Biceps&Triceps antremanim neden ölçü alamiyorum ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
4aydir yapiyorum bu sporu. İlk 2 ay kol ölçüm 1cm artti fakat son2 aydir sanki yerimde sayiyorum ölçü alamadim malesef. Yardimci olur musunuz?

Biceps:
ez bar curl; 8set 5-6tekrar. Set arasi90 sn dinlenme
Hammer curl; 4set 10tekrar. Set arasi 90sn dinlenme
Barfiks; (ağirlikli) chin up max 4set

Triceps:
Dips; (ağirlikli) 8set 5-6 tekrar. Set arasi 90sn
Triceps push down; 4set 10tekrar 90sn

HTC One mini 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ilk zamanlarda hızlı netice almaniz gayet normal. Sonrasinda ise duragan bir hal almasida normal. Kollarin kalinlasmasi icin kilo almaniz gerek ve agirlik artirmaniz sart. Kilo almaktan kastim temiz karbonhidrat ve temiz gerektigi kadar yağ almaniz gerek. Tabi protein her daim ihmal edilmeden alinmali. Boy ve kilo nedir bu arada?

Ilk zamanlarda hızlı netice almaniz gayet normal. Sonrasinda ise duragan bir hal almasida normal. Kollarin kalinlasmasi icin kilo almaniz gerek ve agirlik artirmaniz sart. Kilo almaktan kastim temiz karbonhidrat ve temiz gerektigi kadar yağ almaniz gerek. Tabi protein her daim ihmal edilmeden alinmali. Boy ve kilo nedir bu arada?
178 boy 68 kilo. Kilomu sabit tutup kol ölçümü artirmak istiyorum.

Bu cok zor ama. Kilonuz boyunuza oranla cok az. Yavas kilo alip istediginiz kola ulasincada kesebilorsiniz ama bu uzun zaman alir.

Aldiginiz kilonun hepsinin kas olmasi imkansiz zaten. Ornek 5 kilo aldiysaniz 1 kilosunu dogru idmanla kas yapiyorsaniz ne mutlu size. Kasi olusturduktan sonra ose yine dogru bir diyetle kiloyu atip kaslari tutmakta şart.

Tekrar sayilarini 6-10 arasi yap ozellikle triceps icin 5-6 tekrarla kasi isitamazsin.aslinda hepinizin ortak sorunu kasi cok fazla calistirmaniz.kucucuk biceps icin 16 set yapiyorsun bu sekilde gelismesi mucize zaten.
maximum 8 set

Tekrar sayilarini 6-10 arasi yap ozellikle triceps icin 5-6 tekrarla kasi isitamazsin.aslinda hepinizin ortak sorunu kasi cok fazla calistirmaniz.kucucuk biceps icin 16 set yapiyorsun bu sekilde gelismesi mucize zaten.
maximum 8 set
Bicepste Haftada 1kez 8setlik antreman yeterli olucak midir ?

Dogal calisan biri icin haftada 1 kez biceps calismak bence yetersizdir,bence diyorum cunku haftada 1 biceps ile olcu alamiyorum

dips ve bar curl içi tekrar sayın az gibi.hacim kazanmaya yönelik hipertrofi için tekrar sayısı 8-12 civarı olmalı.çoğu setini bu tekrarda yapabilieceğin ağırlıkla yap. ayrıca önerim harektin negatif kısmına özellikle dikkat et.yani bu demek değil ki ağırlığı 5-6 saniyede indir. indirirken 2-3 saniye kadar sürmesi tam iyidir.ayrıca özellkie bicep için pozitif kısımda tükendikten sonra hileyle ağırlığı kaldırıp birkaç tekrar daha negatif yani eksantrik kasılmaya devam etmeni öneririm. bunun dışında çok sık çalışmak da gelişmeyi engelleyebilir.eksantrik kasılmaya dikkat ederek yapıyorsan en az 4-5 gün o kası dinlendirmeni öneririm.

Değerli üyemiz;
Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;
- Daha önce benzer bir konu açılmıştır.
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.
Link : https://www.bodyforumtr.com/threads/kol-kaslarım-gelişmiyor.97696/

Arama Kelimeleri :

Yukarıdaki arama kelimelerini arama bölümündeki "sadece başlıklarda ara" sekmesini tıklayarak aratınız. Çıkan arama sonuçlarından sorunuza en uygun bulduğunuz başlığı inceleyiniz.Aradığınız cevabı bulamadığınızı düşünüyorsanız dahi sorunuzu o başlıkta sorunuz.Çok özel bir durum olmadıkça yeni başlık açmayınız.Aksi takdirde başlık kirliliğine neden olursunuz.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı