merhaba antrenmanım ve beslenmemdeki yanlış veya eksikleri bulmada yetersiz kalıyorum yardım ederseniz sevinirim
beslenme
kahvaltı: 3 yumurta, peynir, bazen çökelek
öğlen: bulgur, tavuk, yoğurt
akşam: öğlenle benzer kompleks karbonhidrat+kırmızı veya beyaz et ve çeyrek-yarım porsiyon da sebze
akşam-2: ikinci akşam yemeği, bunu genelde daha az miktarda yiyorum son öğün olduğundan, öğlen ve akşamla aynı yapıda
ara öğün olarak meyve veya fındık-badem yiyorum bir avuç, son zamanlarda kuruyemişi kestim çünkü sadece faydası için yiyordum (yağları için) ama çok kalorili olduğundan vazgeçtim
boyum 1.84 ve 77 kiloyum, hem hacimlenme hem de yağ yakımı amaçlı çalışıyorum daha doğrusu ne bulk yapıyorum ne de definisyondayım, ikisinin arası karmaşık bir şey yapıyorum, öğünlerdeki miktarı bilerek yazmadım çünkü gram hesabı yapmıyorum kendim vücudumu hissederek karar veriyorum nerde duracağıma
antrenman programım
1.gün göğüs+biceps
göğüs 1
-bench press
-sehpada dumbell bench press
-incline bench press
-sehpada flying dumbell
göğüs 2
-incline bench press
-sehpada dumbell incline bench press
-bench press
-sehpada flying dumbell
bazen göğüs 1, bazen göğüs 2'yi yapıyorum birkaç haftada bir değiştiriyorum
biceps
-barbell curl
-standing one hand dumbell curl
-hammer curl
2.gün: omuz+bacak
omuz
seated barbell shoulder press (makinada)
dumbell yana açış
eğilerek dumbell yana açış
dumbell öne açış
bacak
squat
leg press
leg extension
leg curl
seated calf raise (ayak hareketlerinin hepsi makinada)
3.gün sırt+triceps
sırt
bent over barbell row
lat pulldown
lat row
seated row
triceps
lying french press
rope pushdown (veya çubuk takarak)
close grip bench press
tüm hareketleri 3 set 8-12 tekrar yapıyorum, her bölge için en başa koyduğum temel harekete önem veriyorum bazen onları 4 set yapıyorum. vücudumu ölçmediğim için "gelişimin nasıl" diye sorarsanız cevabım yok
şimdi diyeceksiniz ki hem yediğini ölçmüyorsun, hem vücudunu ölçmüyorsun hem de ne bulk ne definisyon karmakarışık gidiyorsun, o zaman niye bu konuyu açtın? ben bu işi belli bir amaç için yani baklavalarım olsun veya 40cm bicepsim olsun diye yapmıyorum, sadece zevk aldığım için yapıyorum, her antrenmandan sonra çok mutlu oluyorum ve yaptığım işi de yanlış yapmak istemiyorum, gittiğim salonda hoca yok, hocalı salona da gitmiştim zamanında ama herkese aynı programı veren ilgisiz insanlardı o yüzden beslenmemi antrenmanımı hep internetten araştırdığım öğrendiğim şeylerden kendim yapıyorum böyle olunca hata payı fazla oluyor tabi bu yüzden görüşleriniz önemli
bir de haftada 3-4 gün 1 saat yüzüyorum sabah uyandıktan sonra aç karna, haftada 1 gün de masa tenisi oynuyorum 1-2 saat, bunlar da salona ek yaptıklarım
beslenme
kahvaltı: 3 yumurta, peynir, bazen çökelek
öğlen: bulgur, tavuk, yoğurt
akşam: öğlenle benzer kompleks karbonhidrat+kırmızı veya beyaz et ve çeyrek-yarım porsiyon da sebze
akşam-2: ikinci akşam yemeği, bunu genelde daha az miktarda yiyorum son öğün olduğundan, öğlen ve akşamla aynı yapıda
ara öğün olarak meyve veya fındık-badem yiyorum bir avuç, son zamanlarda kuruyemişi kestim çünkü sadece faydası için yiyordum (yağları için) ama çok kalorili olduğundan vazgeçtim
boyum 1.84 ve 77 kiloyum, hem hacimlenme hem de yağ yakımı amaçlı çalışıyorum daha doğrusu ne bulk yapıyorum ne de definisyondayım, ikisinin arası karmaşık bir şey yapıyorum, öğünlerdeki miktarı bilerek yazmadım çünkü gram hesabı yapmıyorum kendim vücudumu hissederek karar veriyorum nerde duracağıma
antrenman programım
1.gün göğüs+biceps
göğüs 1
-bench press
-sehpada dumbell bench press
-incline bench press
-sehpada flying dumbell
göğüs 2
-incline bench press
-sehpada dumbell incline bench press
-bench press
-sehpada flying dumbell
bazen göğüs 1, bazen göğüs 2'yi yapıyorum birkaç haftada bir değiştiriyorum
biceps
-barbell curl
-standing one hand dumbell curl
-hammer curl
2.gün: omuz+bacak
omuz
seated barbell shoulder press (makinada)
dumbell yana açış
eğilerek dumbell yana açış
dumbell öne açış
bacak
squat
leg press
leg extension
leg curl
seated calf raise (ayak hareketlerinin hepsi makinada)
3.gün sırt+triceps
sırt
bent over barbell row
lat pulldown
lat row
seated row
triceps
lying french press
rope pushdown (veya çubuk takarak)
close grip bench press
tüm hareketleri 3 set 8-12 tekrar yapıyorum, her bölge için en başa koyduğum temel harekete önem veriyorum bazen onları 4 set yapıyorum. vücudumu ölçmediğim için "gelişimin nasıl" diye sorarsanız cevabım yok
şimdi diyeceksiniz ki hem yediğini ölçmüyorsun, hem vücudunu ölçmüyorsun hem de ne bulk ne definisyon karmakarışık gidiyorsun, o zaman niye bu konuyu açtın? ben bu işi belli bir amaç için yani baklavalarım olsun veya 40cm bicepsim olsun diye yapmıyorum, sadece zevk aldığım için yapıyorum, her antrenmandan sonra çok mutlu oluyorum ve yaptığım işi de yanlış yapmak istemiyorum, gittiğim salonda hoca yok, hocalı salona da gitmiştim zamanında ama herkese aynı programı veren ilgisiz insanlardı o yüzden beslenmemi antrenmanımı hep internetten araştırdığım öğrendiğim şeylerden kendim yapıyorum böyle olunca hata payı fazla oluyor tabi bu yüzden görüşleriniz önemli
bir de haftada 3-4 gün 1 saat yüzüyorum sabah uyandıktan sonra aç karna, haftada 1 gün de masa tenisi oynuyorum 1-2 saat, bunlar da salona ek yaptıklarım