Beslenme programım konusunda görüş ve tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Arkadaşlar merhaba Yaşım 22 kilom 91 boyum 178 yağ oranım %22.Uzun bir süredir hareketsizlik ve düzensiz beslenmeden kaynaklı bu kiloya ve yağ oranına ulaştım.Tekrar spora başladım ve uyguladığım program 1gün 40dk cardio+ağırlık 1 gün sadece cardio olarak programıma devam edip kilo vermek istiyorum.Hedefim günlük kalori açığını olabildiğince yüksek tutup sağlıklı bir şekilde kilo vermek.Ortalama öğünlerimi de örnek olarak verip görüşlerinizi almak istiyorum.
Kahvaltı 3-4 haşlanmış yumurta(bazı günler bu omlet olabiliyor),2-3 dilim hindi füme yaklaşık 1 porsiyon müsli ve içine 1 bardak süt katıyorum.
Öğle yemeği:1 büyük konserver ton balığı (ortalama 150-160gr) 1 su bardağı bulgur pilavı yanında birkaç brokoli ve havuç haşlıyorum.
Akşam yemeği:Genelde 200-250gr tavuk fileto(bunu baharatlayıp zeytinyağında kızartıyorum) yine 1 su bardağı bulgurun pilavı ve 1 kase yoğurt.
Pek fazla ara öğün yapamıyorum kendime bazen birkaç küçük meyve bazen yoğurt yiyorum.
Şimdi arkadaşlar,almam gereken günlük kalori 2800 civarı fakat ben günde 2000-2300 arası alıp zayıflamak istiyorum bunda bir sakınca var mıdır
ikincisi uyguladığım antrenman programı doğru mudur sizce?
Son olarak öğrenci olduğum için bu şekilde biraz düşük bütçeli besleniyorum fakat önerileriniz varsa öğünlerime onları da eklemek ve mutlaka öğrenmek isterim.
Şimdiden hepinize teşekkürler.

Kalori açıgı en fazla 500 kalori olmalı diye düşünüyorum saglıklı bir şekilde define olabilmek için. Beslenmede gayet iyi yani dostum bende senin gibiyim karma besleniyorum ama gün içinde tamamlıyorum bi şekilde makroları. 178 boyundayım demişsin 91 kilo, %22 yag oranın olduguna eminmisin :) kendimden örnek vereyim 1.70 im 68 kiloyum %17-18 falan yag oranım var tahminimce (makinada 11 çıkmıştı tabikide yalan) ben 2200 kalori alıyorum ortalama, günlük 150 gramda protein civarı tüketiyorum 2 haftada 2 kilo kadar verdim herşey iyi gidiyor yani şuan.

Kalori açıgı en fazla 500 kalori olmalı diye düşünüyorum saglıklı bir şekilde define olabilmek için. Beslenmede gayet iyi yani dostum bende senin gibiyim karma besleniyorum ama gün içinde tamamlıyorum bi şekilde makroları. 178 boyundayım demişsin 91 kilo, %22 yag oranın olduguna eminmisin :) kendimden örnek vereyim 1.70 im 68 kiloyum %17-18 falan yag oranım var tahminimce (makinada 11 çıkmıştı tabikide yalan) ben 2200 kalori alıyorum ortalama, günlük 150 gramda protein civarı tüketiyorum 2 haftada 2 kilo kadar verdim herşey iyi gidiyor yani şuan.
Yanlış hesaplamış da olabilirim,biraz daha yüksek de olabilir bu oran.24-25 gibi

Zamanla ne kadar ihtiyacin var ogreniyorsun aslinda kalori bakimindan. Ben dahs oncede ayni sekilde 8 kilo verdim benim gibi bi adamin ortalama ihtiyaci 2000-2300 arasi kadar falan oluyor kas durumuna bagli olarak. Gun icinde cok muhtis beslenmiyorum, daha iyi beslenmrye baslasam 2400 falanda alsam kilo vermeye devam ederim sanirim

Back
Yukarı