BESLENME PROGRAMIMDA BİKAÇ YERE YARDIM LÜTFEN

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BodyEser
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

BodyEser

Üye
Sabah Kalkış 06.00
? Kalkar kalkmaz ne yemek lazım ?

Kahvaltı 07.30
60gr lifalif+1 adet muz+süt
3 adet Bıldırcın yumurtası

Ara öğün
Zamanım yok ama aperatif bişiler önermenizi bekliyorum

Öğle Yemeği 12.30-13.30
100 gr tavuk göğüs
70 gr (pişmemiş gramı)pirinç pilavı
Salata tarzı

Ara öğün
İş yüzünden yine zamanım yok sizden yine tavsiye bekliyorum veya besin takviyesine mi yönelmeliyim bu ara öğünde ?

Antremandan 2 saat önce 18.30
1 kutu ton balıgı (yağsız 15 20 gr protein içeriyor)
70 gr pirinç pilav

Antreman bitimi 21.00
Burda bana muz ve jelibon tarzı şeyler önerdiler ama tam olarak ne yemem gerektiğini bilmiyorum ve şuanda supplement kullamıyorum

Antreman sonrası öğün 21.30
100 gr tavuk göğüs
85 gr pilav

Uyumadan önce 00.00
100 gr lor peyniri

Şimdi abiler bilgili arkadaşlar
Bu programda bi kaç boş bıraktıgım yerlere yardım etmenizi istiyorum ve yemeklerin zamanlamalarındada hata varsa söyleminizi istiyorum lütfen boş çevirmeyin beni bu konuda .
Şimdiden hepinize teşekkürler

Sabah kalkar kalkmaz sekersiz uzum suyu+whey tuketiyorum bazi donemlerimde ama sart degil sizin icin hele ki bulk falan yapmiyosaniz orasinin dolmasi sart degil. Ara ogunlere elma,kuru uzum,kuru erik,cig badem gibi tasimasi tuketmesi kolay seyler ekleyebilirsiniz. Bir de gercekten jelibon mu onerdiler ilk defa duyuyorum ve cok garip geldi.

Hocam her şey güzelde sizin hedefleriniz yaşınız spor geçmişiniz kilonuz boyunuz yağ oranınız falan bunlar yok yaptığım protein hesabında yanlışlık yoksa 90 civarı buda spor yapan için çok az günlük normal bir erkeğin alması gereken miktar 75 civarı diyorlar tabi bu protein hesaplaması sizin yağ ve kas oranınıza göre hesaplamak lazım.

İlk ara öğünü kuruyemiş (fındık, ceviz, badem), ikinci ara öğünü de kuruyemiş (kuru incir ve kuru kayısı) ve yeşil elma ile doldurabilirsiniz. Sabah kalkar kalkmaz illa bir şey yemem gerekir diye şartlamayın bence kendinizi. Sadece su bile içseniz yeter. Jelibon yeme olayı, Amerika'da ve bazı vg dergilerinde bahsedilen bir olaydır. Önemli olan ise amacınıza, vücut tipinize göre bunun değişkenlik gösterdiğidir. Şahsi fikrim yememeniz gerektiğidir (Herşeyi geçtim, bana rengi bile çok sağlıksız geliyor).

Öncelikle herkeze cevaplar için teşekkürler sabah kahvaltıma yumurta beyazı ve üzüm suyuda ekledim macrolarımda günde kilo başına 2gr.protein 3-3.5 gr karb. Alıyorum kilom 68 kolay kilo alan ve veren biriyim.
Ara öğünlerde ise sadece badem tarzı şeyler yetermi yoksa karbonhidratta yememe gerek varmı ?kahvaltı öğle antreman öncesi ve sonrası karbonhidrat tüketiyorum zaten.Bide antreman biitminden 20 dk sonra üzüm suyu da ekledim
Hepinize teşekkürler eklemek isteyenler cevap bekliyorum. :)

Bazı günler işte ara öğün yapmaya zaman kalmıyor mesela 7.30 da kahvaltı 12.30 da öğle yemeği 18.00 da antreman öncesi öğünü sizce araögün yapamamamın çok etkisi olurmu ?

