BB'nin Zararları Var Mi?

Hayatını bilgisayar ve televizyon başında geçiren veya bütün gün çalışan, ders başında duran , hatta hergün şişelerce içki tüketen insanların bu sporu yapanları kötülemesi, sadece kıskançlıklarındandır. Kuzenim 25 yaşindayken yarısmalara katılıyordu, şuan 33 yaşında ve hala son derece iyi vucudu var, bir gram yağ yok.. Yeme düzenine bile çok dikkat etmiyor hatta..
Hiç Spor yapmamış bir insanın vücudu , spor yapmış bir insanın vucudundan iyi olabilir mi? Böyle birşeyi aklım almıyor.

Benim bu tarz cevaplara cevaplarım belli..
+(O) "İLAÇ" (supplementlerden bahsediyor)ları kullanıyorsun bir zararı yokmu?
- (Ben) 3 kere öldüm dirildim haberin yok mu? :)
+ Çok iri olcaksın kızlar bakmayacak sana..(erkek söylüyor bunu, eminim ki kendisinde bb yapacak yürek, zaman, azim olsa o da hiç düşünmeden başlar)
Buna cevap bile vermiyorum.. Spor'u kızlara güzel gözükmek için yapma zihniyetini çoktan aştım, herşeyi kendim için yapıyorum!

BB yapmak benim dış dünyadaki sorunları unutmamı sağlıyor.. Aynada gelişimimi gördüğüm her saniyede aşırı mutlu oluyorum.. Kaldırdığım ağırlıklarda 2-3 kg arttırırsam aşırı derecede tatmin oluyorum.. Salonda çevrem genişliyor, sportif bir çevreye sahip oluyorum, günlük hayatın sıkıntılarından çok uzak muhabbetler kurup kafa dağıtıyorum.. Yediğim yiyeceklerdeki protein&karbonhidrat&yağ oranını tahmin edebilecek kadar bilgili olmak, bunun yanında hangisinin ne gibi yararları olduğunu bilmenin beni diğer insanlardan ayıran çok iyi bir özellik olduğunun farkında olmak çok güzel bir his.. İnsanların vucuduna imrenerek bakması ise paha biçilemez :)

Sizlere tavsiyem, vg'den anlamayan insanlarla vg hakkında tartışmamanız.. En zararlı olacak şey budur :)
 
Bu sporu bilinçli olarak yapan için hiçbir zararı olmaz yararı olur faydaları saymakla bitmez kendini sağlıklı hisseden herkes her yaşta yapabilir 7den 77ye demiyelim de 13ten 70e neden olmasın

birde hiç spor yapmamış 45 - 50 yaşında kamburu çıkmış birçok kişileri sokaklarda görüyoruz her gün

60 yaşın üzerinde birçok kişi gördüm salonlarda vücutlarında 1 gram yağ yok
örnek FRANK ZANE
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar bb nin beyne zararı var mı peki, şu anlamda yani, beyinsel aktiviteleri (hafıza, analitik düşünme vs.) geriletiyor mu, bb yapanların zeka olarak geri oldukları söylentisi yani..
 
Arkadaşlar bb nin beyne zararı var mı peki, şu anlamda yani, beyinsel aktiviteleri (hafıza, analitik düşünme vs.) geriletiyor mu, bb yapanların zeka olarak geri oldukları söylentisi yani..

alakası yok.hiçbir ilimsel dayanağı olmayan işkemden sallanmış hurafeler bunlar.kaslar geliştikçe beynin rızkından çalmazlar yani hiç bir bilimsel açıklaması yok:)
zaten forumda mühendislik,doktorluk gibi analitik düşünme ve hafıza gerektiren zor bölümleri okumuş ve okuyan arkadaşlar da var (bozokaydın,aneximandros,zigbog aklımda olanlar)


hatta bb yapmak mutluluk hormonu dediğimiz endorfin,eksikliğinde pek çok psikolojik rahatsızlık ortaya çıkan serotonin gibi hormonları artırdığı için kişi öncekine oranla daha pozitif ve enerjik bir zihin yapısına kavuşur,tecrübeyle sabittir.
 
Bu olay aslında çok farklı.

BB yapıpta hasta olanlar '' Hasta olduk, BB bu hastalığı yapıyor '' diyor. Fakat bu konu aslında böyle değil. Biz başımıza gelmeyen şeyleri bilemediğimiz için bu sporun aslında bizleri nelerden koruduğunuda bilmiyoruz. Mehmet Öz'ü örnek vereyim mesela. Adam çok sağlıklı beslenen, sporunu yapan bilinçli bir insan. Bu yaptıklarının onu neyden koruduğunu bilmiyoruz. Belki yapmasaydı, başka bir hastalığa yakalanıcaktı daha önceden. Ama şimdi kolon kanseri olunca herkesin ağzında '' Ne yaparsan yap çağre olmuyor. Baksana adama ne kadar sağlıklıydı ama oda kanser oldu '' cümlesi var. Ama ben olayın böyle olduğunu düşünmüyorum. BB yapanların yapsaydım, yapmasaydım şansı olmadığı için neylerden koruduğunun aslında farkında değiliz.

