travel_machine
Üye
merhabalar, yaklaşık 4,5 aydır vg yapıyorum öncesinde de spor geçmişim var iyi kas oranına sahip oldum beslenmem ve supplement kullanımım (whey ve kompleks amino asit) gayet dengeli ve yerinde, programlarımı her iki ayda bir yeniliyorum ve iyi bir ivme yakaladım üçgen bir vücudum var, karın kaslarım üst iki sıcakken ufak ufak belirginleşmeye başladı fakat alt karın ve bel bölgesi hala yerinde buda sorunumun temeli zaten çünkü daha önceleri belimin iki yanında yağlı iki çıkıntı oluşmaya başladı ve bariz belli oluyor buarada 3 sorum olacak;
1- bildiğim kadarıyla en son yağlar karın ve bel bölgesinden gidiyormuş bu durumda karnımın önemli ölçüde yağlardan erimesinden kaynaklı bir bel bölgemin belirginleşmesi söz konusu ?
2- dumbell side bend ve plank (her taraf) yapmamın bu duruma düşmemde belirgin ve şişik hale gelmesinde etkisi var mıdır ? eğer varsa nasıl geriye döndürebilirim ?
3-nasıl bel bölgemi yani obliklerimi dümdüz yapabilirim (bazı insanların orası dümdüz yada şekilli ) bende ise obliklerin biraz üstü çok ince kalça kemiklerimde dar geniş değil fakat belimin üstüyle kalça kemiklerim arasında bariz bir şişiklik var bunun genetikle alakası olabilir mi yoksa bir yerde yanlışlık mı yaptım, yaptıysam nasıl çözümlemeliyim ?
KARIN PROGRAMIMDA
1-crunch 3/15
2-knee raises on parallel bars 3/15
3- back extension 3/10
4- kneeling cable crunch 3/10 MAX KG
5-dumbell side bend 5- 10 KG ARASI 3/15 ve diğer antenmanda da plank HER TARAF 1 DK
HOCALARIMDAN YARDIM BEKLİYORUM
1- bildiğim kadarıyla en son yağlar karın ve bel bölgesinden gidiyormuş bu durumda karnımın önemli ölçüde yağlardan erimesinden kaynaklı bir bel bölgemin belirginleşmesi söz konusu ?
2- dumbell side bend ve plank (her taraf) yapmamın bu duruma düşmemde belirgin ve şişik hale gelmesinde etkisi var mıdır ? eğer varsa nasıl geriye döndürebilirim ?
3-nasıl bel bölgemi yani obliklerimi dümdüz yapabilirim (bazı insanların orası dümdüz yada şekilli ) bende ise obliklerin biraz üstü çok ince kalça kemiklerimde dar geniş değil fakat belimin üstüyle kalça kemiklerim arasında bariz bir şişiklik var bunun genetikle alakası olabilir mi yoksa bir yerde yanlışlık mı yaptım, yaptıysam nasıl çözümlemeliyim ?
KARIN PROGRAMIMDA
1-crunch 3/15
2-knee raises on parallel bars 3/15
3- back extension 3/10
4- kneeling cable crunch 3/10 MAX KG
5-dumbell side bend 5- 10 KG ARASI 3/15 ve diğer antenmanda da plank HER TARAF 1 DK
HOCALARIMDAN YARDIM BEKLİYORUM