Öncelikle geçmiş olsun.
Sakın yanlış anlamayın ama siz çok tereddütlü davranıyorsunuz. Yani kesinlikle çok önmeli bir rahatsızlık ama bu kadar paniklemek işinizi iyice zorlaştırır. Senin fıtık seviyen başlangıç olduğu için kesinlikle ameliyatı hemen tercih etme, iyi bir fizik tedavi - beyin ve sinir cer. doktorları tavsiyesi üzerine hareket edim, kendine uygun hareketleri yap.
Bende bu rahatsızlığa yakalanmıştım 17 yaşlarında ve hayal sporum olan basketboluda bu yüzden bırakmıştım. Belimde 2 yerde fıtık sorunu vardı, birisi başlangıç diyeri ise ağırdı. Dedim 17 yaşımda ne uğraşacam 2-3 sene fizik tedaviyle, ben fizik tedavinin ağır fıtık türlerini iyileştirdiğini pek düşünmüyorum. Sadece ağrıların büyük bir bölümünü ertelettiriyor - o zamanlar rahatlatıyor. Ameliyat oldum kendi isteğimlede. Çok değerli bir doktor tarafından ameliyat oldum. Sana şu kadar söyleyim, ameliyat olduktan 7-8 ay sonralarında belkide daha erkan tam hatırlamıyorum, Üniversite kulübü Amerikan Futbolu takımında koştum. 
Belki ameliyat olmasaydım, 3-4 sene bırakın ağır sporları koşu bile yapayacaktım. O yüzden iyi bir tercihte bulunduğumu düşünüyorum. Şimdi hiç bir sorun yok belimde 19 yaşındayım. Ağır vg ve koşuyuda birlikte yürütüyorum.
Dediğim gibi, senin fıtık seviyen başlangıç olduğu için, sadece kendine uygun kültür fizik hareketleri uygulaman. Tekrar geçmiş olsun.
Son düzenleme: 26 Nisan 2010