Kilo kaybı yokkaç kilo verdin
Antreman sonrası genelde 15-20 dakika sabit hız tavsiye edilir ki, antremanda vücuda verilen stress bir nebze giderilsin. Daha uzun kardiyo yaparsan bu sefer faydasından çok zararını görebilirsin.25dk kardiyo az geldi antreman sonrasi icin bana gore az![]()
sanmıyorum. Neden ve nasıl zararını görürüz?Antreman sonrası genelde 15-20 dakika sabit hız tavsiye edilir ki, antremanda vücuda verilen stress bir nebze giderilsin. Daha uzun kardiyo yaparsan bu sefer faydasından çok zararını görebilirsin.
Antreman sırasında vücuda verdiğin stresten dolayı kortizol artıyor. Sadece antreman diliminde kalırsa sıkıntı yok ama sonrasında yoğun kardiyo ile stres vermeye devam edince zararlı hale geliyor. Anlık yükselme yerine devamlı hale geldiğinde soruna sebep oluyor bu meret. Genelde antreman sonrası kardiyo önerileri rahatlama amaçlı oluyor, birde ağırlık çalışması sonrasında yapınca yağ yakımına da katkısı olduğu söyleniyor. Doğru cümleyi kuramadım gibi geliyor ama umarım anlatabilmişimdir.sanmıyorum. Neden ve nasıl zararını görürüz?
Kortizolu kim ne zaman ne kadar salgılar bilemeyiz. Kişiden kişiye ya da beslenmesine gore değişir sonuçta. Ortalama 60-80 dk diyebiliriz bence. Bu stres dalgası kaslara verdiğimiz yıkımla alakalı bir şey. İdman sonrası yapilacak normal bir kardiyoda yeteri kadar stres yasanmayacagindan mecvut kortizolu da tetiklemeyecektir. Sonuç olarak, 15 eğimde 5 hızda koşu bandını 30-40 dk kullanabiliriz diye düşünüyorum.Antreman sırasında vücuda verdiğin stresten dolayı kortizol artıyor. Sadece antreman diliminde kalırsa sıkıntı yok ama sonrasında yoğun kardiyo ile stres vermeye devam edince zararlı hale geliyor. Anlık yükselme yerine devamlı hale geldiğinde soruna sebep oluyor bu meret. Genelde antreman sonrası kardiyo önerileri rahatlama amaçlı oluyor, birde ağırlık çalışması sonrasında yapınca yağ yakımına da katkısı olduğu söyleniyor. Doğru cümleyi kuramadım gibi geliyor ama umarım anlatabilmişimdir.
Antreman üstüne en az 60 dakika diyorsan ya antreman yapmıyorsun, yada kardiyoAntreman sonrasi en az 60dk kardiyo yag yakimi icin kortizol sorunu teskil ediceni sanmiyorum ki daha zararini görmedim
can yaman dediğin adam her türlü pr'ın dibine vuran, bölüm başına tonla para kazanan, vücuduyla para kazanan bir adam. o adam zaten yaşantısına devam etmesi için zaten yapmak zorunda. millet burada parası yok çıkışmıyor diye proteini bakliyatlardan almaya çalışırken o adam proteinin dibine vuruyor. bırak yapsın o kadar. belki bu foruma şans eseri girmiştir hatta bize gülüyordur. hahahahahaha protein tozu içiyor hahahaha diyeOrnek olarak can yaman adli unlu kisi gunde 1.5 saat boks 1 saat crosfit yapiyor yikim demek mi bu dogal sporcu oda oysaki![]()