Hoşgeldin. Sabah kahvaltısı . 100-150 gr yağsız peynir İki yumurta bir dilim ekmek Ara ogun. Kuruyemiş filan atıştırebilirsin. Oglen 1 de. Tavuk ara ogun. Makarna olabilir. Yada tercihen başka birşeyler. Oglen 4. Kurubaklagil ( soya- kurufasulye-nohut-barbunya-mercimek. bunlardan bırısı olabılır. ) Kurubaklagillerdeki protein kalitesi hakkında bir bilgim yok yalnız. Yanında pilav da yenebilir. saat 6 da antrenman . Antrenman sırasında su içebilirsin. saat 7 de antrenman bittikten sonra 7.30 gibi kırmızı et. ( kırmızı et ile tavuğun yerini değiştirebilirsin) Yağsız kısımları olursa cok daha iyi olur. Akşam 10 gibi 250-300 gr lık bir balık. bunlardan sonra kolestrol artarsa kırmızı et ve yumurtayı kesebilirsin. balık ile tavugun yerıde değişebilir. yanı et sıralamasında kırmızı et - balık - en son tavuk olabilir.
selam siteye hosgeldin.. Asagidaki linke bakabilirsin, yoksa delinin yazdigi programda fena degil.. http://www.turkforum.dk/Forum/viewtopic.php?t=76 Protein tozu icerdim yanliz ben beraberinde.. mesela.. kahvaltida.. Ton baligi yersen cok iyi olur hem az yagli hemde protein icerigi fazla.. Bulgur pilavindada cok protein var.. Delinin dedigi gibi, balik ve tavuk ye.. Kg basi 2.5 gram protein almalisin.. eger is yüzünden zamanin yoksa, ozaman protein tozu al.. Kilo 67 görebildigim kadariyla.. yani 150 gram falan almalisin protein.. siteyi gez oku.. Her soruya cevap bulabilirsin sitede... ve hic cekinme
SELAM Herkese merhaba Forumda yeniyim. Tüm yazıları okudum diyebilirim anacak sonuçta kafam daha da bir karıştı. Benim sorunum sizlerden farklı. Orta yaşlardayım. Ailemde varolan kemik rahatsızlıkları nedeni ile önlem olarak kas kitlesini arttırma ve yağ oranını düşürmem gerekiyor.8 aydır body yapıyorum. boyum 1.67, kilom 58. Kemik erimesi sorununa önlem olarak beslenme ve çalışma programımı daha bilinçli düzenlemem gerekiyor. Bu konuda yardım istiyorum. Çalışma programım haftada 3 gün sabah saat 6.30 dan 09' a kadar. Doktorumun önerisine göre vucudumdaki tüm yağları kasa çevirmem gerekiyormuş. Bir bayan olarak kilo almadan yağ yakarak kas kitlesini arttırabileceğim bir çalışma ve beslenme programı yazarsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.
kahvaltı: 7.30-8.00 arası 3 yumurta 2 parça tost 1 bardak süt Ara öğün: 10.00-10.30 arası yarım sandiviç, meyve Öğle: 12.30-13.00 arası 1 etli sandiviç ,çorba, bol su ve meyve Öğleden sonra:15.00-5.30 arası 1 iyi kaynatılmış yumurta,3 dilim peynir ,1 bardak süt Akşam:18.00-18.30 arası 400 gram et,tereyağlı fırında pişirilmiş patates,salata,sebze(bezelye,fasulye) Gece yatareken protein içecegi hazırlayabilirsin=>iki bardak süt,bir yumurta, yarım fincan dondurma mikserde karıştırlmak suretiyle hazırlanacak
yağları kasa çevirmek çok zor bi iştir. belkide bu işin en zor kısmı da budur.uzun sürer meşakkatlidir.öncelikle yağ yakmayı deneyn. FITNESS & ANTRENMANbölümünde bu konuyla ilgili yazılar var...
1 - Antreman yapinca Yagi kaslara cevirirsin. Hayir - Yag kasa donusmez. Normalde bu lafin arkasindaki anlam, sudur; yagi cesitli kondisyon antremani ( cardio) eritirsin. Yagi eritince kaslar netlesir, ayni zamanda vucut gelistirmede yapilirsa sonuc daha iyi olur ve kaslar daha cabuk belirli olur. Cogu kisi kas icin yag gerektigini zanneder, söyledir yaglar kaslarin olusmasi icin enerjilerden biri , yanliz yag kasa dönusmez, yagin kaslar olusmasi icin enerjilerden birisi oldugu icin yaglar kasa donusur demek yanlistir.
selam kardeş, kilo alma problemi olan biriydim. fakat geçen yıldan bu yana 12 kilo aldım. eğer uymak istersen sana benim beslenme programını vereyim. sabah kahvaltısı olarak saat 8 00- 9 00 arası 2 adet yumurta zeytin peynir biraz ekmek saat 10 00 : 1 adet muz + gainer (kilo aldırıcı) öğle saat 12: 00 tavuk göğsü + pirinç +salata ikindi :4 yumurta beyazı + salata akşam saat 17 00 - 18 00 tekrar öğle yemeğinin aynısı saat 19:30 kilo aldırıcı gainer 21 00 : sadece 4 yumurta beyazı yada 100 gram tavuk göğsü not: aldıkların harcadıklarından az olursa asla kilo alamazsın.
sabah kahvaltisi Sabah kahvaltisi neden bu kadar zayif iki dilim ekmek 110 kalori yapar 2 tam yumurta ise 190 kalori yapar 13 gram protein 20-25 gram karbonhidrat geri kalanı ise yağ olur bu kahvaltının cok iyi oldugundan eminmisin dostum sabah insan kalktığı zaman yataktan ilk etapta kanındaki glükoz oranı az oldugu icin glükozu yükseltmesi gerekir cunku beyin glükozdan beslenir bence bu kahvaltıyı zenginleştirip antreman sonrasıda biraz 60-70 gram karbonhidrat almasını öneririm arkadaşa ayrıca kolestrol kesin artar antremanın arkasından glikojen depoları boşalacak biraz haslanmis patates yemeli ama Kesin sabah kahvaltisinda komplex karbonhidrata yüklen ( tam tahıl ürünleri tam buğday ekmeği çavdar ekmei === en önerilen çavdar ekmeğidir glisemic endeksi cok düşük yüzde 45 ve lif içeriyor birde saat 10 sıraları balik yerine yarım litre yağsiz süt ve lor peyniri yersen cok daha güzel olur die dusundum..