Beslenme ve Calisma Sorularim

Oncelikle Herkese Merhaba arkadaslar An itibari Ile Irademe Hakim Olarak Spora tamamem Atilmis bulunmaktayim. Ancak yeni oldugum icin Aklimda onlarca sorular var Yavas yavas sizin Sayenizde ogrenecegimden eminim.
Yasim 18, Ogrenciyim Suanki mevcut kilom 90.8 ve Boyum 1.83 Gercekten et'obur birisiyim.Sebze olarak Cogu seyi yemem. Spora baslama nedenim Ozellikle cok sarkmaya baslayan Gogsum Ve gobegim, bundan gercekten cok rahatsiz olmaya basladim Ayrica buyuyen Kalcam kisaca kilolu olmanin verdigi Sonuclar. ve spora tamamen baslama karari aldim. Salona gidince ilk olarak icimdeki utanma duygusunu atarak sicak havada Ceket ile birlikte ve belime daha cok etkisi olmasi icin Bel Kemeri taktim. Yaklasik 10 dakika kosu, 10 dakika da Hizli tempo kosu yaptim. Bayaa ter attigimi soyleyebilirim. Sonra da daha cok kollara yuklendim. Kollarim agridan sizlar hale geldi. Yaklasik 2 saatin sonunda sporumu bitirdim. Sorularimi size soyle belirtmek istiyorum ;
1- Bu kiloda kas calismanin Bana Zarari varmi ? Ne olabilir ?
2- Spordan once ve sporun ortasinda birer Asprin iciyorum bunun zarari varmidir ?
3- spordan sonra Evde 100 gr kadar Doner kizartarak Yiyorum bu Bana kilo olarak donermi ? (herhangi ek yag eklemiyorum)
4- Gogus Yaglarini Hizli Eritmek icim herhangi yapabilecegim ek birsey varmi ?
5- Supplement olarak Kilo vermek icin ne alabilirim ? ONERI markalarinizi bekliyorum.
6- Acligimi anlik olarak giderebilecek (Gece de dahil) kilo durumuma zarar vermeyecek Ne yiyebilirim ?
7- Diyet olarak Portakal Diyetine girmeyi dusunuyorum Sizin Tavsiyeniz varmi ?

Amacim Hizli bir sekilde kilo verip yaza Iyi Bir Vucut ile girmek bu da bana ozguven vermis olucak. Sizin Tavsiyelerinizi Bekliyorum. Simdiden bu Yaziyi okuyan Hocalarima ve arkadaslarima tesekkurler.

1. Hayır aksine ağırlık çalışman lazım.
2. Eğer doktorun tavsiye etmediyse kullanma
3. Dönere yağ eklemesen bile çok yağlıdır onun yerine başka alternatifler ekle
4. Bölgesel yağ yakımı olmaz, ağırlık çalışarak göğüslerin şekil almaya baslar, kardiyoya değil ağırlık antremanına odaklan.
5. Yaşın daha küçük yağ yakıcıya ihtiyacın olmaz, 6 ay disiplinli devam et sonra gene konuşalım.
6. Genelde açlık veya tatlı isteiğinin sebebi yeteri kadar kompleks karbo tüketmemek veya aşırı katı diyetlerdir. Sağlıklı atıştırmalıklara bak kuruyemiş veya gece lor gibi
7. Ben şahsen bu tür diyetlere karşıyım yok muz yok portakal sana tavsitem forumda beslenme kısmını iyice araştırıp çok katı olmayan çeşitli seçeneklere sahip bir diyet uygulaman.

