Beslenme + VG Programı

Merhaba
2 aydır spor yapıyorum. 1 ay sadece fiziksel gücümü arttırıcı program uyguladım ve son 1 aydır bölgesel çalışmaya başladım.
Spora başladığımda ki kilom 64 kg'dı. 2 aydır 1 gün dahi sporumu aksatmadım disiplinli bir şekilde devam ediyorum.

Ölçülerim ve değerlerim; ( Soğukken olan ölçülerim )
Kol: 34 cm Göğüs: 95 cm Bel: 82 cm

Antrenman programım; ( Resim olarak en aşağıda ekledim )
1. Gün Göğüs - Biceps
2. Gün ABS (Karın) + Adonis
3. Gün Omuz - Triceps
4. Gün Dinlenme
5. Gün Sırt - Bacak
6. Gün ABS (Karın) + Adonis
7. Gün Dinlenme

Beslenme Programım;
8:00 Sabah
* 3 Yumurta (2 Sarı + 1 Beyaz)
* Beyaz Peynir
* Nestlé Tropikal Meyveli Müsli 40 g ( Sütle )

12:00 Öğlen
* Haşlanmış Tavuk
* Bulgur Pilavı

16:00 İkindi
* 1 Tabak Makarna

*17:30- 18:30 Spor*

Spordan sonra 1 tane muz veya incir.

19:30 Akşam
* Protein ağırlıklı yemek

21:00
* Ceviz, fındık vs. kuruyemiş yiyorum

23:00 Gece
* Lor Peyniri veya 1 bardak süt

( Beslenme programımı son 15 gündür uyguluyorum başlarda uygulayamıyordum )
Sorularım;

1) Akşamları protein ağırlık beslenebiliyorum şu an ailemle olduğum için fakat 1 ay sonra üniversiteye devam edeceğim için öğrenciyken maddiyat sıkıntılı oluyor bildiğiniz üzere akşamları neler yemeliyim ?
2) Beslenme ve Çalışma programım bu şekilde, eksiklerim nelerdir veya neleri yanlış yapıyor olabilirim size göre ?
3) Protein tozuna 5. ayımda başlamayı düşünüyorum daha vücudumun ihtiyacı olmadığını düşünüyorum doğru mudur ?

Bütün bilgilerimi verdim internette uzun süre araştırmalar yapıp kendime böyle bir beslenme ve çalışma programı yaptım. Yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler
a>
vLnJ6O.jpg

5kMGDA.jpg

2k8EaO.png

Son düzenleme:
Beslenmeniz fena deil ama yumurta miktarını artırırsanız daha iyi olur 5 yumurta gibi.Sırt ile bacağı aynı gün girmek iyi olmayabilir sonuçta ikiside büyük kas grubu.Bicepste 5 hareket fazla 3-4 hareket yeterli.Bide bacakta lunge yerine squat yapmanız daha iyi olur en temel hareketlerden biri çoğu kas grubunu çalıştırır.Tricepste bench dips le pushdownda yeterli olur.
Başarılar :)

Beslenmeniz fena deil ama yumurta miktarını artırırsanız daha iyi olur 5 yumurta gibi.Sırt ile bacağı aynı gün girmek iyi olmayabilir sonuçta ikiside büyük kas grubu.Bicepste 5 hareket fazla 3-4 hareket yeterli.Bide bacakta lunge yerine squat yapmanız daha iyi olur en temel hareketlerden biri çoğu kas grubunu çalıştırır.Tricepste bench dips le pushdownda yeterli olur.
Başarılar :)

Hocam vg yapanların çoğu sırt ve bacak aynı gün yapınca bende ondan böyle bir program yaptım değiştirmeliyim yani ?
Biceps içinde içlerinden 3 tanesini yapıyorum ( Düzeltmeyi unutmuşum ) . Squatı ekledim programa son olarak ise triceps için 4 hareket bana tam olarak yetiyor fakat 4 hareket yapmamın bir sakıncası olur mu (Overtraining) ?

tricepsteki en etkili hareket dips zaten buna ek triceps pushdown yeterli olur.4 hareket tricepste gereksiz bana göre Bicepste 3 hareket iyidir.Özellikle bacak vücudumuzdaki en büyük kas grubu olduğundan tek bir günde bacak çalışmanız daha faydalı olur.Sırt çalıştığınız gün triceps çalışabilirsiniz şahsen ben öyle yapıyorum.

Back
Yukarı