Belim çok kalın

endormorf yapıya sahibim genetik olarak çok kalın bir belim var yağ oranım çok çok fazla değil %12-15 arası bir şey sağlıklı besleniyorum tuz tüketmem ama hala anlamış değilim belim niye bu kadar kalın sizce %4-6 arasına düşsem incelirmi ve omuzlarımda dar olayı tam tersine çevirmek istiyorum sizce tüm bu genetik şansızlığa rağmen belimi inceltim omuzlarımı geliştirebilirmiyim sabırlı bir insanım gerekse 4 sene çalışırım ama işe yararmı

not: 7 . ayımdayım başlangıçta 94 olan bel şimdi 88 amacım 78-80 yapmak
omuz 121
boy:1.75

Bazı kişilerin belleri genetik olarak kalın olabilir. En define dönemlerimde 83 cm belim vardı. Ve 1 gram yağ yoktu. Forumdanda bi arkadaşın beli 96 cm'di ve defineydi. Tamamen genetik bir şanssızlıktır, üst bölgeyi genişlettikçe bel belli olmayacaktır.

bel kalınlıgı veya inceligi genetikle alakalıdır kılo varsa yaglar gider ama bel kalınsa yapacak birsey oktur ancak sıkı durması icin antrenmanlar yapılır ve üst bölgeye odaklanılır üst taraf genisldikce bel daha ince görünür

Sanırım o genetik şanssızlık bende de var ne yazık ki . ama tabi yılmadık çalışıyoruz alt incelmezse üstü genişletiriz olur biter :D

Omuzlar ve kanatlara yuklenerek belin ince gorunumu saglanabilir :)

bence bel kalınlığını bir kusur olarak görmeyin. tek tip insan yoktur kafanızda bir şekil belirlemek yanlış. beliniz kalın diye belinizden uzak durmayın. " bel çalışırsam dahada kalınlaşırmı ayvah" emeyin. yani başınızı kuma gömmek çare değil belinizide bicepsiz kadar çalıştırın. vücudunuzdaki her kasa aynı özeni gösterin size ihanet etmezler.

Back
Yukarı