkün değil. Ayrıca definisyonda karbonhidrat su tuttuğu için az tüketilmeli diyenler ile karşılaşıp müsabık olup olmadığını peak week diye adlandırılan müsabaka öncesi dönemde olup olmadığını sormak isterdim. Müsabık değilsen "kuruluk" gibi bir amacın neden olsun? Müsabık olmayan bir sporcuda önemli olan performans ve hacimdir(bu spor için genellikle böyle) ve bunları sağlayan karbonhidrattır.
     
  8. Noname03
    Offline

    Noname03 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2018
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Genel olarak definasyon için istedigim kiloya geldim ama özellikle alt karın yaglarını bir türlü istedigim seviyeye getiremedim bu durumda yaglanmamış su tutmuş mu oluyorum bu suyu atmak için ne yapmalıyım peki?
     
  9. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    Bahsettiğimi yanlış anlamışsın. Yüksek karb tüketimiyle kasta glikojen ve su depolanır. Bunun sonucunda hacimli bir görüntü ortaya çıkar. Müsabık sporcuların "kuruluk" olarak adlandırdığı durumun tersi diyebiliriz. Ancak sen alt karın yağlarım diyorsun. Karb tüketimiyle vücudun alt karında su tutması sana mantıklı geliyor mu? Büyük ihtimalle yağ oranın düşük değil. Kasta suyun depolanması, vücudun su tutması(ödem) ve yağlılık birbirinden farklı şeyler. Bunların ayrımını yapıp ona göre hareket etmek gerekiyor.
     
  10. Noname03
    Offline

    Noname03 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2018
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben de durumu söyle anlatayım alt karın yaglarından kurtulmam için karbonhidratı azaltmam gerekmiyor mu eger öyleyse karbonhidratı azalttıgımda oluşacak kalori açıgını ne ile kapatmam gerekiyor yag ile mi Protein ile mi?
     
  11. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    Karbonhidratın yağın ve proteinin rolünü ve olması gereken aralığını anlatan mesajlarım var. Kaldı ki forumda bununla ilgili konularda var. Ancak sen ısrarla aynı soruları benzer şekillerde soruyorsun. Üstelik mesajlarında sürekli karbonhidratı fazla buluyorum azaltmam gerekmez mi gibi şeyler söylüyorsun. Yazılan onca şeye rağmen hala bunları söylüyorsan bundan sonra sana mesaj atmamın bir anlamı yok demektir. Bu sebeple mesajlarımı alıntılayıp soru sormazsan memnun kalırım. Teşekkürler, iyi sporlar.
     
    Noname03 ve ulaire bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş