Biceps zirve çıkaramıyorum

Arkadaşlar 6 ay bitmek üzere ama biceps zirvesini bir türlü çıkaramıyorum. Kolumu sıktığım zaman nasıl anlatsam bilmiyorum ama tümsek şeklinde çıkıyor zirvesi yok yani. Hani sıkarsın top gibi çıkar ya o yok. Boyum 184 o kadar uzun değilim ama kollarım boyuma göre biraz daha uzun. Ondan dolayı mı yoksa başka bir şeyden midir çözemedim.

Önceden

Barbell curl
Hammer curl
konsantrasyon

yapıyordum.

Şimdi programı değiştirdim.

Barbell curl
Z bar dar tutuş ile ayakta
ayakta dumbbell ile (ilk pozisyonda bilek içe bakıyor kaldırırken döndürüp havaya bakar pozisyona geçiyorç Dumbbell curl deniyor mu buna tam emin değilim o yüzden böyle anlattım.)

Bunları yapıyorum.

Barbell curl yaparken ez bar kullanıyorsanız dar tutuşu deneyebilirsiniz. konsantrasyon yaparkende hareketin tepe noktasındayken bileğinizi hafifçe dışa çevirip bicepsinizi sıkın. tüm bunları yapıpta zirve çıkmıyorsa genetik yapınız el vermiyor demektir.

arnold antrenmanda dumbell curll sırasında hareketin tepe noktasındayken bileğini ters yöne çevirdiğini bununda biceps tepe noktasını arttırdığını söyler yani; sağ kolla dumbell curll yaparken hareketin yukarısında bileklerinizi daha fazla ters yöne çevireceksiniz.Küçük parmağınız daha yukarı kalkacak.

birde biceps sivrilmesinin olmamasının nedeni gerçekten boyun uzun olmasıda olabiliyor.Aynı sorun bendede vardı lakin boyum ve kol boyum uzun.Bu sorunu kolu çalıştıran izolasyon hareketleri arttırmak yerine aynı anda bir çok kası çalıştıran hareketleri yaparak biraz daha düzelttim.Mesela sırt çalışmalarını yoğun tuttum çünkü sırt çalışırken bicepslerde çalışıyor.Ama bilmiyorum bende belki bu gelişim tesadüfen oldu sizdede aynısı olacak diye bir şart yok.

ayrıca ilk biceps antrenmanınız daha verimli.

Boyunuz 1.84 ve uzun değilim diyorsunuz güzel evet harika bir tespit ne denilebilirki :) Zirvelere cıkmak o kadar kolay bir şey değildir bir cok meşakatli süreçlerden geçmeniz gerekir.Bicepsinizle başbaşa kaldıgınızda bir sorun bakalim zirveye gelmek için neler yapmıs bu zamana kadar :) Saygılar . Konsantrasyon körlü eksik etmeyin kolay gelsin.

3 hareket yapıyorum küçük kas grubu diye ve arkasından triceps çalıştığım için.

Dumbell curl( dediğiniz gibi bileği çevirerek yaparım)
Hammer Curl
Double Biceps Curl
Konsantrasyon

Bu dördünü yaparım. Barbell curl yapmasam bir şey fark eder mi peki ?

Barbell curl 'u es geçme.

z bar yerine kablo istasyonunda yap gerilim daha fazla olacaktır

cable curl
hammer curl
scoot curl
bunlar bi dene

3 hareket yapıyorum küçük kas grubu diye ve arkasından triceps çalıştığım için.

Dumbell curl( dediğiniz gibi bileği çevirerek yaparım)
Hammer Curl
Double Biceps Curl
Konsantrasyon

Bu dördünü yaparım. Barbell curl yapmasam bir şey fark eder mi peki ?

Hammer Curl yerine Barbell curl yaparım o zaman burada.

Barbell
Double Biceps Curl
Hammer
Dumbell curl

veya

Barbell
Double Biceps Curl
Dumbell curl
Konsantrasyon

Sizce 1. mi daha iyi olur 2. mi ?

Bence
Önce Concentration
Sonra Hammer Curl
En son zorlanacagın ağırlıkta
Zorlayarak kolu bitirmek için Barbell Curl.

ineedpower önce concentration yapmak kolu bitirir. concentration antreman bittiğinde son ve bitirici olarak yapılır
Barbell Curl
Hammer Curls
Close-Grip Palms Down Barbell Curl
Concentration Curls Flexor hocanın örnek antremanı https://www.bodyforumtr.com/vbforum/biceps-antreman-t8300.html?t=8300&highlight=flexor+biceps

Bence yazdım ben önce conc. yapıyorum beni en az zorlayan hareket o
sonra hammer
sonrada barbell en zorlayıcı olarak yapıyorum tabi bu bana göre arkadaşın antrenmanını kendi vücudu belirler

Bence yazdım ben önce conc. yapıyorum beni en az zorlayan hareket o
sonra hammer
sonrada barbell en zorlayıcı olarak yapıyorum tabi bu bana göre arkadaşın antrenmanını kendi vücudu belirler

Belki de hafif ağırlıkta yaptığın içindir misal çok forumumda olduğum bi gün barbell curla 4 kg ekleyerek zar zor nizami bi şekilde yaptım ama conc. a 2 kg ekledim o gün 8 tekrar yerine 6 tekrar yaptım son tekrarda nefesimi tuttum zorladım baya

Barbell 30 kg yapıyorum conc.de 14kg ile hemen hemen aynı sayılır 1 kg fark var ama barbellden daha kolay geliyor bana

Benimde aynı sorunum var vucut genel anlamda iyi fakat ön kol çıkartamıyorum bi türlü omuz arka kol falan gayet iyi fakat kol cılız kalıyo bizeps programım;
-Barbell Curl
-Hummer Curls
-Ez Bar
-Concentration Curls

5 aydır yapıyorum bu sporu ve beslenmem, gelişimim gayet iyi.haftada 3 gün yapıyorum antrenmanımı bu şartlar altında programda degistirmem gereken hareket veya eklemem gereken hareket var mı?

Benimde aynı sorunum var vucut genel anlamda iyi fakat ön kol çıkartamıyorum bi türlü omuz arka kol falan gayet iyi fakat kol cılız kalıyo bizeps programım;
-Barbell Curl
-Hummer Curls
-Ez Bar
-Concentration Curls

5 aydır yapıyorum bu sporu ve beslenmem, gelişimim gayet iyi.haftada 3 gün yapıyorum antrenmanımı bu şartlar altında programda degistirmem gereken hareket veya eklemem gereken hareket var mı?

belki yapıyorsundur zaten ama,hareketi bitirirken yani barbell curl de mesela yukarı kaldırdıgında pazunu var gücünle 2.3 saniye sık

biseps bende de zor çıkıyor. ben sırt çalıştığım gün biseps çalışıyorum. sırt/biseps haftada 2 kere çalışıyorum. sırt çalıştığım gün biseps çalışmak daha doğru bence, çünkü beraber yorulup beraber dinleniyorlar...diye düşünüyorum. sırt için: 6 hareket,3 er set yapıyorum. biseps için: 2 hareket,3 er set yapıyorum. aynı gün bu yoğunluk iyimidir? Bir yorum yaparmısınız lütfen buna.

Aynı sorun bende de var fakat sadece sol kolumda bu sorun var. Gercekten iki bicepside sıktığımda sol bicepsi zirvelesteremiyorum. Ayrıca hissetmiyorumda kası kastığimi. Acaba daha antreman yaparken daha fazla mı kasa konstre olmalıyım.

Back
Yukarı