Beslenmede kalori mantığı ve kiloyu kontrol etmek ?

merhaba ben 17 yaşındayım 182 boyunda ve 66 kiloyum çok sıkı antrenman programı ve 6 ay boyunca hiç bozmadığım diyetimle 6 ayda 60 kilo verdim 2 3 aydır kilomu korumaya gayret ediyorum. Ama bu konuda inanılmaz zorlanıyorum şuan sağlıklı bir şekilde besleniyorum.size durumumu özetlemek istiyorum kilom çok dengesiz Örn;kalorilerim 1800 olsa %30yağ%40 karbonhidrat %30 protein gibi bir gün 66,5 kilo iken ertesi gün aynı sağlıklı şekilde beslendiğimde 65 kg 67 kg gibi saçma sapan kilolar görüyorum. Şuan hayatım çekilmez noktaya geldi yemek yerken acaba nolucak diye
düşünmekten kafayı yiycek noktaya geldim şüphelendiğim şeyler var çok tuz tüketiyorum ve 6 da ana yemek olayını bititrdikten sonra 8 9 gibi çok ufak atıştırırım lütfen bana yardım edin sebebi ne olabilir ?

Başıma senin durumun hiç gelmedi pek yardımcı olamayacağım fakat seni bu kadar çok rahatsız eden bir durum haline geldi ise bir diyetisyenle görüş. Ben kilomu korumak istiyorum diye. Bu işte zaten önemli olan kiloyu vermek değil kiloyu korumaktır.

Yapman gereken şey o tartıya çıkmamak doğru düzgün beslenip yeterli kaloriyi aldınmı kilo falan almazsın. Hatta kilo almamak için düzgün beslenmeye bile gerek sadece kalorini kontrol edeceksin.
O kilo olayı bendede oluyor bazen 85 çıkıyorum bazen 83. Vucudundaki suyla alakalı olabilir , yediğin yemekle alakalı olabilir. Mesela tost , hamburger, pizza v.s bunlar çok su tutuyor ben yediğim gün ertesi sabahı bile 2-3 kilo fazla çıkıyor. Sebebi su tutması bunların bunları yedinmi çok fazla çişinide yapamazsın mesela. Tartıya güvenme hiç bir zaman bak aynada kendine ne görüyosan osun.

Günlük oynamalar vücuttaki ödemle alakalı. Önceki birkaç gün tuzlu beslendiyseniz dokularda su tutulumunu arttırır, onu da tartıda kilo olarak görürsünüz.
Kilonuzdaki günlük oynamalara takılmayın. Haftada bir tartılın.

Back
Yukarı