Beyin hücresi ölümü?

Selamla.Aklıma takılan bir konu vardı.Kafaya alınan ufak bir darbede bile(parmakla vurmak) bir çok beyin hücresinin öldüğünü duymuştum.Acaba bu bilgi doğru mu yoksa kulaktan dolma bir hurafe mi?
Bilgisi olanların cevabını rica ediyorum.

Alkol alanların her içişte 60.000 nöron kaybettiklerini okudum bende, zamanla unutkanlığa sebebiyet veriyor bu yüzden.Ama parmakla vurma işi pek inandırıcı gelmiyor sonuçta kafatası var:)

bende biryerde vurarak beyin hucresi olur ama olen hucreler beyin icin hicbir kayip ifade etmez diye okumustum yani olenler devede kulak kaliyor anlicagniz

Alkol alanların her içişte 60.000 nöron kaybettiklerini okudum bende, zamanla unutkanlığa sebebiyet veriyor bu yüzden.Ama parmakla vurma işi pek inandırıcı gelmiyor sonuçta kafatası var:)

bende bu dediğinin mit olduğunu okudum bir iki dergide. kaynak göstermek isterdim ama onlarca dergi arasında aramak istemiyorum sanırım ironmanlerde okumuştum.

Kulanılmayan beyin hücreleri ölenlerin gerçekleştiremediği görevi üstlenir ve eksiği kapatır. Bilim hala bu mucizeyi çözebilmiş değil. Damar tıkanıklığı nedeni ile beyinin büyük bölümü oksijenlikten ölmüş ve felç kalmış birisinin 6 ay sonra nasıl bu mükemmel olay karşısında neredeyse eski haline döndüğünü belgelselde izledim.

Back
Yukarı