Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

arkadaşlar maaşallah herkez burda süper ama şunu söyleyeyim ben yaklaşık birbucuk yıldır yapıyorum 80 kiloyu daha yeni kaldırıyorum ( haftada 3 gün gidiyorum beslenmemde yeterli değil) boy 1.70 kilo 80 artık suplement kullanmaya başladım ne kadar yararı olur bilemiyorum 3-5 ayda 100-120 kilo iyi sallamışsınız 1 yılda sıkı çalışan beslenmesine dikkat eden 100 kaldırır salonda çalışan nice arkadaşlar var 8-10 ay gelen 60-70-80 kilo ancak kaldırıyor 100 kilonun üstünde çalışanlar var ama nerden baksan en az 4-5 senedir spor yapıyorlar bazı arkadaşlarımında yazdığı gibi doğuştan güçlü insanlarda yok değil beniğm bir tanıdığım var mesela hiç spor yapmadığı halde çok yapılı ve taş gibi bir vucudu var iyi bir şekilde 2-3 yıl spor yapan birinin vücudu gibi her arkadaş dürüstce kaldırdığı kiloyu yazsa daha iyi olur çoğu insan burdan kendine ders çıkarıyor kafa_

sadeyaka düşüncelerinde belkide haklısın.. ama dikkat ettim herkes bu türde yorumlar yapıp insanları zan altında bırakıyor.. benim tavsiyem inandırıcı bulmadıgın kişiye birebir söylemen daha dogru olur yönünde.. çünkü bu tarz yorumlar beni fazla olmasada üzüyor... evet belki internet aracılığıyla kendini tatmin etmek insanlarda olabilir.. varsın olsun da.. neyse cok uzattım.. eğer bahsettiğin kişiler arasında ben de varsam yarın göğüs idmanım var.. bi video cekip yollayayım sana ??

rpac sen de haklısın fakat vücudumda gerekli degişikliği kaydetmeden video, fotograf koymak istemiyorum siteye.. sanırım 2 - 3 ay içinde ekliycem.. ama yinede ısrarla merak eden olursa özelden msn verir ben de yollarım videomu.. daha sonra isterse paylaşır siteyle dogrulugunu veya yalan oldugunu..

sadeyaka düşüncelerinde belkide haklısın.. ama dikkat ettim herkes bu türde yorumlar yapıp insanları zan altında bırakıyor.. benim tavsiyem inandırıcı bulmadıgın kişiye birebir söylemen daha dogru olur yönünde.. çünkü bu tarz yorumlar beni fazla olmasada üzüyor... evet belki internet aracılığıyla kendini tatmin etmek insanlarda olabilir.. varsın olsun da.. neyse cok uzattım.. eğer bahsettiğin kişiler arasında ben de varsam yarın göğüs idmanım var.. bi video cekip yollayayım sana ??

kardeşim burda isim vermek doğru olmaz sadece tartışmaya yol açar sadece ayrıca bu kiloları kaldıranlar ne kadardır sporla uğraşıyor ve hiç ilaç kullanıyormu sadece doğal beslenmeylemı kaldırıyorlar bunuda merak ettim

salonda tanıdık bir abi var 270 basıyor ben yardım ediyorum göğüs antremanlarına :) inanırım ben.

270 kg'a inanmak hayli güç (özellikle de doğal olduğu iddia ediliyorsa). Ben genelde internette yapılan bu tür iddialara doğru veya yanlış diye yorum yapmak istemem (özellikle de "bir tanıdığım yapıyor" deniliyorsa) ama eğer o arkadaşın 270 kg yapıyorsa mutlaka dünya powerlifting yarışmasına katılması lazım. Bakınız: 2008 dünya şampiyonasında 100 kg'da yarışan powerlifter'ların dereceleri:
http://www.powerlifting-ipf.com/Ranking.45.0.html
Yani dediğin doğruysa senin arkadaşın dünya 1.si veya 2.si olması lazım. :) (100 kg olduğunu varsayıyorum)

Son düzenleme:
ya tek çalışmıyor zaten yardımlı çalışıyopr vede çok doğru çalıştığını söyliyemem çunku ben çok yardım ediyorum çalışmalarında tek başına 160 filan yapıyor.geri kalan 125 in bir kısmını o bir kısmını ben kaldırıyoruz yani çok hafif yardım ettiğim söylenemez bayağı bayağı yardım ediyorum trapezlerim büyüdü :) saygılar

ya tek çalışmıyor zaten yardımlı çalışıyopr vede çok doğru çalıştığını söyliyemem çunku ben çok yardım ediyorum çalışmalarında tek başına 160 filan yapıyor.geri kalan 125 in bir kısmını o bir kısmını ben kaldırıyoruz yani çok hafif yardım ettiğim söylenemez bayağı bayağı yardım ediyorum trapezlerim büyüdü :) saygılar
OK, 160 daha inanılır. Senin bahsettiğin şekilde 270 basabilecek çok insan var zaten. ;)

Bu arada, bench derecelerini belirtirken mutlaka tekrar sayısı da belirtilmeli diye düşünüyorum. Örneğin bodybuilding forumunda kaç bench yapıyorsun sorusuna verilen cevap aksi belirtilmemişse mutlaka "1 rep max", yani tek tekrarda kaldırılan en yüksek ağırlık değeri oluyor.

