Bel bölgesi kalınlaştırma.

Kaburga ve bel bölgesini hangi hareketlerle kalınlaştırabilirim. Özellikle kaburga bölgesi. Karın çalışıyorum ama özel bir hareket var mı?

O kaburgaları sıkıntı yapma , onlar asla gitmez diye biliyorum .[DOUBLEPOST=1386183109][/DOUBLEPOST]Yani yağlı olmaz lazım tek çare ama onuda istemiyceğini biliyorum yoksa burda ne işin var tek cevabım düşünme derim.

Kas olarak kilo alınca kaburgalar üzerindeki kaslarda gelişecek ve istemediğin o görüntü gidecektir. O bölge için yeni başlayan birinin özel çalışma yapmasının gerekli olduğunu düşünmüyorum. Genel olarak kütlen arttıkça durum olumlu yönde değişecektir. Yan mekik yapabilirsin.

Vücut geliştirmeden ziyade powerlifting tarzında çalışanların belleri deadlift ve squat gibi hareketlerdeki ağır yükü kaldırmak için kalınlaşır. Vücut geliştirmede ise öncelik estetik, V şeklini yakalamak olduğu için belin ince olması istenir. Eğer kalınlaşsın diyorsan deadlift, hyperextension, squat, ayakta omuz press vb. hareketler faydalı olur, karın hareketlerini de 8-15 tekrar aralığında ağırlık kullanarak yapmalısın.

Back
Yukarı