Bicepsler yerinde sayıyor

Herkese merhabalar. Yaklaşık 3 yıldır düzenli düzensiz vg yapıyorum. vücudumun bütün bölgeleri belli seviyede gelişti ancak bicepste çok az değişiklik var. iki kolumun kası da farklı ancak ikiside koltuk altına doğru kaymış vaziyette büyütemiyorum. Sizce biceps yırtığı falan mı var neden gelişemiyorum? Değerli yorumlarınız bekliyorum..

3 yıldır VG yapan birine biceps kasını şokla demenin hata olduğunu düşünüyorum ama her hafta farklı bir biceps hareketi yaparak geliştirebilirsiniz. Aynı sorun bende de vardı youtubeda savas cebeci mıydı hatırlamıyorum o adamın biceps antrenmanini yaptım ve cidden farketti size de öneririm

yırtık olsa o kadar rahat çalışamazdın max ağırlık çalış
max ağırlık çalışıyorum antrenmandan sonra kollarım kalkmıyor[DOUBLEPOST=1424263637][/DOUBLEPOST]
3 yıldır VG yapan birine biceps kasını şokla demenin hata olduğunu düşünüyorum ama her hafta farklı bir biceps hareketi yaparak geliştirebilirsiniz. Aynı sorun bende de vardı youtubeda savas cebeci mıydı hatırlamıyorum o adamın biceps antrenmanini yaptım ve cidden farketti size de öneririm
haftada iki gün biceps çalışmaya başladım hareketler farklı inşallah faydası olur bakalım yorumunuz için teşekkürler[DOUBLEPOST=1424263728][/DOUBLEPOST]
Bacak antrenmaniniz var mi programizda?
Haftada bir gün bacak çalışıyorum tek gün ama sıkı idman

biceps programını yazarsan daha iyi olur.ama şunu söylemeliyim;haftada iki kere biceps çalışıyorsun ve muhtemelen çok fazla yükleniyorsun buna ek olarak sırt antremanında da bicepslerin cok yoruluyor.biceps bu kadar çalışmayı kaldırabilecek bir kas değil.küçük bir kas.ben haftada bir kez çalışıorum ki zaten sırt antremanında da bicepsler çalışıyor.hacim almak istiyorsan bir antremanda iyi çalıştır bırak dinlensin.
ayrıca bacak çalışmalarına önem ver bu sayede büyüme hormonu daha fazla salgılanacak ve büyümen hızlanacaktır.

biceps programını yazarsan daha iyi olur.ama şunu söylemeliyim;haftada iki kere biceps çalışıyorsun ve muhtemelen çok fazla yükleniyorsun buna ek olarak sırt antremanında da bicepslerin cok yoruluyor.biceps bu kadar çalışmayı kaldırabilecek bir kas değil.küçük bir kas.ben haftada bir kez çalışıorum ki zaten sırt antremanında da bicepsler çalışıyor.hacim almak istiyorsan bir antremanda iyi çalıştır bırak dinlensin.
ayrıca bacak çalışmalarına önem ver bu sayede büyüme hormonu daha fazla salgılanacak ve büyümen hızlanacaktır.
sırt antrenmanında bicepslerde calıştığı için iki antrenman arasını uzak tutuyorum yani pazartesi sırt çalışırsam perşembe günü de kol çalışırım programım da şöyle
1. gün
barbell curl 3*12
incline dumbell curll 3*12
bent over dumbbell concentration curl 3*max
2. gün
sehpa konsantrasyon 3*12
hummer curl 3*12
ikinci gün biraz daha hafif çalışıyorum

selamlar. Bence biceps ya da triceps için genel kanı olarak 3 seti geçilmemesi gerek deniliyor. Ancak mesela 3 set ve 12 tekrar olarak yaptığın curl hareketlerinde set sayısını pek dikkate almadan biraz ağırlıkları artırıp maksimum 8-9 tekrar yapabileceğin duruma getirmen daha faydalı olacaktır. 12 tekrar çıkarabiliyorsan setlerinde ağırlıklar büyümen için yeterli gerilimi sağlamıyor. 12 tekrarı tamamladıktan sonra yanma varsa muhtemelen laktik asit birikiminden dolayıdır ve büyümene engel olacaktır. Ayrıca ayakta yaptığın curl hareketlerinde bel bölgende kasılma varsa doğru formda yapmıyorsun demektir. Sırt gerilmesi oluşuyorsa bu senin doğru yolda olduğunu gösterir.