Son düzenleme:
öncelikle şunu belirtmem gerekirki videomu koyarken amacım kesinlikle kendimi kanıtlamak deildir.. sadece her yerde oldugu gibi bu forumdada kendini oldugundan fazla göstererek tatmin olan insanlar var.. ve sizlerde haklı olarak önyargılı ve tepkili yaklaşıyorsunuz ve o kişilere hitaben yapılan görüşler genele yansıyor.. ben şahsen bu zan altındaki kişilerden kendimi soyutlamak ve de merakınızı gidermek için video koydum.. kızdıgım bi nokta ise insanların sen 70 kg sın ve bi sınırın var 90 kg basamazsın vs vs.. gibi konuşmaları.. kilolu olmak hiçbirzaman güçlü olmak anlamına gelmez.. ha kilo olarak fazlaysan ama idmanınıda güzel yapıyorsan o zaman başka.. kimiside ben 1 yıldır yapıyorum 100 kg cıkamadım bench te, sen nasıl cıkıyorsun diyor.. :D benimse buna cevabım ancak, hırs, sabır ve genetik olur.. genetik faktörü ve cocukluk döneminin nasıl geçirildiği bence cok önemlidir.. evet zayıftım fakat en sağlıklı besinlerle besleniyordum süreki spor yapıyordum (yüzme basketbol vs..) bunların bana etkisinin oldugunu düşünüyorum... ailemdeki erkeklerde 1.80 den aşağı hiçbir erkek yok :D ve çoğu da cocukluk döneminde zayıfmış..

neyse gelelim videoya.. bugün göğüs idmanım vardı ve daha öncedende belirttigim gibi idmanımı biraz daha farklı yapıyorum.. özellikle bench te en fazla 70 kg cıkıyorum sonraki tekrarlarda ise dahada azaltıp yarım tekrarlarla pompalama yapıyorum.. inanın faydası gözle görülür oldu benim için.. işin açığı video çekimi yapıcam diye idman başında 90 kg girip, bana cok ii geldigine inandıgım sistemi bozmak istemedim :D ve idmanım bittikten sonra sizinde görmenizi istedigim için bi 5 tekrar 90 kg yaptım (maviler 20 kg yeşiller 10 kg kırmızılar 5 kg bar 20 kg ) şöyleki kendimi cok kasmak istemedim.. yeterli olur diye düşündüm bu video.. ısrarla inanmayıp 10 tekrar isteyen olursa, yarın idmanım yok ama sırf onun için gidip bi set bench yapar gelirim :D ayrıca partnerim destek vermiyo :D sadece psikolojik olarak iyi hissediyorum bardan tutunca :)

http://s382.photobucket.com/albums/oo261/mahir07/?action=view&current=mahir.flv

eger barı ilk alışta öyle indiriyorsan, sen 1 tekrardan fazlasını bile yapamazsın ve omuz sakatlamasına her zaman hazırlık olmalısın...ikinci olarakta partnerin de yardım etmeyi bilmiyor..kendisi senin üzerine düşecek haberin yok..

Yardımlarda, alttan ve iki elle hafif hareketlerle yardım yapılmalı. Ağır giren birisi, dengeyi yitirabilir; 2 elle dengeli yardımda; barın sağa-sola oynaması, düşmesi engellenir.

Yardım edecek kişininde, yardım edebilecek güçte olması lazım, yoksa o bile şu tek yardımda bile sakatlanabilir.

İyi çalışmalar...

öncelikle şunu belirtmem gerekirki videomu koyarken amacım kesinlikle kendimi kanıtlamak deildir.. sadece her yerde oldugu gibi bu forumdada kendini oldugundan fazla göstererek tatmin olan insanlar var.. ve sizlerde haklı olarak önyargılı ve tepkili yaklaşıyorsunuz ve o kişilere hitaben yapılan görüşler genele yansıyor.. ben şahsen bu zan altındaki kişilerden kendimi soyutlamak ve de merakınızı gidermek için video koydum.. kızdıgım bi nokta ise insanların sen 70 kg sın ve bi sınırın var 90 kg basamazsın vs vs.. gibi konuşmaları.. kilolu olmak hiçbirzaman güçlü olmak anlamına gelmez.. ha kilo olarak fazlaysan ama idmanınıda güzel yapıyorsan o zaman başka.. kimiside ben 1 yıldır yapıyorum 100 kg cıkamadım bench te, sen nasıl cıkıyorsun diyor.. :D benimse buna cevabım ancak, hırs, sabır ve genetik olur.. genetik faktörü ve cocukluk döneminin nasıl geçirildiği bence cok önemlidir.. evet zayıftım fakat en sağlıklı besinlerle besleniyordum süreki spor yapıyordum (yüzme basketbol vs..) bunların bana etkisinin oldugunu düşünüyorum... ailemdeki erkeklerde 1.80 den aşağı hiçbir erkek yok :D ve çoğu da cocukluk döneminde zayıfmış..

