Beslenme programım.. Bi bakarmısınız?

Uabay

Üye
Merhaba abilerim ablalarım kardeşlerim.. Yaşım 16 boy 1.73 kilo 78 . beslenme programımı sızınle paylaşmak istiyorum düşünceleriniz benım ıcın onemlı.

Amacım kilo vermek yağ yakmak. Yeni başladım diyete. İşte programım

İlk olarak sabah kalkar kalkmaz 1 saat tempolu yürüyüş..

Sabah:4 adet yumurta beyazı, 1 tam yumurta. domates,salatalık,yağsız peynir(lor) veya light olabilir. 1 dilim kızarmış ekmek

Ara öğün:1 adet elma,10 adet badem, yeşilçay..

Öğlen yemeği:200 gram haşlanmış tavuk göğüsü,yoğurt,50 gram yulaf ezmesi.

Ara öğün:10 adet fındık,1 adet herhangi bir meyve,yeşilçay.

Akşam yemeği:200 gram tavuk göğüsü,100-150 gram arası bulgur pilavı,Biraz salata.

Ara öğün(bitis):1 adet yeşilçay 1 adet meyve..

Günde 4.5 - 5 litre arası su tuketmeye calısıcam.

Kac kalori olduklarini hesap etmedim ama diyetin güzel görünüyor.Sadece bikac oynamalar yapmani tavsiye edicem.
1-Yediklerinin makro degerlerini hesapla,eger bu yediklerinle zayiflama olmaz yada durursa kalori düsümüne gitmen kolay olur.
2-öglen yedigin yulafi sabah kahvaltisina yada ara ögüne,aksam yedigin bulguruda öglen yemegine al aksam aldigin salatayi abart mümkünse sebze ekle.Amac aksam ögününde belli bir saatten sonra karbo alimini azaltmak.
3-Aksam yemeginden sonra meyve yeme,kan sekerini yükseltir yag yakimini durdurursun.
Kolay Gelsin

eyvallah sagolasın tuttum söylediklerini=))

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 03:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 03:24 ----------

hesapladıgıma gore 1400 cal. bir diyet

1400 kalori biraz az görünüyor biraz daha artirabilirsin ani kilo kayiplari olmasin diyetinde.Bir süre ayni kaloriyle devam et(10 gün-2 hafta)eger kilonda degisme olmuyorsa kalori düsümüne gidersin ama kilo kaybi (normal olan haftada 0.5 ila 1 kilo dur)varsa öyle devam edersin.Bu makrolara göre kalori ayarlamasi yaparsin.

Peki tamam abi anlıyorum :)) alakasız bir sorum olucak L creatin zero shot kullanmak ıstıyorum yag yakımına yardımcı olması ıcın fakat yaşımdan dolayı bı sıkıntı yaşar mıyım acaba?

Creatin mi?Carnitin mi?
bu ikisi ayri seylerdir,Creatinse dedigin sey gereksiz Carnitinden bahsediyorsan,zayiflayip yag yakimina %5-10 faydasi olurki onuda diyetini egzersiz ve antremmanlarla desteklersen,bana göre parani cöpe atmis olursun.Ayrica bu diyet programina egzersizde eklemeni tavsiye ederim.

L-carnitinden bahsettım kusura bakmayasin belirtmemişim. egzersiz olarak günlük sabah ve akşama doğru olmak üzere 1 saat tempolu yürüyüş şeklinde günde 2 saat yürüyorum açık havada. doğru olur mu ?

Back
Yukarı