bench yaparken gogusumu hissetmiyorum

Merhaba yas 16 kilo 60 boy 1.73
Yaklasik 3 aydir fitnesse gidiyorum ve son zamanlar bench yaparken sadece. Kollarimin agridigin hissediyorum. Hocama sordum hareketi dogru yapiyorsun dedi.(bu arada dumbellerle yatarak yana açma yapiyorum onda gogumun çalistigini hissedebiliyorum) sorum. gogusun gelismesi icin yaparken illa yanmasi mi şarttir? Ne kadar agir yaparsam yapiyim yanma sadece kollarimda oluyor

Herseyden once dogru durusa dikkat et. Gogus kafesin yukarda popon arkada olmali ve kollarin birbiriyle simetrik olarak bari tutmali. Hareketi negatiflerde yavas yap bari kaldirirdiktan sonra biraz beklet. Hissedicegine eminim.

Yanıt için alıntı yapınız.

ağır setlerden sonra (mesela 3*8 bench yaptınız) pogramın en sonunda 2*20 wide bench pres yap. göğüsleri kasacaktır en azından yanmayı hissedersiniz tatmin olursunuz.

şahsi fikrimdir göğüs kasları büyük olduğundan ve bench veya dumbell fly gibi hareketlerde de dirsek eklemi en zayıf halka olduğundan göğüse tam olarak yüklenemiyoruz. bence gerçek sorun bu.

Bunun nedeni buyuk ihtimal gogus kaslarinin tricepslerine oranla daha guclu olmasi olabilir.yani gogsunu uyarma noktasina ulasamadan kollardan kesiliyosun.durusunla alakalida olabilir.kurek kemiklerini birbirine yapistir ve kol mesafenk olabildigince kisaltmaya calis.boylece gogsunu uyarabilecegin noktaya daha kisa surede ulasabilirsin.

ön omuz fazla gergindir, harekete göğüsten fazla dahil olur.

Tanrı Türk'ü korusun.

Merhaba yas 16 kilo 60 boy 1.73
Yaklasik 3 aydir fitnesse gidiyorum ve son zamanlar bench yaparken sadece. Kollarimin agridigin hissediyorum. Hocama sordum hareketi dogru yapiyorsun dedi.(bu arada dumbellerle yatarak yana açma yapiyorum onda gogumun çalistigini hissedebiliyorum) sorum. gogusun gelismesi icin yaparken illa yanmasi mi şarttir? Ne kadar agir yaparsam yapiyim yanma sadece kollarimda oluyor
Bazen bende hissetmiyorum alt gogus benchde , dirseklerini duzlestirme yukari iterken kirik kalsin dirsekler yukarsa boylece gogusde kalir agirlik surekli ben boyle yapiyorum (Birde partial gogus calismasini dene )
Bunlarda olmazsa
Ben hep ust gogus press ile baslarim ardindan cable cross yapar alt presse oyle gecerim benchde daha iyi hisstirir gogusler onceden yoruldugundan
Benim fikirler bunlardir :)

Back
Yukarı