neyse gelelim videoya.. bugün göğüs idmanım vardı ve daha öncedende belirttigim gibi idmanımı biraz daha farklı yapıyorum.. özellikle bench te en fazla 70 kg cıkıyorum sonraki tekrarlarda ise dahada azaltıp yarım tekrarlarla pompalama yapıyorum.. inanın faydası gözle görülür oldu benim için.. işin açığı video çekimi yapıcam diye idman başında 90 kg girip, bana cok ii geldigine inandıgım sistemi bozmak istemedim :D ve idmanım bittikten sonra sizinde görmenizi istedigim için bi 5 tekrar 90 kg yaptım (maviler 20 kg yeşiller 10 kg kırmızılar 5 kg bar 20 kg ) şöyleki kendimi cok kasmak istemedim.. yeterli olur diye düşündüm bu video.. ısrarla inanmayıp 10 tekrar isteyen olursa, yarın idmanım yok ama sırf onun için gidip bi set bench yapar gelirim :D ayrıca partnerim destek vermiyo :D sadece psikolojik olarak iyi hissediyorum bardan tutunca :)

http://s382.photobucket.com/albums/oo261/mahir07/?action=view&current=mahir.flv

İlk yılımda ben de 100-e kadar çıkdım. Sonra definisyon 80-90 yapdım. Sonra yine kilo alarak 130 çıkardım. Daha fazla da yapa biliridim belki de. Ama hep yardımsız yapıyordum. Yani hep partnersiz girdim ağırlığa. O yüzden bir az da korkuyordum daha ağıra girmeye. Ya kaldıramazsam. Düşünmek bile istemiyorun. Şu an yine 100 kiloya bench yapıyorum. Ama kollara 28 kiloluk dumbble giriyorum. Benim için önemli olan kol. SOnuçta kavga falan olunca göğsümü gösterecek diilim. :D

mahir07 benchpress yaparken barı tutuşuna dikkat ettim. Dikkat ediyorumda başparmağın yardımıyla barı kavrıyorsun. Bu benchte yapılan en büyük hatadır. Baş parmak barı kavramamalıdır. Baş parmakta diğer parmakların yanında arkada yani yüzüne doğru olan tarafta olmalıdır. Yani barı iki elimizle kavrayıp tutmamalıyız parmaklarımız arkada şekilde olmalı ve yukarı iktirmeliyiz.

arkadaşlar teşekkür ederim tavsiyeler için.. d.wolf dediginde cok haklısın normalde barı alır almaz indirmiyorum fakat burdaki videoda sebeplerim var :D vücudum sıcaktı ve hem 90 kg fazla kasmıyo diye hemde video süresi az diye öyle yaptım :) yani şöyle söyliim insan vücudunu tanıyo zamanla.. drago sanada cok teşekkür ederim bilmedigim birşeydi bu başparmak olayı.. yorumlar için tekrar saolun..

mahir barı tutuşun dikkatimi çekti barı parmaklarla sıkı ssıkı sarıyorsun bende ilk sene böyle yapıyordum fakat bi arkadaşın tavsiyesi ile bar tutuş şeklimi değiştirdim.
Barı tutarken baş parmağını altta kalacak şekilde kullanırsan ağırlıklarda bile artış olur.

Arkadaşlar, bu baş parmak ile ilgili yaptığınız tavsiye çok yanlış. Youtube'da "gym accident" diye araştırma yapın isterseniz, çoğu kazanın sizin tavsiye ettiğiniz tutuş ile barın elden kayması sebebiyle ilgili olduğunu göreceksiniz. Hafif ağırlıkla bench yapan insanlar için çok da önemli bir konu olmayabilir bu ancak +100 kg yapmaya başlayınca o ağırlıkların göğsünüzün üstüne düşmesi büyük bir risk oluşturuyor.

Baş parmağın barı kavrayıp kavramaması tamamen tercih meselesidir (başparmağı arkada tutan biraz daha ağır girebilir ama risk de almış olur). Herhangi birini tercih edebilirsiniz ama "bu böyle yapılır", "aksi hatadır" gibi iddialı sözler söylemeden önce araştırma yapın bence. Ben baş parmağım ile barı kavramayı tercih ediyorum. Barın elimden kayıp göğsümde zıplaması yerine birkaç kilo daha hafif basmayı tercih ediyorum.

Başparmak çok büyük bir püf nokta bence. Başparmakla kavranmadığında daha riskli oluyor olabilir yüksek kilolarda belki. Yani tabiiki denemediğiniz bir ağırlık denerken kavramayı tercih edebilirsiniz. Ama başparmak çok ince bir nokta inanılmaz bir püf nokta. Başparmağı arkada tuttuğun anda hareketin göğsüne ne kadar daha fazla vurduğunu hayal bile edemezsin. Ufacık bir başparmağın konumu , ağırlığı koldan alıp dahada göğüse yüklüyor. Hareketten tam verim almak için başparmağı arkada tutmayı ve barı kavramamayı öneriyorum.

Back
Yukarı