BB'nin Zararları Var Mi?

Konusu 'Dertleşme' forumundadır ve Afanesyeva tarafından 11 Kasım 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 38 üye.
  1. Afanesyeva
    Offline

    Afanesyeva Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    0
    Sağda solda okuyorz kimi diyor ki bırakınca çok büyük sağlık sorunlarıyla karşılaşıcaksın, o kaslar ilerde hep yağ bağlıyacak vs. Acaba bunlar ne kadar doğru?? Bi de bişey sorucam BB yapan bi arkımın arkı var.Adam iki adım atıyomuş, yoruluyomuş.Acaba bu BB'den dolayı mı? Yani biz de ileride böyle mi olucaz, çabuk mu yorulacağız? Bi de bildiğiniz başka bi olumsuz yanı var mı bu sporun??
     
  2. Mestano
    Offline

    Mestano Yeni Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    0
    Tek olumsuz yanı karşındakinin moralini konuşmadan bozabilmendir sanırım... Her duyduğuna inanma, kasların yağa ya da yağların kasa dönüşemeyeceğini anlamayan bir zihniyetin dediklerini neden kafana takıyorsunki. Gerçi hakikaten ya yağlar kasa dönüşseydi ronnie 200kg olur antremanlara başlardır 250 kga kadar çıkar canavar olurdu:Dehehe
     
    Serious_Sam bunu beğendi.
  3. hakonek
    Offline

    hakonek Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2007
    Mesajlar:
    109
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    inanmıyorum bunların gercek olduguna ama calısmayı bıraktıktan sonra mevcut vucudumuzu nasıl koruyacagımızı bende merak ediyorum.. yani olene kadar calısmamızmı gerekiyor yoksa protein alımına dikkat edersek kaslarda kuculme olmazmı ??
     
  4. crespo143
    Offline

    crespo143 Üye

    Katılım:
    31 Mart 2007
    Mesajlar:
    146
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    Çok basit.Beslenme programınızda revizyona gitceksiniz yaklaşık 500kalori düşüreceksiniz.Yiyeceklerininzin yüzde 55ini karbonhidratlardan yüzde 30 civarını proteinlerden kalanıda doymuş yağlardan alıcaksınız.Hiçbir sıkıntı olmaz ama illaki kasların hacminde biraz azalma olur sporu bırakttğınız zaman.
     
  5. ammun
    Offline

    ammun Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2007
    Mesajlar:
    271
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    öğrenci=dilenci
    Yer:
    Denizli
    kas yağa veya yağ kasa dönüşmez.
    bırakınca veya ara verince yağlanmanın nedeni sporu aktif olarak yaparken metabolizmanın hızlı olması ve bırakınca biraz da olsa yavaşlamasıdır kanımca.bunun önüne de geçmenin yolu yukarıda verilmiş,beslenmeye biraz çeki düzen vermek
     
  6. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Her güzel şeyin bir götürüsü vardır.
    Vücut geliştirmenin de var elbette. Normal insanların sahip olmadığı bir kas kütlesine sahip olmak demek kalbinizin normal insanlardan çok daha fazla yorulması demek. Amacımız kasları yüksek gerilimlerle uyarmak olduğu için, sürekli daha fazlasını hedeflediğimiza ve adaptasyonu yenmeye çalıştığımız için sürekli zorladığımız vücudumuzu elbetteki yıpratıyoruz. Ama zaten vücut geliştirme bir tutkudur. Kendini adamanın somut halidir. Amaç için bazı fedekarlıklarda bulunuyoruz.
    Ama, işin asıl önemli noktası şu ki, sağda solda "badi öldürüyor" diye yaygara koparanların hiçbiri bizden daha sağlıklı yaşamıyor. Şeker ve yağ dolu beslenme şekilleriyle, sporu hayatlarının kıyısından geçirmemeleriyle bizden kat be kat vücutlarına daha fazla zarar veren ve oturduğu yerden ahkam kesenleri de ciddiye almayın. Biz yaptığımızın bilincindeyiz en azından. Onlar hayattan bihaber.
     
    ihsanerol, Pain, xerodna ve diğer 11 kişi bunu beğendi.
  7. Afanesyeva
    Offline

    Afanesyeva Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    0
    Peki sporu bıraktıktan sonra beslenmemize dikkat edip yağ bağlamasak ta zamanla ilk başladığımızdaki halimize mi döneceğiz? Bi de bu ne kadar süre alır? Bu arada yorulmayla ilgili kimse bieşy yazmamış.
     
