Belki bilmeyenler vardır illaki vardır!!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Asocial
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İyi akşamlar ben et yemezssem kas yapamiyacakmıyım... yani protein ette protein var

yumurta-
kaşarlı tost-
makarna-
pilav-
kuru fasülye-

arkdaşlar araştırıyorum sizin gibi bilgili insanlar burda evt bilmeyenler vardır cevap yazarsanız öğreneceğiz...
kasım olurmu olmazmı 1 aydır gidiyorum söylerseniz ona göre kendimi toparlicam...

Et yemezsem demişsin ama neden et yemediğini yazmamışsın.Vejetryan olabilirsin et tavuk v.s. sevmezsin maddi durumunla alakalı olabilir bunlar normal şeyler.Neden et yemediğini açıklarsan ona göre seni yönlendirebilirler.Bir de google de arama yaptığında protein değeri yüksek diğer ürünleri de bulabilirsin.Örneğin bazı protein tozlarının özü peynir altı suyudur.Bunun gibi protein değeri yüksek diğer ürünleri de araştırabilirsin.

biraz durumdan dolayı et sorunu var protein tozunu asla almayacağım sabırla yapacağım et=tavuk dana eti tavuk eti balık falan yemez isem olmazmı ette protein var olmazmı derken kasım olmazmı kastan göğüs bacak karın sırt kol kası gibi

Son düzenleme:
İlk başlarda aldığın besinlerdeki protein yeterli gelir.Ama hacim kazandıkça daha çok proteine ihtiyaç duyacak kasların.Ağaşıda vereceğim linkteki siteye girdiğinde açılan pencerede ara kısmını göreceksin.Orada yiyebileceğin gıdaların isimlerini yazdığında sana besin değerlerini yazıyor.HAngi gıda hangi besin değerlerine sahip ona göre yiyebileceğin besinleri aarlayabilirsin.

Salatalık Kaç Kalori | Besin Değeri | Diyet & Egzersiz | Diyetkolik

Bitkisel kaynakların aminoasit profili hayvansal gıdalardan daha fakirdir. Hiç et ürünü yemeyen vegan sporcular vardır ama bunlar hangi bitkileri kombine ettiklerinde iyi aminoasit profili elde edeceklerini bilirler. Böyle bir beslenmeden yüksek verim sağlaman için gıdaların içeriklerine epey aşina olman gerekir. Yumurta, süt, peynir, yoğurt vs...ile idare edebilirsin ama bunları epey bir tüketmen gerekecektir.

Back
Yukarı