biceps'e 5 hareket girmek ne kadar doğru?

Ben haftada 2 gün çalıştırıyorum bicepsi. 4 er hareket.

halaa inatla 6 hareketle bile gelişen var diyerek kendinize çıkış yolu yaratma çabanıza anlam veremiyorum.bende açık seçik şunu söylüyorum;6 hareketle ufak kasa ölçü aldırabilirim veya 5 hareketle pump etkisini anca hissediyorum diyen biri antrenman yapmakla hamallığı birbirine karıştırıyor demektir.birebir hiçbir olaya şahit olmadan bukadar extrem iddialarda bulunmak şehir efsanesi olarak yorumlanabilir.

Forumda biceps 5 hareket triceps 6 hareket ve haftada 2 şer kez çalışan bir arkadaşımız vardı ve vücududa mükemmel. 5 hareket girilmez diye bir kural yok bu tamamen sporcunun formuna ve beslenmesine bağlı ama yeni başlayan birine 2 hareket yeter.

RoNnie ColeMan - ReLenTLess video sunda biceps e 3 hareket giriyor, başlangıç yada orta seviyede bir adam için ne gerek var 5 harekete ?

Tamam çok güzel hareketler var.Bu olsun bu da olsun bu da bu da derken şişiriosunuz programlarınızı. Bende isterim hareketlerin hepsini yapayım ama anlamı yok. Hafta içinde iki kol antrenmanı koyun yapmak istediğiniz hareketleri buraya yayın derim ben. Aslında bunun sebebi acelecilik. Bekleyin bi yaptığınız 3 -4 hareketi vucudunuz bi özümsesin. Baktınız şişti gelişti sonra diğer bölegeleri için değiştirin. Acelecilikten uzak durmak lazım.

Ben biceps çalışmadan sırt çalışıyorum zaten sırt hareketlerini yaparken biceps de yardımcı kas grubu olarak çalışıyor.Biceps programımda :

Z Bar Curl 12.10.8
Inc. Dumbell Curl 12.10.8
Inc. Hummer Curl 12.10.8

halaa inatla 6 hareketle bile gelişen var diyerek kendinize çıkış yolu yaratma çabanıza anlam veremiyorum.bende açık seçik şunu söylüyorum;6 hareketle ufak kasa ölçü aldırabilirim veya 5 hareketle pump etkisini anca hissediyorum diyen biri antrenman yapmakla hamallığı birbirine karıştırıyor demektir.birebir hiçbir olaya şahit olmadan bukadar extrem iddialarda bulunmak şehir efsanesi olarak yorumlanabilir.

benim arkadaşlarımda yanıma gelip 10 kg dambılla çalışırken dalga geçiyorlardı.Hızlı indirip kaldırırlardı. Ve dedikleri laf şu ''Ben 2 ayda senin kolundan daha büyük kol yaparım'' dedi bende ''ilk önce dambılı nasıl tutulup nasıl kaldırılıp nasıl bir hızla indirileceğini öğren sonra beni geçmeni düşünürüz'' dedim bozuldu gitti :)
vücut geliştirme hammalık değil sanattır.thums: öyle çok ağırlığa yatıp erkeklik taslamak değil bu sporu devamlı yapmak önemlidir ;)

bencede 3 hareket ideal.
ama kişi kendini tanıması ve ona göre strateji yapması önemli,bazılarının bicepsi daha fazla hareket isteyebilir.

Back
Yukarı