Bir gölge için kaç hareket idealdir?(Vucut Ss'li)Acil

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EmreSG
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

EmreSG

Üye
2 yıl kadar önce başlamıştım fitness'a 6 ay kadar gidip bırakmıştım. Şimdi tekrar başladım 1 ay doldu 2.aydayım ama program konusunda sıkıntıdayım .
Spor salonundaki hoca herkese aynı programı veriyor bende o programdan pek verim alamıyorum kendim deneyip görmek istiyorum artık. Size sorum mesela göğüs çalışıcaksan kaç hareket yeterli? 4 set 12-10-8-6 tekrar yapıyorum.
Örnek olarak 3 gün salona gitme üzerine:
Pazartesi: Göğüs-Pazu Çarşamba: Sırt-Arka Kol Cuma: Omuz-Bacak
Önceki programımda göğüste 6-7 hareket vardı ve bunları yaparken tam verim alamıyordum çok yoruyordu pazuya gücüm kalmıyordu yani verimsizdi.
Yazdığım şekildeki çalışma programında her adele için kaç hareket yeterlidir?

Eklentiler

• 3130758ECF2CDC7C58B162F59A974AF7.jpg
    3130758ECF2CDC7C58B162F59A974AF7.jpg
    52,7 KB · Görüntüleme: 296
2 yıl kadar önce başlamıştım fitness'a 6 ay kadar gidip bırakmıştım. Şimdi tekrar başladım 1 ay doldu 2.aydayım ama program konusunda sıkıntıdayım .
Spor salonundaki hoca herkese aynı programı veriyor bende o programdan pek verim alamıyorum kendim deneyip görmek istiyorum artık. Size sorum mesela göğüs çalışıcaksan kaç hareket yeterli? 4 set 12-10-8-6 tekrar yapıyorum.
Örnek olarak 3 gün salona gitme üzerine:
Pazartesi: Göğüs-Pazu Çarşamba: Sırt-Arka Kol Cuma: Omuz-Bacak
Önceki programımda göğüste 6-7 hareket vardı ve bunları yaparken tam verim alamıyordum çok yoruyordu pazuya gücüm kalmıyordu yani verimsizdi.
Yazdığım şekildeki çalışma programında her adele için kaç hareket yeterlidir?
Göğüs için 5 hareket yeterli bence.pazar haftada iki yapabilirsin

Göğüs için 5 hareket yeterli bence.pazar haftada iki yapabilirsin
Göğüste kelebek ve dumbell fly yapamıyorum omuzum arka tarafında bir ağrı oluşuyor ve kütleme sesi geliyor. Genelde 1.hareketim bench press 2.hareketim dumbell bench press 3.hareket incline bench press 4. hareket pullover 5.hareket ise cable crossever hareketinin yerine, elime ağırlık plakası alıyorum o şekilde tek kol göğüs sıkıştırma yapıyorum

Bence göğüs ile kolu aynı güne koyma. Zaten göğüs çalışırken kol gücünü harcıyorsun. Kol çalışınca iyi verim alamıycaksın.
Ben mesela
pzt : Göğüs - Karın
salı : Omuz - Bacak
çrş : Hit cardio
prş : sırt - kanat
cuma : ön kol - arka kol
cumartesi : off
pazar : hit cardio

kol günlerini böyle yapıyorum daha iyi verim aldım. Kolda daha iyi basabiliyorum. Malum bech'de felan kol acayip yorulur.

Bence göğüs ile kolu aynı güne koyma. Zaten göğüs çalışırken kol gücünü harcıyorsun. Kol çalışınca iyi verim alamıycaksın.
Ben mesela
pzt : Göğüs - Karın
salı : Omuz - Bacak
çrş : Hit cardio
prş : sırt - kanat
cuma : ön kol - arka kol
cumartesi : off
pazar : hit cardio

kol günlerini böyle yapıyorum daha iyi verim aldım. Kolda daha iyi basabiliyorum. Malum bech'de felan kol acayip yorulur.
Karnı ben her antrenman sonra sı yapıyorum ondan ayrıca yer vermiyorum yani karna o yüzden dedim

Karnı ben her antrenman sonra sı yapıyorum ondan ayrıca yer vermiyorum yani karna o yüzden dedim
Aslında bende öyle yapıyorum ama mesela salı günü omuz ve bacakdan sonra gücüm kalmıyor.
Pazartesi , çarşamba, perşembe , pazar karın çalışıyorum zaten. aslında bakarsan karın bölgesini her gün çalıştırmakta bir mahsur yok.

Yani ben çok hırs yaptım. Hırsımın meyvelerinide aldım. Baya geliştim. Allah izin verirse bırakmıycam bu sporu. Zor oluyor bazen ama kendime plan yaptım. O plana uymayınca da kendimi kötü hissediyorum :) Kendi kendimi motive ediyorum
Bu sporu işin gibi gördükten sonra sıkıntı yok bırakma zaten. Pes etmeyi düşündüğün zaman niye başladığın aklına gelsin

Back
Yukarı