Biceps i Hangi bölge ile çalışıyoruz / çalıştırmalıyız ?

Merhaba arkadaşlar ;

Biceps antrenmanından max. verim almak için hangi gün çalışmalıyım ? Göğüs -ön kol ikilisini yapıyorum 3 aydır ama göğüsde ağır calısıyorum hayliyle kollar daha az bir performans sergiliyor. bu durumu nasıl değiştirebilirim . Tek güne de koymak istemiyorum. Örneğin biceps i sununla yapın vesaire diye önerileriniz var mı ? teşekkür ederim şimdiden
alternatif günler. Örneğin omuz bacak // sırt ön kol // arka kol göğüs gibi şeyler yazın

Merhaba arkadaşlar ;

Biceps antrenmanından max. verim almak için hangi gün çalışmalıyım ? Göğüs -ön kol ikilisini yapıyorum 3 aydır ama göğüsde ağır calısıyorum hayliyle kollar daha az bir performans sergiliyor. bu durumu nasıl değiştirebilirim . Tek güne de koymak istemiyorum. Örneğin biceps i sununla yapın vesaire diye önerileriniz var mı ? teşekkür ederim şimdiden
alternatif günler. Örneğin omuz bacak // sırt ön kol // arka kol göğüs gibi şeyler yazın

Sırt + biceps, ağır bi sırt antremanı zaten bicepsleri güzelce çalıştırıyo. Sert bi sırt antremanından sonra 2-3 biceps hareketi 2-3 set yaparak fazla zorlamadan biceps kaslarını uyarıp antremanı bırakıyorum. Ertesi gün ise kesinlikle off gün, dinlendirmek gerekiyo o kolları. Bu şekilde çalışıp verim alan insanlar gördüm, ben de bi süredir bunu yapıyorum şahsen işe yaradığını kendimde gördüm. Hareketlerin hakkını vererek, sadece 3 farklı hareket yapıp bırakmak lazım, fazlası zarar. Örnek biceps hareketleriyle ilgili başlıklara bakabilirsin. kolay gele :)

kol istiyorsan triceps ve biceps aynı gün gögüs bacak ve sırt omuz girebilirsin ancak tbiki vücudunu tanımak sana kalmış bende arkadas gibi sırt biceps ten verim almıştım ama sırtta yoruldugu icin bicepslerim bi süre sonra triceps sırt takılmıştım karar senin ama en iyiisi biceps triceps aynı gün.

kol istiyorsan triceps ve biceps aynı gün gögüs bacak ve sırt omuz girebilirsin ancak tbiki vücudunu tanımak sana kalmış bende arkadas gibi sırt biceps ten verim almıştım ama sırtta yoruldugu icin bicepslerim bi süre sonra triceps sırt takılmıştım karar senin ama en iyiisi biceps triceps aynı gün.

Zıt Kaslar Birlikte Girilmez! Aynı Gün Biceps İle Triceps Girildiği Nerede Görülmüş! Saçmalama.

Omuz Biceps te olabilir. Sana kalmış. Bacaklada giren var :)

@Efrahim, çok emin konuşmuşsun :) Şahsi fikrim bicepsle tricepsin girilebileceği yönünde, bu şekilde çalışarak çok iyi ölçü alanlar var. Çoğu insan biceps ve tricepsi birlikte çalışır.

Biceps + Göğüs Daha Mantıklı Duruyor :)

belki mantıklı ama göğüs de pump max zorlama yapıyorum genelde . kollar daha bı halsız kalıyor o yuzden onem verecek sekilde istiyorum

Her turlu bolge beraber uygulanabiliyor. Triceps ve gogus idmanini bile ayni gun yapip inanilmaz sonuclar elde eden insanlar var, net konusmamak gerekiyor. Ben sahsim adina, triceps-biceps olarak calisiyorum.

Zıt (antagonist) Kaslar Adından Da Anlaşılacağı Gibi Birbirlerine Zıt Kaslardır. Biri Kasıldığında Öteki Gevşer.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/archive/hatam-var-t6957.html

Rica Etsem İlk 4 Gönderiyi Okur Musun. Flexor Hocamız Ne Demiş Anlarsın.

şimdi burada kayıtsız kalamayacağım. birincisi Flexor gerçekten çok bilgili ve tecrübeli bir üye ama her dediği değişmez kuraldır diye bir durum yok. ancak gönderdiğin başlıkta da zaten sormuş can alıcı soruyu ileri seviye mi diye.
biceps ve triceps aynı gün çalışılabilir ki birçok profesyonel de zaman zaman bu şekilde çalışmış. şahsen ben de denedim ve verim aldım ama istediğim verimi alamadım. güzel bir süper set ya da drop setle daha iyi verim alınabilir bence.

soruya gelecek olursak
bana göre herkes en iyi etkiyi kendi üzerinde deneyip görmeli bu nedenle sana sadece benim kollarım üzerinde en çok etkili olanı söyleyeceğim. göğüs+biceps çalışıyorum ben ve gerçekten üst düzeyde verim alıyorum ki vücudumun bence en dikkat çeken yeri diğer bölgelere göre bicepslerim. ancak bende ki sorun senin durumun aksine biceps çalışınca göğüsü hiç çalışmamış gibi hissetmem.
eğer bundan verim alamadıysan önerim biceps i ayrı bir gün mideyle çalışman böylece hakkını vererek biceps çalışmış olursun :)
başarılar

gögüs-ön kol giriyorum bende.
gögüs hareketleri ön kolu da ister istemez calıştırıyor zaten.

ön kol hareketlerin neler ki fayda alamıyosun ?

valla efrahim neye güvenerek saçmalama falan dedin bilmiyorum ama umarım yanlısının farkına varırsın.14 mesajdan 12 si girilir diyor birtek sen girilmez diyorsun zıt kas çalıştınmı sen hic hayatında ? gögüs sırt bile giriyorum ben o kadar emin konusma kendinden en iyi kol ölçüsü biceps triceps aynı gün girildiginde alınır biraz bilgi lütfen...saygılar.....

Flexor buraya genel doğruları yazabilir ama bunlar burada yeni başlayanlar olduğu için ve yanıltıcı olmasın diye doğruların tamamı olmayabilir.

Biceps ve triceps aynı gün girilebilir hiçbir sakıncası yoktur. İdmanın negatiflerini yaparken ve spotlamada varyasyonlar yapılarak programa entegre edilmesi gerekir.

Eğer istiyorsan bicepsi tek başına bile girebilirsin.

Ya da sabah girdiğin bir gögüs idmanından sonra aynı günün akşamı da girebilirsin.

Barbell Curl (geniş tutuş)
Hammer Curls (max ağırlık )
Close-Grip Palms Down Barbell Curl veya E-Z Bar curl
Concentration Curls

Calısıyordum 1.5 aydır falan suan değiştiricem uygun program bakıyorum maximum kütleye yonelik. whey+creatin+ glutamn var elimde 2 ay yetecek kadar.
Hakkını vermek istiyorum. En iyi ihtimal tek güne alırım yada bacakla almayı düsünüyorum. Önce kol sonra bacak.

Back
Yukarı