Bench Pressin Yaşla Alakası

Arkadaşlarım abilerim ben 17 yaşındayım antrenmanlarimi 11 aydir sürdürüyorum , performansın bi kısmının yaşla alakali olduğunu herkesin bildigi gibi bende biliyorum ve yaklasik 2 aydır benchte 85 kg de takıldım kaldım , kilom da 78 , artış olmamasının nedeni yaşım olabilirmi ?
ayrıca 17 yaşındaki 11 aylik antrenman geçmişli birinin 85 kg bench basmasini nasil degerlendiriyorsunuz

bastığın bench agırlıgı kılona göre gayet iyi , beslenmenı ve takvıyelerını arttırmanla artış saglayabılırsın. ama maxımum bır artıs bekleme :)

Ben senin yaşındayken 1 senelik falandım aynı yaşlarda başlamışız hemen hemen yalnız 10-15 kilo eksiktim senden. Bende 80'in üzerine çıkamıyordum bench press'te yaşla ilgisi var mı bilemem olabilir ama gerek yok bu kilo çok iyi bence. Zamanla tabi devam edersen, bilinçlenirsen beslenmene, yaşantına dikkat ediyorsun 90, 95, 100, 110, 115, 120 ve 130 oluveriyor o ağırlık :) Sonradan farkına varıyorsun ağır basmanın önemli olmadığını tabi farkına varamayıp senelerce devam edenler var onlardan olma sana tavsiyem budur.

Ben senin yaşındayken 1 senelik falandım aynı yaşlarda başlamışız hemen hemen yalnız 10-15 kilo eksiktim senden. Bende 80'in üzerine çıkamıyordum bench press'te yaşla ilgisi var mı bilemem olabilir ama gerek yok bu kilo çok iyi bence. Zamanla tabi devam edersen, bilinçlenirsen beslenmene, yaşantına dikkat ediyorsun 90, 95, 100, 110, 115, 120 ve 130 oluveriyor o ağırlık :) Sonradan farkına varıyorsun ağır basmanın önemli olmadığını tabi farkına varamayıp senelerce devam edenler var onlardan olma sana tavsiyem budur.

kesinlikle raitoya katılıyorum :)

yaşla pek alakası yok yani

daha yükseğe çıkamamanın sebebi ne?genelde tricepsler kaldırmaz veya omuzlar benimde bileklerim acıyor mesela.güçsüz kalan bir kas grubu varsa oraya odaklan.antreman rutininide değiştirebilirsin.

göğüs antrenmanı rutinlikten siyrilamaz , sebebini bulamıyorum

göğüs antrenmanı rutinlikten siyrilamaz , sebebini bulamıyorum

Büyük kas grubu olmasına rağmen küçük bir bölgededir diğer büyük kas gruplarına göre. Mesela bacak ve sırtta baktığımızda yüzey alanı çok fazla. Bu sebepten dolayı bir hareket göğüsün tamamını rahatça etkliyebiliyo. Bu yüzden altrenatifler çok çıkmamış diye düşünüyorum. Bu tamamen benim fikrim ama mantıklı geliyo

Back
Yukarı