Beslenme Programı

MFurkanD

Üye
Sizlerinde bilgilerinden faydalanmak isterim. Haftada 5 gün idman ile 1 gün bisiklet sürüşü var ve sizce bu beslenme program nasıl acaba?

Sabah
2 adet yumurta
2 adet yumurta beyazı
50gr yulaf
150ml süt
1 dilim beyaz peynir
2 dilim tam buğday ekmeği
Salatalık,Domates,Siyah Zeytin

Ara
1 ölçek whey protein
1 adet yeşil elma

Öğle
150gr biftek
200gr makarna
Salata
150gr yoğurt

Ara
100gr ton balığı
2 dilim kepek ekmeği

Akşam
150gr tavuk göğüs
150gr pilav
Sebze
Salata

Ara
100gr yoğurt
200ml süt

Ayrıca supplement olarak protein tozu bcaa amino kreatin glutamin kullanıyorum.

Whey proteini antrenmandan sonra veya sabah kalkar kalkmaz alırsan daha faydalı olur. Kırmızı eti de hergün yeme bence kolesterolü yükseltiyor. Haftada 3 gün, 500 gr'ı geçmesin.

Peki sence ara öğünde whey kalmalı mı yoksa onu sabaha mı alıyım?

Antreman öncesi wheyde yemek durumuna göre değişiyor eğer 3 saat olduysa içiyorum ancak 1.5 saat önce yemek yediysem içmiyorum

Whey proteinini ara öğünden sabaha al ara öğüne başka bir şey koy mesela o iki haşlanmış yumurtayı ara öğüne alabilirsin. Birde whey proteinini antrenmandan önce değilde antrenmandan sonra iç böylece antrenmandan sonra kana hızlı karıştığı için kasların hemen onarılmaya başlayacaktır. İyi sporlar.

Ayrıca özür dilerim atlamışım sabah kahvaltısında yarım muz ve 20 gr fıstık ezmeside var.
Besin değeri hesabına gelirsek günlük;(antreman öncesi ve sonrası supplement dahil edilmeden)
Kcal;3075
Protein;180gr
Yağ;68gr
Karbonhidrat;400gr

diyetkolikten besin değerlerini araştırdım. Karbonhidratın az olmasının sebebi 150gr pilavda 50 gr karbonhidrat olduğunu söylediği için. 200gr makarnada ise 150gr karbonhidrat varmış.

Değerlere bakılınca hepsinin yeterli olduğu söylenebilir. 1ay sonra değişimi buraya paylaşırsan herkes faydalanır :)

Back
Yukarı