  8. Sampiyon
    Offline

    Sampiyon Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2007
    Mesajlar:
    124
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Teknisyeni
    Yer:
    İstanbul
    Yorulmayla ilgili ben sana bizzat kendimden örnek verebilirim.

    BB ye başlamadan önce halı saha maçlarında karşı kaleye gidip geldikten sonra topa vuracak gücüm, ve koşabilecek nefesim kalmazdı. Fakat BB ye başladıktan çok değil sadece 4 ay sonra bir halı saha maçına çıktım. Sonuca kendim bile inanamadım. Maçın son düdüğüne kadar ne nefesim kesildi nede gücüm. Çok şaşırmıştım...
     
  9. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.598
    Beğenileri:
    2.095
    Ödül Puanları:
    0
    Sporu bırakınca kasların eski haline dönmesi büyük oranda genetikle alakalı, Arnold'ın bazı resimleri vardır ki, adam inanılmaz incedir, şaşırırsınız, kendiside demiş, ben idman yapmadığım zaman incelmeye yatkın bir yapım var diye, bu yüzden kendisini ekto-mezomorf olarak tanımlıyor.
    Elbette mezomorfik yapısı çok kuvvetli, ancak vücudu uyarım almadığı zaman süratle ölçü kaybediyor.
    Kimisi böyle değil, yılllarca idman yapmasa bile kas kütlesini koruyabiliyor.
    Ancak bildiğim kadarıyla, ağır ve orta tekrarlı idman yapan sporcularda ve haltercilerde (Naim Süleymanoğlu gibi) kas kaybı çok daha az oluyor.
    Bunun sebebi ağır idmanların kas liflerini kalıcı olarak büyütmesi.
    Okuduğum kaynak ezberimde değil, ancak bana mantıklı geliyor, bu sadece halter sporuyla ilgili değil, yüz metre sporcularıda, sporu bıraktıktan sonra bile kas kütlelerini koruyorlar gördüğüm kadarıyla, çok sert ve patlamalı idman yaptıkları için olsa gerek.
    Ancak herşeyin başı genetik, Mike Mentzer, ölmeden önce perişan haldeydi, ancak kalfları ve önkolları o berbat halinde bile sıradanın çok ötesindeymiş, sebebi genetikten başka birşey olamaz, daha 15 yaşında bile o bölgeleri çok iyiymiş, onu hayat boyu bırakmamış doğuştan gelişmeye müsait bölgeleri.
    Ancak sıradan genetikli, çok ağır idman yapmayan birisi, büyük azimle 46 kol yaptıktan sonra sporu bırakırsa, kollarını idmansız 40 seviyesinde zorlukla tutar diye düşünüyorum, sıradışı birisi 43 civarında tutabilir belki.
    Bu nedenle bu sporu bırakmayı düşünmemek lazım :D
    En kötüsü, haftada 2 kere idman yapmak.
    Korumak ilk olarak ortaya çıkarmaktan çok daha kolay.
    Yani 180 kg. bench press'e ulaşmak çok zor, ama onu korumak çok zor değil.
    Son olarak o örneği vermiş olayım.
     
    Berkthagar, Akay ve Afanesyeva bunu beğendi.
  10. Mestano
    Offline

    Mestano Yeni Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    0
    Kas yapımının vücudun kendini koruması teorimden yola çıkarak; beyin vücutta ihtiyacımız olduğu müddetçe kas bulunduruyor, peki ne zaman ihtiyacımız oluyor? Antreman yaptığımız zamanlar, bu sebeple antremanları bıraktığımız zaman, daha doğrusu kasları kullanmadığımız zaman vücudda işlevini yitiriyor ve enerji olarak açığa çıkıyorlar gereksiz görülen kas kütlesi. Ama bu sadece Vg'de değil herhalde masa tenisi ve golf hariç tüm sporlarda var:D
    Benim kanımca 55-60 yaşına kadar vücudu korumamız pek olağan dışı değil, bu yaştan sonrada yürüyüş, koşu şeklinde vücuda çok yüklenmeden, kaslardaki kayba aldırış etmeden yağlanmamaya çalışmak ve devamında torunlarını kucağına alıp sevmek sevmek sevmek...:D
     