selamlar. Bence biceps ya da triceps için genel kanı olarak 3 seti geçilmemesi gerek deniliyor. Ancak mesela 3 set ve 12 tekrar olarak yaptığın curl hareketlerinde set sayısını pek dikkate almadan biraz ağırlıkları artırıp maksimum 8-9 tekrar yapabileceğin duruma getirmen daha faydalı olacaktır. 12 tekrar çıkarabiliyorsan setlerinde ağırlıklar büyümen için yeterli gerilimi sağlamıyor. 12 tekrarı tamamladıktan sonra yanma varsa muhtemelen laktik asit birikiminden dolayıdır ve büyümene engel olacaktır. Ayrıca ayakta yaptığın curl hareketlerinde bel bölgende kasılma varsa doğru formda yapmıyorsun demektir. Sırt gerilmesi oluşuyorsa bu senin doğru yolda olduğunu gösterir.
hocam 12 seti tamamladıktan sonra yanma varsa büyümeye engel olur kısmını anlayamadım pek setler 12 tekrar hocam ağırlıkları maksimum kaldırabileceğim ölçüde ayarlıyorum çünkü fazla ağırlık kaldırırsam dediğiniz gibi hareketi düzgün çıkaramıyorum belden alıyorum o zaman. hareketleri nizami yapıyorum setler piramit şeklinde

tekrar sayılarını 10-8-6 şeklinde yapmanı tavsiye ederim.(6 tekrar yaptığın sette ağır bir kilo seç zorlanabildiğin kadar zorlan hatta hile yap ama diğer iki sette hareketleri nizami yap.12-12-12 bu bence hacim için ideal tekrar sayısı değil antreman sırasında iyi kan pompalamış olman sadece bir yanılsama ve kesinlikle geliştirmek için çok daha fazla çalışma çok daha fazla beslen ve dinlendir.biceps küçük kas öldürme kası zaten kol kasının 2/3 ü triceps.

12 tekrarlık setler yerine daha yüksek ağırlık daha düşük tekrar yapabilirsin. Örneğin barbell curl ile 12 tekrarlık setlerini 30 kg ile yapıyorsun. bunu 5 kg. artırıp 35 kg ile 8 tekrar yapabilirsin. bu aşamayı bir geçiş süreci ile geçirmek istersen şunu da tavsiye edebilirim: 3*12 çalıştığın ağırlıklarla çalış. 3 setin sonunda (barbell curl için söylüyorum) ağırlığı yükleyebildiğin kadar artır ve 1 set ağır kilo kaldır. kaç tekrar olduğu önemli değil 3 ya da 4. tıkandığın zaman bırak. bir kaç anrtenman bu şekilde çalışırsan ağırlık artırma sürecini yumuşak bir şekilde geçebilirsin.

tekrar sayılarını 10-8-6 şeklinde yapmanı tavsiye ederim.(6 tekrar yaptığın sette ağır bir kilo seç zorlanabildiğin kadar zorlan hatta hile yap ama diğer iki sette hareketleri nizami yap.12-12-12 bu bence hacim için ideal tekrar sayısı değil antreman sırasında iyi kan pompalamış olman sadece bir yanılsama ve kesinlikle geliştirmek için çok daha fazla çalışma çok daha fazla beslen ve dinlendir.biceps küçük kas öldürme kası zaten kol kasının 2/3 ü triceps.
Laktik asitten kaynaklı yanma hissine verilebilecek en güzel cevabı vermişsiniz. pump olman, özellikle set sonlarında yanma hissi büyümeye yönelik çalışma yaptığınızı göstermiyor. 6 ağır tekrar güzel olacaktır. benim bir önceki mesajımdaki son tekrarın ağır girilmesi de oldukça faydalı. Mutlaka farkını hissedersin

Benim de dert yandığım bir konuydu. Eylülden beri düzenli spora gidiyorum bi tek sömestr da tatil sebebiyle ara verdim. Sınıftakiler de biliyordu ve hepsi direk bicepslere bakıyor hani bi şey yok mu vs diyerek. Oysa ben kollar arasındaki güç farkı yüzünden uzun süre ağırlık arttıramadım. Çok da takmaz oldum onları ama yurda gelince düşünmeden de olmuyor :D

Saadete gelirsem de bicepsler için gün arttırmayı düşünüyordum ama küçük kas ve sırtla da çalışıyor olması gerçekten iyi denk geldi kendi kendimi yoracaktım. Teşekkürler :)

Back
Yukarı