bel kalınlaştırması için soru

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan akar24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

akar24

Üye
s.a boy 1.87 kilo 75 2 senedir yapıyorum bu sporu üst taraf ağırlıklı yaptım az çok bişeyler oldu ama belim ince sorun şu ki dün gece kız belin çok ince felan filan dedi moralimi bozdu bel kalınlaştırabilirmiyim gelişirmi ben hiç bel çalışmadım çalışsam bişeyler olurmu ?

genelde genetik olsada bazı kişilerde (misal ben) deadlift beli hissedilir derecede kalın gösterebiliyor
ancak bu hareketi yaparken kitabına uygun yapmazsanızki bunu düzgün yapabilen çok az kişi gördüm
kısa/orta vadede spor yaşamınız tehlikeye girebilir
sağlık probleminiz yoksa hafif ağırlıklarla ve youtube vs gibi sitelerden iyice öğrenip birde uzman desteğiyle başlayabilirsiniz

Kesinlikle yemek programını değiştirmelisin kilo alabileceğin bir yemek programı uygularsan ve duzenli çalışmanı surdurursen kesin sonuç alırsın..

yemek programı tamam kilo almak için baya yiyiorum peki ne kadar sıklıkla bel çalışmalıyım haftada 1 gün 2 hareket yeterlimi

Yaw bırakta ne takıyosun sen ona. Herkes ince bel ister. Kendisinin beli kalındır kıskanmıştır ondan diyordur. Voşver. Bide Omuz ve bel ölçünü yazsan daha iyi olur.

Yaw bırakta ne takıyosun sen ona. Herkes ince bel ister. Kendisinin beli kalındır kıskanmıştır ondan diyordur. Voşver. Bide Omuz ve bel ölçünü yazsan daha iyi olur.

aynen katılıyorum

Dostum benim bel 96 cm ne gerek var bele en iyisi ince bel 88 olsa yeter bana kalınlaştırma çok pişman olursun ileride demedi deme

Belinin kalın olmasındansa kuvvetli olmasına özen göster boşver kız öyle dedi falan. Önemli olan kalınlığı değil gücüdür ( modifiye ettim lafı :D ) Deadlift ile yeterli gelişimi gösterirsin.

Squat, deadlift ve karın hareketlerini 3* bilmem kaç tekrar değil de ağırlık kullanarak 10-15 tekrar arasında yapman belini kalınlaştırır. Omuz press hareketini ayakta yapman gene belini çalıştırır.

yemek programım sabah 3 yumurta öğün arası yulaf ezmesi öğlen 250 gr pirinç pilavı ve tavuk göğsü öğün arası yine yulaf ezmesi akşam spordan önce yine tavuk yiyiorum spordan sonra pirinç 100 gr ve meyve

Ne kadar yulaf, ne kadar tavuk, ne kadar hangi meyve? Ne çeşit yemek yediğini bilmemizin hiçbir önemi yok, ne kadar yediğini bilmemiz önemli. Günlük kaç kalori hedefliyorsun, kaç gr protein?

Back
Yukarı