    rey619 bunu beğendi.
  11. sehzadecelik
    Offline

    sehzadecelik Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    482
    Beğenileri:
    142
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Heryer
    bence işin geniş özeti kurallara uygun yapıldığı zaman hiç sporun ileriye dönük zararı olcağını düşünmüyorum
     
    rey619 bunu beğendi.
  12. KaRaBaSH
    Offline

    KaRaBaSH Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2007
    Mesajlar:
    234
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    zararı psikolojiktir. öncelikle karşınızdakinin kendi psikolojisini bozarsınız. sonraysa o, söylediği laflarla; "bu kadar yeter," veya "bırakınca sarkarsın," ya da "daha ne kadar büyümeyi düşünüyosun" gibi; sizin psikolojinizi bozar. zararı budur. kalbi zorlar, karaciğeri yıpratır ama ikisini de güçlendirir aynı zamanda.

    bir de eğer dikkatli bir hayat düzenlemesi yapılmazsa body için sosyal hayatınızı öldürme riskiniz her zaman vardır. en büyük zarar da bu olabilir.
     
    rey619 bunu beğendi.
  13. hakonek
    Offline

    hakonek Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2007
    Mesajlar:
    109
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    ya 55 60 yasında ne lazım adama ucgen vucut yaw :D 30 35 yasına kadar belirli bi seviyede koruyabilsem yeterli bence sonra zaten coluk cocuk yeni nesil badicilere bırakmak lazım tahtı ..
     
  14. cena
    Offline

    cena Üye

    Katılım:
    31 Mart 2007
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    tahammul edemiyorum!daha dun tartistim biriyle salonda..adam diyor ki kucuk herkul olmak istemiyorum birde sonra sarkacak daha baslayali 1 hafta oldu bebenin!!!dusunun!!yok amino ve protein zararliymis dedim bende ozaman sen gunde 1 kg et ye paran varsa.dedi yok..acikladim ; ozaman doktorda sana vitamin yazmasin!!!!!onlarda kapsul zararli labratuar ortaminda yapiliyor!mantigi anlatamadim cocuga!!!besinlerden alamiyorsun bunun icin o kapsuller!sarkma muabbetide yok oyle birsey ya!!!sen vucut yapmayi birakip afedersiniz hayvan gibi yemege cikolataya yumulursan yag olur!bunuda geri kafali insanlar hemen BB nin ustune yikiyor..bak vucudum sarkti falan diye!!!benim bir arkadasim var adam 3 sene once birakti ve hic mekik cekmiyor.belki ayda bir adamin vucudu hala ayni kaldi ve karin kaslari eskisi gibi neredeyse onun niye sarkmadi..birakin arkadaslar boyle sacmaliklari...a32
     
  15. Serious_Sam
    Offline

    Serious_Sam Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    141
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Bu spora başlarken 1 ay, 2 ay veya 1 sene, 2 sene sonra bırakacağım mantığıyla yapmamak lazım ama adele ve kuvvette 40 yaşından sonra ağırlığı yavaş yavaş düşürmemizi ve bir anda sporu bırakan insanlarında ölüm,hastalık riskinin yüksek olduğunu söylüyordu. Tabii en az 4 sene süre ile profesyonel olarak yapan insanlar için söylüyordu bunu. onun dışında sarkma zannedilen şey üstte ki kullanıcılarında bahsettiği gibi fazla yağlanmadan kaynaklanan görüntü bozukluğu.
     
