beslenme programım ve tavsiyeleriniz.

Ferhat_V

Üye
iyi akşamlar..21 yaşında 110 + / - kg. dayım..boyum 175.

doktora diyetisyene gitmeden internetten bakarak kendime bir diyet listesi hazırladım..buna sizinde olumlu olumsuz görüşlerinizi bekliyorum..amacım kilo vermek 80 lere inmek.

sabah kahvaltı: peynir domates salata zeytin yada kepek ekmeği kaşarlı tost

ara öğünlerim yok iş sebebiyle ara öğün alabileceğim birşey yok. ama nadiren elma portakal mandalina yiyorum.

öğlen kızarmış tavuk / 2 kaşık pilav / makarna / karışık bol salata / tost veya meyve günüme göre hangisini istersem

akşam : herhanbir bir sebze yemeğinden çok az derecede ekmek yok.üstüne soda

günlük en az 1 litre su içiyorum yada hiç şekersiz çay içiyorum / sigara içki vs kullanmıyorum.

akşamlarıda ortalama 1 saat kadar uzay bisikleti yapıyorum göstergede yazana göre yaktığım kalori ortalama 550 600 civarı..mekik çekme yanlara doğru esneme vs. haraketleride yapıyorum..yaklaşık 2 haftada göğüs omuz ve göbek bölgemde çok aşırı belirgin şekilde çatlaklar meydana geldi ve üst karın bölgemdeki 2. kat eriyip gitti sadece göbek bölgesi kaldı. bunlara ilaveten sizin önerileriniz varmı farklı bir diyet listesi yada evde yapılabilecek spor haraketleri tavsiyeleri gibi..

iyi bi diyet proteinini alıosun... ancak 2 kaşık pilav ın dışında karbon hadrat almaman lazım. . . ikincisi kahvaltıyı peynir ve süt ağarlıklı yap çnkü protein yağ yakımını hızlandırır . . . kesinlikle kaşarlı tostu tavsiye etmem ve spora koşu ekle. . . sana başarılar

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:57 ----------

Ben Konu Açamıyorum Nerden Açıcam :D
bunu sorucak yer bura dğl. . . forum hakkında bölümüne yazman gerek

iyi bi diyet proteinini alıosun... ancak 2 kaşık pilav ın dışında karbon hadrat almaman lazım. . . ikincisi kahvaltıyı peynir ve süt ağarlıklı yap çnkü protein yağ yakımını hızlandırır . . . kesinlikle kaşarlı tostu tavsiye etmem ve spora koşu ekle. . . sana başarılar

yorumun için teşekkürler..

kaşarlı tostu kepek ekmeği ile yapıyorum zararı ne olabilirki...ve koşu yapmam çok zor kolay tıkanıyorum 100 metre koşsam direk nefes nefeseyim ama koşu bandı yada uzay bisikleti gibi aletlerde o kadar etkilemiyor.

kaşar peyniri çok yağlı olduğu için önerilmez. bide kahvaltında peynir olarak yörsanın lor peynirini öneririm. hem yağ oranı düşük hem de lezzetli.

yorumun için teşekkürler..

kaşarlı tostu kepek ekmeği ile yapıyorum zararı ne olabilirki...ve koşu yapmam çok zor kolay tıkanıyorum 100 metre koşsam direk nefes nefeseyim ama koşu bandı yada uzay bisikleti gibi aletlerde o kadar etkilemiyor.
kaşarın besin değeri süt ürünlerine göre hem düşük hemde yağ içerir. . . ama genede arada ye sıkılmamak için bence. . . ayrıca nefesini braz zorla yawaş yawAŞ AÇILIRSIN KOŞMAK ŞART

yorumlar için sağolun arkadaşlar..eskiden salona giderken diyet listemde kaşarlı yağsız tost vardı o yüzden tostu kepek ekmeği ile yapıp yiyordum bundan sonra keserim...

Kaşarı ve tostu komple çıkarıyorsunuz, arkadaşların dediği gibi.

Günde 1 litre su yeterli değil, gerçi en az demişsiniz ancak günde bu rakamı 2,5-3 litreye çıkarmaya çalışın.

Çayı yeşil çay olarak değiştirin. Meyve aromalı, şekersiz yeşil çaylar da mevcut. Normal çayın da aynı fonksiyonu var mıdır bilemiyorum ancak yeşil çayın su attırma özelliği vardır ve metabolizmanızı çalıştırır.

