bir bölgeyi en fazla kaç hareketle çalıştırıyorsunuz

bir bölgeyi kaç hareketle çalışıyorsunuz

• Total voters
    217
bölgesine göre değişir ama çalıştığım bölgedeki her kası çalıştırmaya özen gösteriyorum.

Büyük kaslar(göğüs kanat omuz bacak) için 6 küçük kaslar(biceps triceps küçük değil ama karın) için 4 hareket fix çalışırım 3x12 olarak.

Set araları 30 saniyeyi geçirmem hareket aralarıda 2 dakikayı geçmez.

Burada önemli olan mevzu kas değil kas kısmı çalıştırmak.İnsanlar omzu bir kas bütünü olarak düşünür ama değildir.Ön omuz arka omuz orta omuz ve trapez olarak 4 kasa ayrılır omuz kas grubu.Siz bunların bir yada birden fazlasını çalışmazsanız estetik bir kas yapısı yapamazsınız.

Aynı şey diğer kas grupları içinde geçerli.

Son düzenleme:
biceps ve tricepse 3 hareketten sonrası fazlalık diye düşünüyorum.

Biceps ve triceps programlarıma reverse hareketler eklerim bilek için.O yüzden 4 hareket yapıyorum yani ekstra bilek çalışmamak için.Tembellik yapıyorum denebilir :D

şahsen bendede kas grubuna göre değişiryor mesela Göğüs-Sırt gibi büyük kas gruplarında 4-5 hareket yaparken Biceps ve triceps de 3 bilemedin 4 oluyor. İstisnai durumlarda küçük kaslarda dahi eğer ağrı hissedemiyorsam yada hareketi tam olarak kasda hissedemiyosam ya set sayımı arttırıyorum yada hareketleri değiştirerek vücudu şaşırtmaya çalışıyorum

Mesela tutup da trapez bölgesi 4 hareket olmaz.Max 2 hareket olmalıdır.
Bölgelerin kütle büyüklüğüne göre değişir diye düşünüyorum.

Büyüklere 2 hareket, küçüklere 1 hareket. İzole hareket pek yok. Hepsi temel hareketler. Hepsi 2 set :D

gunde tek bolge gırıyorum gogus kanat omuz bacak bunlar 5 hareket 4 setten olusuyor bıceps trıceps 4 hareket bunlarda 4 set

Ahmet199 her bölgeye 3-4 hareket iyidir genelde böyledir.
1.set 12 tekrar
2.set 10 tekrar
3.set 8 tekrar
4.set 6 tekrar
Ağırlığı her set 2.5 kg artır gerekirse 5 artır.

Mesela 1.set 5 kg 12 tekrar
2.set 7.5 kg 10 tekrar
3.set 10 kg 8 tekrar
4.set 12.5 kg 6 tekrar

Bu şekilde çok iyi idman ve gelişim sağlarsın

Büyük kas gruplarını 5 küçük kas gruplarını 4 hareket ile tamamlıyorum.Bu arada ne kadar çok hareket yaparsam o kadar çok gelişirim mantığı yanlış bi mantık.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Bazı dönemler de antrenman programlarım değiştiği için hareket sayılarım da buna bağlı olarak gelişiyor.
şöyle ki;
Günde tek bölge girersem büyük kaslara 5-6 arası, küçük kaslara 4-5 arası hareket girerim.
Ama günde iki bölge giriyorsam da -ki şu anda böyle giriyorum- büyük kas gruplarına 4, küçük kas gruplarına 3 hareket giriyorum.

İyi günler,

Back
Yukarı