Ben mi yanlış yapıyorum?

Metoboy

Yeni Üye
Arkadaşlar gittiğim spor salonundan memnun muyum değil miyim bende bilmiyorum. Yaklaşık 3 aydır fitness yapıyorum ve vucudumda şekillenmeler vs oldu. Fakat salondakiler çok çok farklı hareketler yaparken bana hiç bir şey göstermiyolar yaptıklarım da şunlar.

Bench press
Flying dumbell
pull over

biceps
triceps
omuz
kürek ve sırt egzersizleri
bacak

Bu egzersizler haftada 3er gün - 2 şer günde kardiyo + mekik (total 5 gün)

Bana eğik sehpada göğüs çalışmasınıı,kelebeğin ne işe yaradı veya başka hareketlerle şu grubu çalıştırcağımı söylemediler. Ne yapmalıyım.

Bunun sebebini onlara sormakla başla ..
Eğer cevap tatmin etmezse başka bir salona yazıl..
Eğer cevap ortada bir hal alırsa buraya yaz değerlendirelim...
Eğer cevap tatmin ederse salona devam , kapiş ;)

dostum daha 3 aylığım diyosun ne bekliyosun ki biraz zaman geçsin bekle yani ayrıca benim bildigim hareketler en iyi kendi vucudunu tanıdıktan sonra bölgeyi hangisi daha iyi geliştiriyosa ona göre bi program hazırlanır. yani çok erken henüz

Yeni başlayanların temel hareketler yapması en doğru yaklaşım ve program tarzıdır diye biliyorum. Bence salonunla ilgili soru işaretlerini kafandan sil ve ilerleyen zamanlarda yaptığın hareketleri çeşitlendirdikçe sebebini yaşayarak anla.
Ben de sizin gibi biraz aceleci davrandım bu konuda bir çok gereksiz hareket yapıyordum ancak şuan ben de sizin gibi temel hareketler haricinde başka hareketleri programıma almıyorum.
Belli bir gelişimi gerçekleştirene kadar en doğrusu bu sanırım. ;)
Saygılar.

Son düzenleme:
Belli bir hacimim gelişti göğüsler olsun kollar olsun vs ama hala bu programdayım. Bazı çocuklar yeni başlayanları görüyorum bi gün göğüs omuz ön kol 2 gün sırt arka kol bacak vs çalışıyorlar. Acaba ben de mi bir sorun var diye düşünüyordum ki fiziğim şuan çok güzel hacim ve görüntü kazandım 3 ay da ki zaten fit bir vucudum vardı

Back
Yukarı