Sabah kalkar kalkmaz sekersiz uzum suyu+whey tuketiyorum bazi donemlerimde ama sart degil sizin icin hele ki bulk falan yapmiyosaniz orasinin dolmasi sart degil. Ara ogunlere elma,kuru uzum,kuru erik,cig badem gibi tasimasi tuketmesi kolay seyler ekleyebilirsiniz. Bir de gercekten jelibon mu onerdiler ilk defa duyuyorum ve cok garip geldi.
Banada üzüm suyu ile tavsiye ediyolar mesela bcaa kullanırken ama gerek yok her gün aldıgını düşünsen 1 haftada baya şeker almıs oluyosun

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bazı günler işte ara öğün yapmaya zaman kalmıyor mesela 7.30 da kahvaltı 12.30 da öğle yemeği 18.00 da antreman öncesi öğünü sizce araögün yapamamamın çok etkisi olurmu ?
Etkisi olur. Biraz tuhaf gelebilir ama, stage 1 ile stock iki aracın gidişi arasındaki fark gibidir. Bariz değil ama daha kaliteli antrenman çıkarırsınız...

Ara ogunlerinizin mantigi biraz da ana ogunlerinizde tamamlayamadiginiz degerleri almaktir. Siz gunluk alacaginiz degerleri zaten ana ogunlerden karsilayabiliyorsaniz ara ogunlerinize gerek yok. Mesela intermittent fasting ile cok basarili olanlar var yillardir da arastirilan bir beslenme sekli. 6-7 ogunler biraz abartilmis hikayeler ve suplement pazarlamalari bence[DOUBLEPOST=1444077621][/DOUBLEPOST]
Banada üzüm suyu ile tavsiye ediyolar mesela bcaa kullanırken ama gerek yok her gün aldıgını düşünsen 1 haftada baya şeker almıs oluyosun

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zor kilo alan biri ya da bulk donemindeki biri icin sorun yaratmiyor bence. Cogu gainer zaten uzum sekeri iceriyor mesela onun disinda gece boyunca katabolik durumda olan vucudu uyandirmak veya antremanda bosalan glikojen depolarini tekrardan doldurmak (ki bu antreman sonrasinda protein almak kadar onemli) icin guzel bir secim oldugunu dusunuyorum. Tabi ki oncelikli kriter kisinin hedefleri ve genel diyetinin durumudur

Son düzenleme:
Ara ogunlerinizin mantigi biraz da ana ogunlerinizde tamamlayamadiginiz degerleri almaktir. Siz gunluk alacaginiz degerleri zaten ana ogunlerden karsilayabiliyorsaniz ara ogunlerinize gerek yok. Mesela intermittent fasting ile cok basarili olanlar var yillardir da arastirilan bir beslenme sekli. 6-7 ogunler biraz abartilmis hikayeler ve suplement pazarlamalari bence[DOUBLEPOST=1444077621][/DOUBLEPOST]
Zor kilo alan biri ya da bulk donemindeki biri icin sorun yaratmiyor bence. Cogu gainer zaten uzum sekeri iceriyor mesela onun disinda gece boyunca katabolik durumda olan vucudu uyandirmak veya antremanda bosalan glikojen depolarini tekrardan doldurmak (ki bu antreman sonrasinda protein almak kadar onemli) icin guzel bir secim oldugunu dusunuyorum. Tabi ki oncelikli kriter kisinin hedefleri ve genel diyetinin durumudur
İntermittent fasting genelde definasyon zamanlarında oluyo hacim zamanında bu tarz beslenme yapsak sorun olurmu ? Sonuçta ben günlük makro değerleri ana ögünler ile karşılayacağam.
Bu tarz beslenirsem fazladan yağlanma felan olurmu acaba

İntermittent fasting genelde definasyon zamanlarında oluyo hacim zamanında bu tarz beslenme yapsak sorun olurmu ? Sonuçta ben günlük makro değerleri ana ögünler ile karşılayacağam.
Bu tarz beslenirsem fazladan yağlanma felan olurmu acaba
Somucta alacaginiz kaloriye bagli siz if ile 3500 kalori de alabalirsiniz bulk hedefiniz icin yaglanma gibi sikayetler pek okumadim. Ki siz zaten gun icinde 3-4 ogun cikariyosunuz. Makrolariniz ve kalori hedefinize ulasabiliyosaniz o 3-4 ogunle de gayet hedeflerinize ulasabilirsiniz

Somucta alacaginiz kaloriye bagli siz if ile 3500 kalori de alabalirsiniz bulk hedefiniz icin yaglanma gibi sikayetler pek okumadim. Ki siz zaten gun icinde 3-4 ogun cikariyosunuz. Makrolariniz ve kalori hedefinize ulasabiliyosaniz o 3-4 ogunle de gayet hedeflerinize ulasabilirsiniz
Makrolara uyarsak sıkıntı olmaz yani inş hedefime ulaşırım cevap için çok teşekkür ediyorum[DOUBLEPOST=1444114265][/DOUBLEPOST]
Makrolara uyarsak sıkıntı olmaz yani inş hedefime ulaşırım cevap için çok teşekkür ediyorum

Back
Yukarı