Beef Jerky - Kuru Et - Jack Link' s

bir paket yani 40 gr ürün, yaklaşık 135 gr etin kurutulması ile elde ediliyor. besin değerlerini,tüketim ve saklama kolaylığını üzerine eklediğinizde fiyat makul seviyelere geliyor. toplu alımlarda da indirimleri var websitelerinde.
Farkeder mi ki :) 135 gr et 13 lira. 1080 gr et de 104 tl ye geliyor bu hesapla :D normalde etin kilosu ne kadar ? :D (parası çok bol olup zamanı olmayanlara belki olabilir :D )

Farkeder mi ki :) 135 gr et 13 lira. 1080 gr et de 104 tl ye geliyor bu hesapla :D normalde etin kilosu ne kadar ? :D (parası çok bol olup zamanı olmayanlara belki olabilir :D )
en basit örnekle 1 kilo çay ortalama 20 TL ye satılıyor ve 1 kilodan en az 200 bardak çıkıyor. yani 10 kuruşluk çaya minimum 2 lira veriyoruz (birkeresinde 8 lira verdiğimi de hatırlıyorum :). sürekli termosla gezemeyeceğimize göre çay içmek istersek o parayı veriyoruz. kasaptan aldığımız eti de pişirip yanımızda gezdiremeyeceğimize göre hergün evde yemek yapamayacak kadar yogun ya da becerisi olmayan arkadaslar için kuru et bence hayat kurtarıcı :) ama tabiki de her görüşe saygı duymak gerekir.;)

Çok lüks takılmaya gerek yok :D 8 i bırak 2 ye bile çay almam :D bizim sosyla tesislerde 75 krş :D evim daha yakınında boğaz gren yerlere gidersem 3-5 tl den aşağı değil tabi ama tasarrufu tmek gerek. Ve ben dışardan çay et vb hiç birşey almadığımdan mantıklı gelmiyor. Ancak durumu iyi olup almak isteyenlere lafım yok :D[DOUBLEPOST=1466431747][/DOUBLEPOST]Ve çok yanlış düşünüyorsun bu forumda birçok kişi rt tavuk göğsü gibi birçok öğününü kaba koyup okulda iste felan yiyor :D yanı yanında gezdirebilirsin sende.

Çok lüks takılmaya gerek yok :D 8 i bırak 2 ye bile çay almam :D bizim sosyla tesislerde 75 krş :D evim daha yakınında boğaz gren yerlere gidersem 3-5 tl den aşağı değil tabi ama tasarrufu tmek gerek. Ve ben dışardan çay et vb hiç birşey almadığımdan mantıklı gelmiyor. Ancak durumu iyi olup almak isteyenlere lafım yok :D[DOUBLEPOST=1466431747][/DOUBLEPOST]Ve çok yanlış düşünüyorsun bu forumda birçok kişi rt tavuk göğsü gibi birçok öğününü kaba koyup okulda iste felan yiyor :D yanı yanında gezdirebilirsin sende.
Bu tavuk göğsü gramajını ayarlarken pişmiş mi pişmemiş ağırlı mı baz alıyoruz ? Pişmişinde ne kadar protein pişmemişinde ne kadar protein hesaplanıyor ? Şimdiden çok teşekkür ederim

Bu tavuk göğsü gramajını ayarlarken pişmiş mi pişmemiş ağırlı mı baz alıyoruz ? Pişmişinde ne kadar protein pişmemişinde ne kadar protein hesaplanıyor ? Şimdiden çok teşekkür ederim
Pişmemiş haline göre ayarlıyoruz. Zaten pakette satılan ürünlerin arkasında veya internette besin değerleri verilen ürünlerde pişmemiş değerler verilir. :)
Yanı aldığınız ürünü pişmeden tartıp öyle hesaplamalısınız :)

Back
Yukarı