Kısaca neye, nasıl inanmak istediğimiz. Tek gerçek spor sağlıktır. Ama bu spor yaparsan hiç hasta olmazsın anlmına gelmemeli. 10 tane hastalık geçiriceksen 3 tane hastalık geçirmen gibi birşey. Ama 7 tane hastalığı geçirmediğin için, sporun seni bu 7 hastalıktan koruduğunun farkında değilsin.
 
Son düzenleme:
Bu sporda yeniyim ancak bende BB sporunun zararının olduğunu sanmıyorum. Hem spor bırakmak için neden başlanır ki? Bir çok kişi karşısındakinin kas gelişimini çekemediği için iftira atıyor yok şişme yok başka birşey.Ne insanlar gördüm 60-65 yaşında taş gibi adamlar onlara gerçekten imrenerek bakıyorum .Bizim mahalledekilerde bastonla yürüyor ne olmuş yani .
Benim anlamadığım bu kıyası yapanlarda başka bir sporla uğraşmış kimselerde değil :D

Adam sigara içer içki içer nargile içer spor yapmaz ne buldu yer sonrada karşısındaki adamı çekemez olay bu kadar basit.

Dave Draper 63 yasindaki hali

Draper.jpg


Bill grant 60 yasindaki hali

Friends50.jpg


Serge Nubret 65 yasindaki hali

1071552113.jpg


Frank Zane 65 yaşındaki hali

FrontCover.jpg


Olay budur :D
 
Harika görünüyolar
 
Bill Grant'a hayranlıkla bakıyorum gerçekten . O yaşta o bel o omuz o gogus . Sarkma bile yok ! Deseki bu adam ben 60 yaşındayım , kimliğini göstermesini rica ederdim . Bunlar gibi üstadlar bize gösteriyor BB nin ne kadar güzel bir spor oldugunu . Ha , demek olmuyor ki 60 yaşımızda bizde böyle olacağız . Ama bu sporu '' sağlık için '' yaptıkça böyle olmayı umacağız .
 
Her şeyin fazlası zararlıdır.Fakat hayatı boyunca evde,işte oturduğu yerden kalkmayan binbir çeşit yağlı,tuzlu tüketen 35-40 yaşına geldiğinde şeker+tansiyon ve daha nice problemler ve bunların komplikasyonlarını yaşayan insanlar Body sporuna zararlı gözüyle bakıyorlarsa bence kendi boş hayatlaırna ayna tutmalılar.Sporun her türlüsü yararlıdır.Konumuzla alakalı değil fakat 5-15 dk arası koşu bile kan basıncını düzenlemeye yardımcıdır.
 
Herkese iyi günler dilerim.

Bende birçok kez bu spora merak salmama rağmen başlamak nasip olmadı. Şimdilerde yine aklımda. Aslında benimde sporu bırakma durumunda oluşacak vucut bozukluklarına karşı tereddütlerim vardı. Ama şimdi aynaya bakıyorumda zaten spor yapmadan oluşmaya başlayan bozuklukları sporu bıraktıktan sonra yaşasam ne olur. Aynı kapıya çıkar ki böyle bir şey olacak diye de bir şey yok zaten.

Ancak benim şuanki düşüncem vucut geliştirmeyi bu sporun tam anlamına uygun olarak yani vucudu belli bir gelişim düzeyine getirmek değilde (Dave Draper, Serge Nubret, Frank Zane gibi), sadece vucudu belli oranda geliştirerek hem spor yapmış olmak hemde en azında hiç spor yapmamış göbekli ve hiç kas yapısına sahip olmayan kollarımızın ve göğüslerimizin yerine en azından görünüm olarak belli bir seviyeye ulaştırmak ve sağlıklı, güçlü bir yapıya kavuşmak. Bu çalışma da vucut geliştirme kapsamına girer mi yoksa sadece spor yapma seviyesinde mi kalır? Yukarıda konuşulanlar bu seviyede bir vucut geliştirme için de geçerlimidir? Böyle bir tercih yapmak uygun olurmu? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
 
Son düzenleme:
Profesyonelce yapmadığın sürece yani amatörce devam edersen hiçbir zararı yoktur.Hatta kalp damar sağlığı konusunda faydaları vardır.
 
Bilinçsizce ve uzman kontrolünde yapılmayan her spor insan sağlığına zarar verebilme imkanına sahitir ancak bilinçli ve bir uzman denetiminde yapıyorsan eğer sporunu zararlı olması mümkün değil bana kalırsa.
Ayrıca herkes tarafından beğenilen bir fiziki yapıya ship olmanın psikolojik artılarıda yanında getireceğine inanıyorum kendine olan özgüvenin artacak ve hayata daha farklı bir pencereden bakmaya başlayacaksın.
Şöyle düşün olması gereken kilonun çok çok üzerinde olan bir insan göbeği çıkmış göğüsleri sarkmış ne giyinse yakışmıyor birde düzenli olarak spor yapan yediğine içtiğine uykusuna dikkat eden (kısacası kaliteli yaşayan) bir adam sence bu ikisinin hayata bakış açıları aynı olabilir mi? Ben aynı olamayacağı kanâatindeyim.

Kısacası uzman kontrolünde ve bilinçli olarak yapılan spor her zaman ve her yaşta faydalıdır.

Değişim spor salonunda başlar ve değişmeyen tek şey değişimse eğer spora devam.
bench_O dumbelllls weightlifter
 
Back
Yukarı