bir günde tüm kas gruplarına yüklenmek

öncelikle merhaba arkadaşlar. başlıktan da anlaşılacağı gibi benim sorum bir günde tüm kas gruplarını çalıştırmak zararlı mıdır ? soruyorum çünkü fakirim :( ve param özel bir spor salonuna yetmediği için arkadaşlarla belediyenin açtığı bi yerdi galiba bir spor kompleksine yazılmıştık ve orda bize hocalar böyle yaptırıyodu

yenı baslaya lara ilk 2 hafta 3, kas gurubu verilir oda her kas gurubunda 2 hareket girilir
2 haftadan sonra 1 gun dinlenme 1 calısma seklınde 1 buyuk 1 kucukl kas gurubu girilir

ilk baslayanlara tüm vücut calısma verilir bölgesele calısmaya gecmek icin bu süre yeterli degildir tüm vücut calısmak zararlı degildir tabii haftada kac kere yaptıgına baglı bu asırı yaparsan hepsi zararlıdır fakir olman önemli degil buna takılma lütfen bende ilk basladıgımda anneme bakmam gerektigi icin calısamadıgım icin evde yaptım peynir kutularıyla plakalar yaptım alcı doldurdum sopayı halter yaptım vs gibi:)

Yeniysen tüm vücudu aynı gün çalıştırabilirsin 1 ay sonra bölgesel çalışmaya başlarsın bir problem olmaz tüm kaslara 2 hareket (2x12) şeklinde gir problem olmaz gelişim için istekli ol yeterli illede spor salonuna gitmene gerek yok ağırlık bul onlarla doğru bir şekilde çalış.

Yeni başlayanlar 1 ay gibi tüm vücutu çalıştıran bir program verilir ama her bölgeden 1 hareket yapıyorlar temel hareketleri sadece amaç vücudu alıştırmaktır hacim değildir. alt yapı yapmaktır.

1-2 ay sonra bölgelere bölünür

bende fakirim salonum ayda 65 tl günde 2 tl kenara koyuyorum 1 ay sonra salon parası çıkıyor

eskı sıstemlerde bole programlar mevcut

her gun her bolge tek hareket 2 set olarak gayet ıyı calıstırılır hacımde alınabılır

ama hergun yapılmaz bu genelde haftda 3 gun bırer gun raayla uygulanır ve her gun egzersız turlerı ve yerlerı degısır

ornegın :)

1.gun : bench press - rowıng -trıceps extentıon ....
2.gun: squat-close bench - mılıtary press .....
gıbı

yanı 1 .gun her bolgeye 1 egzersız verıoruz ve 2 set 2.gun ıse tyıne her bolgeye bır egzersız verıorıuz ama 1.ggundne farklı egzersızle ve yerlerı farklı oluyor

2 ay aynı şeyi yaptık. aynı salona 2 aydan uzun süredir giden arkadaşlarıma da bölgelere ayrılmış program yapmamış hoca, aynı ritimde devam ettirmiş. haftada 2 gün gidiyorduk. zaten evde dumbellerle de çalışıyorum

Back
Yukarı