Beslenme programım yeterlimi acaba?

merhaba yardımcı olursanız sevinirim okul olduğu için zor oluyor dicem ama yemek yeme imkanım oluyor okulda.

sabah(7.45) :

2 tam yumurta , 100 gr beyaz peynir , siyah çay , domates , 1 dilim ekmek

ara öğün(10.45):

3 kuru incir veya 1 elma

öğle(12.00):
herhangi bir yemek.bugünkü çıkan yemek:

tavuk döner , pilav , ayran , şehriye çorbası

ara öğün(16.00):

100 gr yulaf ezmesi , 100 gr tavuk göğüsü , 50 gr lor

akşam ( salondan gelince 18.00 )

300 ml meyve suyu , 80 gr ton balığı

ara öğün ( 22.00)

200 ml süt

Beslenme programına baktımda , kilonu ve amacını vermemişsin kilo vermeye yönelik mi , almaya yönelik mi hedefin var bilemedim.
-Sabah kahvaltısın , 1 tam 2 beyaz yumurta olabilir(protein artırılmak isterse) , 100 gram beyaz beynir 50 ye düşürülebilir , yeşil çay içilebilir(siyah yerine şekersiz) domates güzel , salatalık eklenebilir , 1 dilim ekmek çıkıp 100 gram yulaf ezmesi + süt karışımı gelebilir.
-Ara öğün güzel
-Öğlen mecbur kaldığın yemekmiş yorumum yok yanında hafifcik haşlanmış tavuk olsa iyi.
-Öğlen ile ara öğün dedin ara 4 saat fark var oraya öğlenden 2 saat sonra 10 tanecik ceviz/badem/fındık herhangi birini seçip yiyebilirsin veya bir avuç kuru üzüm.
-Sonra ara öğün dediğin kısıma gelelim yulaf çıkarılabilir , tavuk+lor iyi derdimde antreman galiba bu öğünden sonra oluyor.Yulaf olması doğru yararlı olur ama yulaf yerine , lapa pilav,makarna gibi karbonhidratta olabilir.
-Akşam yazan öğün antreman sonrası galiba üzüm suyu , ton balığı uygundur.(Ton balığını haftada 3 kere tüketip diğer 3 gün haşlama tavuk tavsiyem olur)
-22.00 ara öğünde lor peyniri+süt olabilir.

amacım karın bölgesini çıkarmak fazla kilo vermeden yağ yakmak istiyorum yağ oranım %20-25 civarı kilo 96 boy 182.

mesela 85-90 kilo civarında olup karının hafiften belli olmasını istiyorum 8 min abs çalışıyorum fazla kilo vermek istemiyorum çünkü güç ve hacim kaybı oluyor.

Yağ oranın %20-25 arasındayken kilo vermeden yağ yakman gerçekten zor olucak :( çünkü o oran 12-15 arasını görmeden karın kaslarının belirginliğini göremeyeceksin.Bunun içinde yani kesinlikle kilo vermiş olucaksın.Amaç kilo vermekse programının karbo oranıda az uygun gibi ama antreman programında önemli.

antrenmanım böyle biraz daha yağ azaltana kadar antranör üstümü çıkarttırıp bakıyo karın bölgesine biraz daha devam et dedi.

ısınma
15 dk eliptik
mekik
20 dk yürüyüş
3 x 10 chest press machine
3 x 10 lat pull down machine
3 x 10 shoulder press machine
10 dk kondisyon bisikleti

bu şekilde. ayrıca evde haftada 5 gün 8 min abs çalışıcam dün ilkkez çalıştım ama karın bölgem patlıcak gibiydi :D ama çok etkili

Bodye yeni başladın herhalde ? cardio genel vücut programı gibi birşeyler vermiş hoca.
Karın antremanı olarak dediğinizi kullanmadım ama karınantremanını fazla abartmamanız gerek , tavsiyem haftada 3 gün seçin aralarda 1 er gün off olsun en az 3 kez karın antremanı yapın , 1,5 ayda bir vücut-cardio-karın her antremanınızı değiştirin.

teşekkürler cevapların için. 3. ayım dün bitti hocam yakın zamanda değişticicek.

ilk zamanlar sadece kardio vardı şimdi değişti bazı hareketler ekledi hoca.

Back
Yukarı