bir yemeği 3-4 kere pişirmek

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Song tarafından 9 Nisan 2018 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. Song
    Offline

    Song Üye

    Katılım:
    20 Mart 2018
    Mesajlar:
    137
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    annem 3-4 kere pişirdiği oluyor toplamda bir yemeği mesela akşam (ETLİ PATATES) piişiriyor yarısı yeniyor sonra dolapta duruyor ertesi gün aynı şekilde bunun sağlığa kötü bir yaı varmı
     
  2. ulaire
    Offline

    ulaire Üye

    Katılım:
    21 Mart 2013
    Mesajlar:
    2.020
    Beğenileri:
    1.190
    Ödül Puanları:
    123
    İlk pişirme sonrası 4-5 kere tamamı ısınıp soğuyorsa bozulabilir. Parça parça ısıtıldığında yemeğine göre 1 haftaya kadar dayanır

    Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  3. mezarakabul
    Offline

    mezarakabul Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2017
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Bende genelde yiyeceğim kadarını ısıtıyorum ama tavuk yaparsam 4 günlük yapıyorum parça parça ısıtıyorum sonra :)


    Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
     
  4. Erim Sönük
    Offline

    Erim Sönük Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2018
    Mesajlar:
    344
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    2. Isıtma sondur kardeşim bence tüketme
     
  5. flavourscornetto
    Offline

    flavourscornetto Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2018
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    hocam bi yemeği 2 den fazla ısıtmak zararlı diye biliyorum mikrop ürüyormuş sanırım biz yiyeceğimiz kadarını küçük tava veya tencereye alıp öyle ısıtıyoruz
     
  6. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    Yukarda bahsedildiği gibi, pişirilen bir yiyecek soğuduktan sonra 2 saat içerisinde buzdolabına kaldırılıp 2-3 gün içinde 1 defa ısıtılıp tüketilebilir. Isıtıldığında iç sıcaklığın en az 70 derece olması gerekiyor. Özellikle protein içeren etli yiyecekler mikrobiyolojik çoğalma açısından riskli olduğundan yemeğin tam olarak ısıtılması gerekiyor.
     
  7. frankurtstayn
    Offline

    frankurtstayn Üye

    Katılım:
    16 Şubat 2018
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    yemeklerin ısıtılmamasından yanayım ama zahmet gerektiren yemekleri de her gün yapmak olmadığından 1 defa ısıtabilirsin hatta bölerek ısıtırsan daha iyi olup hepsini ısıtırsan tekrar dolaba koyduğunda bozulmasına sebep olursun.
     

Sayfayı Paylaş