annem 3-4 kere pişirdiği oluyor toplamda bir yemeği mesela akşam (ETLİ PATATES) piişiriyor yarısı yeniyor sonra dolapta duruyor ertesi gün aynı şekilde bunun sağlığa kötü bir yaı varmı
İlk pişirme sonrası 4-5 kere tamamı ısınıp soğuyorsa bozulabilir. Parça parça ısıtıldığında yemeğine göre 1 haftaya kadar dayanır Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende genelde yiyeceğim kadarını ısıtıyorum ama tavuk yaparsam 4 günlük yapıyorum parça parça ısıtıyorum sonra Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
hocam bi yemeği 2 den fazla ısıtmak zararlı diye biliyorum mikrop ürüyormuş sanırım biz yiyeceğimiz kadarını küçük tava veya tencereye alıp öyle ısıtıyoruz
Yukarda bahsedildiği gibi, pişirilen bir yiyecek soğuduktan sonra 2 saat içerisinde buzdolabına kaldırılıp 2-3 gün içinde 1 defa ısıtılıp tüketilebilir. Isıtıldığında iç sıcaklığın en az 70 derece olması gerekiyor. Özellikle protein içeren etli yiyecekler mikrobiyolojik çoğalma açısından riskli olduğundan yemeğin tam olarak ısıtılması gerekiyor.
yemeklerin ısıtılmamasından yanayım ama zahmet gerektiren yemekleri de her gün yapmak olmadığından 1 defa ısıtabilirsin hatta bölerek ısıtırsan daha iyi olup hepsini ısıtırsan tekrar dolaba koyduğunda bozulmasına sebep olursun.