Beyler spor salonu açacağım yardımcı olun

Ömer F.

Üye
Başlıktanda anlaşılabileceği gibi riski aldım 750 metre kare güzel bir dükkan buldum, kısmetse sene bitmeden açmayı düşünüyorum.

Her türlü öneriye açığım isim, gerekli aletler, kafeterya, saunalar, kat dağılımları vb. Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Burada çoğumuz yıllardır spor yapıyor bir salonda olmasını istediğiniz veya kesinlikle olmasın denilecek şeyleri yazabilirsiniz mesela?

kesinlikle olmaması gereken şey smith machine
kesinlikle olması gereken şey
squat rack

nereye açacaksın abi? belki üç sene sonra gelirim salonuna brofesörlerden bıktım.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bence de squat/power racklar olmalı,deadlift için olimpik kaldırışlar için platform olmalı,mümkünse olimpik plakalar olmalı(en azından birkaç set),geri kalan plakalar da bumper olmalı yerler de kauçuk kaplama olmalı,hammer strength in efsane makineleri var mümkünse hammer strength ekipmanlar olmalı, her çeşidinden bar olmalı(sq bench dl için farklı türden barlar,trap bar,football bar,safety bar vb.),sled drag tarzı şeyler yapmak için sprint atabilmek için vs. serbest alan olmalı,halat ve ring bölümü olmalı,monkey bar kısmı olmalı upuzun...bunlar aklıma ilk gelenler şu an yazabildiklerim.çok ayrıntı gibi geliyor ama ileride nasip olursa bir salon açma fırsatım olursa yapmak istediklerimin bir kısmı bunlar.ayrıca benim bulundugum ilde de böyle bir salon acılırsa ömür boyu kayıt olurum galiba :)

salona squat rack alırsan büyük sevaba geçersin belki çevrede powerlifting yapmak isteyen ama squat rack içeren salon bulamayan gençler vardır :p umarım başarılı olursunuz hocam.
Ben squat rack olmayan salon açarmıyım hiç :)

İstanbul

bence de squat/power racklar olmalı,deadlift için olimpik kaldırışlar için platform olmalı,mümkünse olimpik plakalar olmalı(en azından birkaç set),geri kalan plakalar da bumper olmalı yerler de kauçuk kaplama olmalı,hammer strength in efsane makineleri var mümkünse hammer strength ekipmanlar olmalı, her çeşidinden bar olmalı(sq bench dl için farklı türden barlar,trap bar,football bar,safety bar vb.),sled drag tarzı şeyler yapmak için sprint atabilmek için vs. serbest alan olmalı,halat ve ring bölümü olmalı,monkey bar kısmı olmalı upuzun...bunlar aklıma ilk gelenler şu an yazabildiklerim.çok ayrıntı gibi geliyor ama ileride nasip olursa bir salon açma fırsatım olursa yapmak istediklerimin bir kısmı bunlar.ayrıca benim bulundugum ilde de böyle bir salon acılırsa ömür boyu kayıt olurum galiba :)
Eline sağlık ama çok detaylı gerçekten.

Ben squat rack olmayan salon açarmıyım hiç :)

İstanbul

Eline sağlık ama çok detaylı gerçekten.
Detayli degil gerekli malzemeler listesi gibi olmus. :) Etrafta var boyle havali isimlerle açılmış salonlar ama hepsi tırt, içinde kakılı koşu bandı pembe dambıllar plates topundan baska birsey yok, squat rack yok mu diye sor o ne? Diye sorarlar. Ben hepsini eve yığdım raatım. :cool:

Tanrı Türk'ü Korusun.

Güncel.

kimse yazmamış, allah aşkına salonun yer döşemesini darbe emici yaptır, yani ağırlık bırakıldığında fazla gürültü yaratmayan ve darbeyi emen bump etkisi yaratabilen bir döşeme olsun. Süngerimsi döşemeler oluyor mesela. bazı mahalle salonları filan gidip oturma odası yapar gibi salak salak parke döşüyorlar, parke veya ince kalitesiz zemin nedir abi çıldırıyorum...

Konseptinizi (hardcore bodybuilding salonu, halter salonu, ve modern fitness salonları gibi) ve amacınızı bilmiyorum tabii (ben olsam salonuma gelen adamı gelişmeden veya hedefine ulaştırmadan o salondan çıkmasını istemem... biraz underground hard salon yaparım.. tabi bu ticari düşünce değil) ama bana kalırsa zemin çok ama çok önemli bir detay. hem iyi zemin olursa çok fazla uyarma sorunu filan da olmaz:)

Bir de plakaları plastik kaplamalı almamanızı tavsiye derim, güzel durabiliyorlar filan ama dayanıksızlar bana göre. orası burası çatlayıp yamulup patlayabiliyor :D ( müşteriye bağlı tabi :D )

kimse yazmamış, allah aşkına salonun yer döşemesini darbe emici yaptır, yani ağırlık bırakıldığında fazla gürültü yaratmayan ve darbeyi emen bump etkisi yaratabilen bir döşeme olsun. Süngerimsi döşemeler oluyor mesela. bazı mahalle salonları filan gidip oturma odası yapar gibi salak salak parke döşüyorlar, parke veya ince kalitesiz zemin nedir abi çıldırıyorum...

Konseptinizi (hardcore bodybuilding salonu, halter salonu, ve modern fitness salonları gibi) ve amacınızı bilmiyorum tabii (ben olsam salonuma gelen adamı gelişmeden veya hedefine ulaştırmadan o salondan çıkmasını istemem... biraz underground hard salon yaparım.. tabi bu ticari düşünce değil) ama bana kalırsa zemin çok ama çok önemli bir detay. hem iyi zemin olursa çok fazla uyarma sorunu filan da olmaz:)

Bir de plakaları plastik kaplamalı almamanızı tavsiye derim, güzel durabiliyorlar filan ama dayanıksızlar bana göre. orası burası çatlayıp yamulup patlayabiliyor :D ( müşteriye bağlı tabi :D )

...plakalar da bumper olmalı yerler de kauçuk kaplama olmalı...

aslında ben yazmıştım,mevcut salonlardaki en büyük problemlerimizden birisi " yere ağırlık artma ağırlığı yavaş bırak deadlift yapma " tarzı laflar.bunların önüne geçmek lazım.dediğiniz gibi yere fayans döşüyorlar,parke döşüyorlar sonra da ağırlık atma.sen kendi özel salonuna bile kauçuk kaplatmıyosun da belediyeler bile sokaktaki parklara artık kauçuk kaplıyor.

Yerler minder olucak tamam :)

Ben genelde dumbella calisirim ve baska sehirlerde bilmiyorum ama eskisehirde 30 kg ustu dumbelllari olan salon yok eger olsa direk kaydimi aldiririm mesela bu cok onemli bir detay

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben genelde dumbella calisirim ve baska sehirlerde bilmiyorum ama eskisehirde 30 kg ustu dumbelllari olan salon yok eger olsa direk kaydimi aldiririm mesela bu cok onemli bir detay

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dumbeller 50 kiloya kadar 1 kg artarak gidiyor öyle aldım iyimidir?

Back
Yukarı