Bir bölge için kaç farklı hareket??

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LSG
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

LSG

Üye
Merhaba,
Ben, 2. ayımdayım. (Yaş 26)
Merak ettiğim bir husus var, bir bölgeyi çalıştırırkan en az kaç farklı harekette bulunmalıyız.???

Örneğin kol çalıştığım gün, biceps'te;

Sırasıyla;
-Standing Dumbell Curl,
-Hammer
-Standing Barbell Curl,
-Concentration Curl

Göğüste sırasıyla;
-Flat bench press
-Incline bench press (smith machine)
-Dumbell Flys
-Cable Crossover

yapıyorum. 3*12 ya da 3*10 yapıyorum.

Son düzenleme:
Böyle bişey söylemek doğru değil. Kİşinin yaşına, spor yaşına, vücut tipine, isteklerine , antrenman programına vs vs vs.... bağlı değişkenlik gösterilebilir. Ama 6 hareket 5set de olmaz tabi ama 6hareket 3 set olabilir. Ama tabi profesyonelce olması lazım. Senin için tamamen genel bişey 3set yapıyosan 4 hareket normal. ama barbell curl ü dumbell ın önüne al concentration yerine de preacher (scott) curl koymanı tavsiye ederim. Göğüste de fly ı 2 press arasına al

• Like
Reactions: LSG
Tşekkürler, anladım.
Preacer'ı vaktiyle denedim fakat boyun kısmım çok ağrıyor bu hareketi yaptığımda ve hatırladığım kadarıyla belimde de problem olmuştu, hareketi bende nizami yapmamış olabilirim ama sonuç olarak sıkıntı yaşayıp bırakmıştım.

Eğer tek gün kol çalışıyorsan 4 hareket olabilir ancak göğüsle aynı günse büyük kaslar 4 hareket küçük kaslar 3 hareket sistemi yaygın kullanılanıdır..Zaten 2 ayım diyorsun o zaman çok önemli olan kaç hareket yaptığından ziyade antrenmanın verimli geçmesidir yani göğüs 3 biceps 2 hareket yapsan bile uygun olabilir..

Anladım, göğüsle kolu aynı gün girmiyorum.

Bir gün: Göğüs,omuz,trapez

Diğer gün: Kanat, biceps, triceps

Back
Yukarı