Biceps Hakkında

Merhabalar.

Son birkaç aydır bicepsimdeki gelişme çok yavaşladı. Diğer bölgelerde bir sorun yok. Her bölgeden ikişer hareket yapıyorum.

Bicepsten de iki hareket yapıyorum. İlk hareket temel hareket olarak barbell curl. İkinci hareket olarak ise long head izolasyonu için concentration curl yapıyorum.

Soracağım şey şu, bunu yapınca önce tüm bicepsi çalıştırıp sonra long head'e konsantre oluyorum. Bunun yerine önce short head sonra long head'e ayrı ayrı konsantre olmak nasıl bir fikir olur? Veya 2 hareket olacak şekilde nasıl bir çözüm bulunabilir?

Not: Brachialis ve brachioradialis kasları sırtta ağır çalıştığım için yeterince gelişiyor. Yani hammer curl veya ters tutuş curl yapmayacağım.

Hareketleri değiştir bir süreliğine belki faydası olur, barbell curl yerine dumbell curl dene, preacher yapabilirsin ikinci hareket olarak. Bir ay deneyip değişiklik gözlemleyebilirsin belki

Bir süre hareketin negatifini uzun tutarak yapın böylece yüklemeyi artırırsınız. O şekilde sonuç alamazsanız programa hacim ekleyin derim

Back
Yukarı