Hızlı kilo vermek yerine ağırlık antremanı ve düzgün beslenmeyle daha şekilli sonuçlar elde edebilirsin. Hızlı kilo vermeyi unut, Ağırlık kaldırdığında o özgüveni kazanacaksın :)

1- kesinlikle antremanı aksatma ilk antremanlarda full bölge çalışıyorsunuz ama kollar ağrımaya daha meyilli olduğu için hep kol çalıştığını zannedebilirsin
2- asprin neden? hiç duymadım gereksiz ilaç tüketme
3- altrenatif protein içeren yiyecek bulamıyorsan dönerde iş görebilir antreman sonraları protein ağırlıklı beslenmen güzel
4- şekerden ve çok yağdan uzak durursan antremanların göğüslerinin düzelmesini sağlar
5- şuan önceliğin diyet olsun yağ yakıcı ilk günden bi işe yaramaz paran çöpe gider
6- yoğurt yulaf yiyebilirsin
7- portakal diyeti nedir bilmiyorum sağlıklı bi diyet her şeyden iyidir sadece portakal yiyerek zayıflanmaz ki aksine portakal zaten şeker dolu

umarım istediğini başarırsın ama yaz çok erken bir süre bilgisiz şekilde kilo vermeye çalışıp sağlığından olma sıkı çalış güzel diyet yap

Cevaplariniz icin Cok Tesekkur Ederim Arkadaslar :)
Oradaki hoca bana ilk basta zayiflayip sonra kas Calismami soyledi yani sadece kardiyo calis aksi takdirde Kaslarin Yagli Kas olarak Cikacaktir dedi. Bu gozumu oldukca korkuttu Boyle bir durum soz konusumu ?

Antremandan sonra doner yerine Tavuk gogsunu yagsiz sekilde mi yemeliyim Yada baska Alternatifler varmi ?
Bu arada asprinin metabolizmayi hizlandirdigini duydugum icin Iciyordum anlasilan onu da Birakmam gerekiyor.

Ayrica hocan L-carnitine supplementini yeni baslayanlar icin Onemli Bir yag yakimina neden olacagindan oneriyorlar. hemen almali miyim yoksa 3 ay Vucudu alistirdiktan sonra mi almaliyim ?

Cevaplariniz icin tesekkurler.

Cevaplariniz icin Cok Tesekkur Ederim Arkadaslar :)
Oradaki hoca bana ilk basta zayiflayip sonra kas Calismami soyledi yani sadece kardiyo calis aksi takdirde Kaslarin Yagli Kas olarak Cikacaktir dedi. Bu gozumu oldukca korkuttu Boyle bir durum soz konusumu ?

Antremandan sonra doner yerine Tavuk gogsunu yagsiz sekilde mi yemeliyim Yada baska Alternatifler varmi ?
Bu arada asprinin metabolizmayi hizlandirdigini duydugum icin Iciyordum anlasilan onu da Birakmam gerekiyor.

Ayrica hocan L-carnitine supplementini yeni baslayanlar icin Onemli Bir yag yakimina neden olacagindan oneriyorlar. hemen almali miyim yoksa 3 ay Vucudu alistirdiktan sonra mi almaliyim ?

Cevaplariniz icin tesekkurler.

L Carnitine insanlar üzerindeki etkileri sadece teorik sadece yaşlı ve bazı hastalıklardan muzdarip olanlarda faydalı olduğu gözükmüş onun haricinde para tuzağı alma. Aspirini bırak. Ağırlık çalışmaya odaklan. Tacuk göğüsü güzel seçenek antrikot olabilir veya yağsız ton balığı olabilir gene yağsız kıymada bir seçenek. Yağı tamamen kesme zayıflamak için yağ lazım fakat döner gibi aşırı yağlı şarküteri ürünlerinden uzak dur.

hocan salondan bir an önce göndermek için saçmalamış antreman yapmadan sadece kardiyo ile zayıflarsın fakat bu sağlıksız ve yeterli olmaz
antremanlarını da 1er gün ara ile yapman gerekiyor ki bölgesel sıklaşma sağlansın vücudun birazcık güçlensin kaslansın
l-carnitine kardiyolarına destek amaçlı tüketilebilir ama önceliğin diyete alışmak olsun çok çok merak ediyorsan 2. ay bi paket kullan ama o hocandan alma mümkünse adam bildiğin sana para gözüyle bakıyor internetten araştır yorumları oku kendine uygun bi marka bulacağına eminim en kötü yağ yakıcılar bölümüne konu açarsın tabiki bunun için acele etmen doğru değil önceliğin spora ve diyete alışmak olsun

Back
Yukarı