  16. Excursion
    Offline

    Excursion Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2006
    Mesajlar:
    888
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şimdi yağların kasa, daha doğrusu yağların proteine dönüşme olayı gibi birşey teorik olarak doğrudur, proteinler azot bulundurur yapısında, NH2 amino gurubu yani, bu azotu dışardan alarak karbonhidratlar da proteinler dönüşebilir, yani bunların hepsi bir döngü içinde.
    Ancak gelelim bizim body mevzusuna, bizdeki yağların kasa dönüşme gibi bir mevzusu yok.
    Bir de şu var, sarkma diye birşey olmaz, sarkan şeyler yağlardır.
    Bunu bir doktor söylemişti, kullanılmayan adeleler yağa dönüşür, ancak bu çok çok çok uzun bir zamanda ve çok çok çok az bir miktar olurmuş.
     
  17. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.598
    Beğenileri:
    2.095
    Ödül Puanları:
    0
    Benim bildiğim yağa değil ama glikoza dönüşüyor, aslında bunu bir doktorla detaylandırmak lazım. Şu da var, zaten kasın yüzde 80'i su, geriye kalan bölüm onu bir arada tutup demir sertliğini veriyor :D
    Kas ağırlığını ölçen tartılarda, vücuttaki suyun miktarınada bakıyor zaten, yani yağa dönüşme olayı gerçek bir saçmalık.
    Sarkma olayı en çok göğüs için söylenir, çünkü gerçekten büyük göğüslü bir adam idman yapmadığı zaman göğüs formu çabuk bozulur, ancak hayatında idman yapmamış bir adamında göğsü büyümeye müsaitse aynı çirkin görüntü ondada olur, yani o sarkma muhabbeti kilosu olan göğsü büyümeye müsait herkes için geçerli.
     
  18. spudd webb
    Offline

    spudd webb Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2006
    Mesajlar:
    382
    Beğenileri:
    168
    Ödül Puanları:
    53
    Bisiklet sporuyla ilgilenirken bir yazı okumuştum.araştırma sonuçlarına göre 80 yaşın üstündekilerde bile belli tempoda ağırlık çalışıldğında kas geliştiği söyleniyordu.yani yaşlandık bu işi bırakalım demek yerine kaldırılan ağırlığı azaltalım formumuzu korumaya yönelelim demek daha doğru.
    Sporu bıraktıktan sonra kilo almamızın sebebi ise bizim spor yaparken yediğimiz kadarını sporu bıraktıktan sonrada yemeye devam etmemiz. vücut yakmadığı için kilo alırız.
    Birde kas kütlesini korumak için vücut daha fazla enerji harcar.
    siz çevrenizde kalçası bi tarafa göbeği bi tarafa gitmiş,yatakta yüz üstü yatamayan 2 adımda tıkanan ,1 katı asansörle çıkanlara bakmayın
    Spor sağlıktır.......
     
  19. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    bilinçli bir şekilde yapıldığında hiçbir zararı yoktur zaten bir insanin başına kötü bir şey geliyorsa bu bilgisizliktendir
     
  20. salvadore_xp
    Offline

    salvadore_xp Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul and Giresun
    Body'i bıraktığınızda eski estetik insanın kaybolduğunda ve yağlanmış ya da biçimsiz bir bedene alışmaya çalışmak, eskiden bir valizi tek eliyle terlemeden götürebilir halden, iki elle sırtlayarak bile zor götürür bir hale gelmek; Bilek güreşinde kendine rakip bulmakta zorlanırken, çoluk çocuğun zorladığı biri haline gelmek; salonda geçen yılların hakkını verdiyseniz vücudunuza ve çalışmanıza gelen takdir ve tedbirleri duymaktan mahrum kalmak; beslenme, sağlık, antreman, kas yapısı vs. genel kültürlere sahip bir halden, bu bilgileri unutmaya ya da hatırlıyorsa kullanmaya kullanmaya bilinenlerin unutulmaya yüz tutmasına şahit olmak vs...
    Aklıma sürekli bu sporu bıraktıktan sonra karşılaşayacağım olumsuz durumlar geliyor.
    Bıraktıktan sonra bu kadar olumsuz durumla karşılaşılacak olmam bu sporun ne kadar olumlu olduğunu gösteriyor.
    Bu spordan zevk almadan salt şişmek ve arzulanan bir vucuda sahip olmak ve antremanlarını başından savmak için yapan birinini gözüyle bu sporun en temel zararı cebe olur.
     

Sayfayı Paylaş