Örneklerle açıklayacak olursam; kalori bakımından bir öğünde maksimum 600 alırım.
220-600 kalori aralığındaki
örnek 25-40 gram aralığında olan bir protein öğünümü oluşturan listesi genelde şu şekilde; Keskinoğlu döner, derya ton balığı, dardanel ton balığı, moova light kaşar peyniri, burger king tavuk salatası, evde tavuk göğsü -120 gram- kalamar, fish fingers, çinekop, lezzita parçalanmış kebap, 150 gram yörsan lor peyniri +1 yumurta +nane+ omlet yapınca üstüne parçalanıp eklenen bir domates (ağzımın tadı mı yok bilmiyorum ama tatlı kaşığıyla oturup 175 gram sadece lor tüketebiliyorum

) , Sütaş light peynir+ 1 yumurta diye uzayıp gidiyor liste. Öğrenci olduğumdan aylık olarak genelde 225-300 tl arasında bir bütçe ayırabiliyorum. Definasyon döneminde olduğum için -malüm göbek- protein tozu kullanmıyorum. Kaldı ki bir 5 aydır filan da kullanmıyordum zaten. Supplement, steroid, multivitamine malüm sebepten ötürü para ayıramıyorum. Ancak yapabildiklerimi de başlığı açmamdan da anlaşılacağı gibi tam yapmak isterim.
2-3.5 saat aralıklarla yiyorum. Aldığım protein son 2 aydır günlük olarak 110-130 gram aralığında değişiyor. Bodybuilding ile bunca zaman geçirdim artık kasları büyütme işine daha çok vakit+ daha çok para ayıramayacağım için bodybuilding tarafından fitness a doğru kayıp -şu her Türk erkeğinin kafasında olan meşhur- Fight Club Brad Pitt tarzı bir vücutla geri kalan hayatıma devam etmek istiyorum. O yüzden bazen P90X, bazen Beast body Cardio, bazen de insanity'den gelen Cardio yardımlarıyla, haftada 3 gün yaptığım standart vücut geliştirme hareketleriyle devam etmek istiyorum.
Sayın
starlnk35; "3 öğün yiyorsan 40 gram al" demişsin de, sakın yanlış anlamayın ama ne zamandır body building ile ilgileniyorsunuz? Eğer şu an ki sistemimle (4 öğün, 30-30-30-30 vs.) dediğiniz gibi beslenmemde de aynı sonucu alacağımı söylerseniz, sizin dediğiniz daha makul olacaktır tabi ki.
Sayın
Huzur53; Ne yaptınız hocam siz

) Ektomorf vücut tipindesiniz sanırım, ne bu rahatlık

Biz burada öğün başı max 600 kcal-40 gram protein konuşurken sizdeki vurdumduymazlık öldürecek beni

) Nasıl kaslanıyorsunuz, nasıl yağlanmıyorsunuz (Kaslandığımı, yağlanmadığımı kim söyledi? de diyebilirsiniz tabi ki

) hayret doğrusu.