Akşam yemeğinizi fazla hafif yapıyorsunuz anladığım kadarıyla. Akşam yemeğinize de tavuk göğsü gibi bir protein kaynağı eklemeniz gerekli. Öğlen yemeğinden sonra öbür gün sabah kahvaltısına kadar hiç protein almıyorsunuz. Akşam yemeği sebze + tavuk göğsü tarzı birşey olmalıdır. Öğlen yemeğinde yediğiniz tavuğu akşama kaydırıp, öğlen yemeğinizde konserve ton balığı tarzı bir protein kaynağı tüketebilirsiniz.

yukarda yazdığım listeyi zaten hergün yapmıyorum örnek olarak yazdım onu..mesala öğlen salata ton balığı hiç ekmeksiz ve yarım litre su oluyor..yada ızgara tavuk ekmeksiz..sabit bir diyet listem yok ona uyamıyorum sorun o işte.

çayıda yeşil çayla değiştiririm teşekkürler öneri için.

peki hayatından tamamen çıkar dediğiniz yiyecekler nelerdir..tuz ve şekeri kestim..kilo vermeye yardımcı olacak protein kaynakları neler günlük bulunabilir şeyler hazırlaması kolay olan pratik şeyler.

yukarda yazdığım listeyi zaten hergün yapmıyorum örnek olarak yazdım onu..mesala öğlen salata ton balığı hiç ekmeksiz ve yarım litre su oluyor..yada ızgara tavuk ekmeksiz..sabit bir diyet listem yok ona uyamıyorum sorun o işte.

çayıda yeşil çayla değiştiririm teşekkürler öneri için.

peki hayatından tamamen çıkar dediğiniz yiyecekler nelerdir..tuz ve şekeri kestim..kilo vermeye yardımcı olacak protein kaynakları neler günlük bulunabilir şeyler hazırlaması kolay olan pratik şeyler.

Şu mesajımdan
bazı konularda cevaplar bulabilirsiniz, özellikle pratik protein kaynakları vs. Sadece kardiyo yapıyorsanız oradaki üzüm suyu maddesi sizin için geçerli değil. Bunların haricinde orda yazdığım gibi yatmadan önce karbonhidrat tüketmeyeceksiniz. Meyveyi azaltacaksınız. Günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı sebze ve salatalardan karşılayın, eğer yeterli olmadığını düşünüyorsanız bir süreliğine dışarıdan multivitamin takviyesi de alınabilir.

Değerli üyemiz;
Konu başlığınız tasınmıstır.
tasınma sebebi ;

* Günlükler bölümüne açtığınız başlık günlük niteliğinde değil soru niteliğindedir.10.07.2011 tarihinde yapılan duyurudan önce günlükler bölümüne açılan soru başlıkları artık doğru bölüme taşınmaktadır. (ayrıca bkz : Forum Kuralları Madde-25)

Lütfen başlık açarken en doğru bölüme açmaya özen gösteriniz ve 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

100 kg oldum :) kaç gündür spor yapmıyorum ve şekerli çay içtim..havalar az ısınsında spora daha fazla ağırlık verip kilo vereyim..:)

bel ölçüm 106 oldu..112 filandı başlarken..
kilo 98

diyeti ara sıra bozsamda idare ederek güzel gidiyorum..:)

bel oldu 104 kilo 100 kaldık :D

havaların biraz ısınmasını bekliyorum sıcaklarda sabah yürüyüşü ve akşam yürüyüşü ile iyice kilo verip ideal kiloya ulaşmayı hedefliyorum..

konu günlük gibi oldu o yüzden güncelliyorum :)

ferhat
yagmurlu ve soguk havalarda daha da zevk alıyorum koşmaktan.
hem sokakta kimse olmuyor hem de daha bi zinde oluyorsunuz..

mesela bugun off günüm ama yarım saatlik rampa koşusu yapacagım.
off günlerimde koşu yapıyorum.

yağmur soğuk değil beni engelleyen zaten soğuktada yürüyorum + evde koşu bandında 45-60 dk arası yürüyüş yapıyorum..ama dışardada yürüyerek spor yapmak istiyo insan evde sıkılıyorum artık..havalar sıcakken koşmak yürümek daha eğlenceli.

Back
Yukarı