bench press denge sorunu

Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır body yapıyorum.81 kilo 189 boyundayım.Bench press girerken ağırlığın ağır gelmemesine rağmen sağ kolumda aşırı kayma oluyor ve sonrasında güç kaybı yaşıyorum.Bu sorunu nasıl düzeltebilirim yardımlarınızı bekliyorum

tepede çok kilitli bırakıyorsan kollarını o yüzden olabilir . bendede oluyordu hatta sağ kolun dahamı kısa senın hep yamultuyon diyordu arkadaşlar :)

Bu dedigin olay düzelene Kadar daha hafif kilolarla Calis,bi süre sonra düzelicektir daha sonra yavas yavas agirlik yükselt.

bar yerine dumbelları kullanmaya başlayabilirsin. aynı sorun bende de vardı.kolun biri daha zayıfsa doğal olarak bar o tarafa doğru eğiliyo ama yine de kuvvetli olan kol yardımıyla güç bela kaldırabiliyoruz. bu kez zayıf kola çok yük binmemiş, kuvvetli kol tüm ağırlığı yüklenmiş gibi bşy oluyo ve hiç bi zaman aradaki kuvvet farkı kapanmıyo. dumbell bench press yaparsan iki kol da dumbellın ağırlığını taşımak zorunda kalcak ve böyle ce zayıf olan kol kuvvetli kola yetişmiş olcak belli bi zaman sonra.

Herkes kiloyu hafiflet demis ama eger 12-8 arasi cikarabiliyosan kiloyu atttir derim agir kiloda ben daha dengeli yapiyorum hafif gelince yapamiyorum

zamanla güçlendikçe durum değişir
dengeyi sağlayamadığın ağırlıklarda yardım al yada güçlenenekadar daha hafif gir
teicepside güçlendirmeye bak

Bence burda ağırlıktan çok barı dengesiz tutmandan kaynaklanıor bi tarafı uzun bi tarafı kısa tutarsan kısa olan tarafta kayma olur bide bunu dene ağırlıktanda kaynaklanabilir tabikide dene.

barı dengesiz tututp tutmadığını anlayamıyorsa zaten bu sporu yapıyor olamaz

Back
Yukarı