BB'nin Zararları Var Mi?

bence kararında yapılırsa zarardan çok kar getirir, herşeyin azı-çoğu gibi bodyninde böyle olduğunu düşünüyorum. ideal vücudun aralıklarının dışına çıkmayı doğru bulmuyorum doktorlarında kas yığınına dönüşmemizi önereceğini sanmıyorum.

Birkaç sene düzenli bir şekilde bu sporu yapıyorsak artık vücut bu spora adapte olmuştur, aniden ve uzun süre bu sporu bıraktığımızda; arabanın vitesini 2'den birden 5'e atmış gibi oluruz. Sistem sallantıya girer ve vücutta istenmeyen tepkiler oluşabilir.

Birçok uzman yıllar boyu spor yapanların, sporu bırakmamaları gerektiğini ancak yaş ilerledikçe temponun düşürülmesi gerektiğini söylüyorlar bence çok mantıklı bir söylem.

Bodybuilding zararı var mıdır konusuna gelince, aslında bazı etkenler vardır. Örneğin:

-Tok karna spor yapmanın kalp sağlığına, mide sağlığına zararı olabilir,
-Spor öncesi ve esnasında basit şeker tüketimi; vücut şeker oranında ani artışlara neden olup spor performansını düşürebilir,
-Tıpta kullanılan ilaçların kullanımı sonucu, iç organlarımız ve psikolojimiz belkide telafisi mümkün olmayan sorunlarla karşılabiliriz,
-Ağırlığı kaldırırken nefesimizi tutarsak, yüksek tansiyon ve damar sorunları yaşayabiliriz,
-Bünyemize uygun olmayan antrenman sistemleri uygulayarak vücudumuza zarar verebiliriz,
-Kaslarımızı ısıtmadan, esnetme hareketleri yapmadan ağırlıklara girersek ciddi sakatlanmalara neden olabiliriz,
...........

Bunlar daha da devam ettirilebilir, sonuç olarak yaptığımız ağırlık antrenmanlarından çok, bu azda olsa saydığımız şeyler bize zarar verecektir.

Artık bilim adamlarının da dillendirdiği, insanın kas yapısının sağlıklı olması, genel sağlık açısından çok önemli.

Asıl soru ise, nekadar ağırlık? Kapasitenin çok üstünde bir çalışma gene bize zarar getirecektir. O yüzden sabırlı olmak, ve bu sporu yapacaksak kısa vadede değil uzun vadede düşünmektir....

BB nin zararları tabi bb yaparken ewdekilerin dırdırını çekmek ewe geç geliyorsun bırak artık sporu hep ders çalış nedir bu aldığın acayip şeyler zehirleneceksinde falanda filanda vıdı vıdı hep bu yüzden sinir hastası olmak

Vg'nin en kötü yanı, spordan öteye geçip neredeyse yapan için nefes almak gibi bir rutin haline geliyor olması ve dozajı kaçırınca da insanın dış dünyayla bağını önemli ölçüde koparıyor olması.

ALPEREN'in yazdığı
-Ağırlığı kaldırırken nefesimizi tutarsak, yüksek tansiyon ve damar sorunları yaşayabiliriz,

bundan örnek vermek istiyorum.
bende vardı bu maalesef.nefesimi ayarlayamıyorum 1 ay öncesine kadar.kalbimde ritm bozuklugu var doktor nefesine dikkat etmelisin dedi.
şimdi çalışmaya başladım nefes ve ağırlık kaldırma sistemini oturtmaya çalısıyorum yerine.özellikle barfiks sırasında hala nefesimi tutuyorum.siz siz olun dikkat edin.

Bu spora bb gibi girdiysen var. Ama sağlık için girdiysen yok derim.

Herkesde olur diye demiyorum ancak babam ( kendisi 15 senelik natural vücutçu ) geçen aralık hafif bir kalp krizi geçirdi. Ben hastanede o uyandığında bana söylediği ilk söz " Bırak şu sporu, bize acıdan başka hiçbirşey getirmedğini sen de biliyorsun ". Bayağı bir üzülmüş, sorgulamıştım...

O da sonra tekrar başladı spor yapmaya ben zaten bırakmamıştım. Bizler, bu işi ciddi yapanlar başımıza ne gelirse gelsin kolay kolay kurtulamayız bu meretten.

Hepimize sağlık dolu yaşamlar, antrenmanlar dilerim.

Çabuk yorulma olayı body'le alakalı bi olay değil,kişinin kendi kondüsyonuyla alakalı.Eğer sadece body yapıp hantal hantal başka hiç birşey yapmadan oturup yiyip içip yatarsan elbette çabuk yorulursun....Bakın pankreas yapan adamlara hepsi 110,120,130 kg ama at gibiler...1 saatlik maçlara çıkaranlar bile var o cüsseyle ki çoğu profesyonel vücutcu.....O yüzden ara sıra uzun yürüyüşler yapıp koşmalı vücudu hantallaştırmamalı

sağlıcakla kalın.

Herkesde olur diye demiyorum ancak babam ( kendisi 15 senelik natural vücutçu ) geçen aralık hafif bir kalp krizi geçirdi. Ben hastanede o uyandığında bana söylediği ilk söz " Bırak şu sporu, bize acıdan başka hiçbirşey getirmedğini sen de biliyorsun ". Bayağı bir üzülmüş, sorgulamıştım...

O da sonra tekrar başladı spor yapmaya ben zaten bırakmamıştım. Bizler, bu işi ciddi yapanlar başımıza ne gelirse gelsin kolay kolay kurtulamayız bu meretten.

Hepimize sağlık dolu yaşamlar, antrenmanlar dilerim.

Olayı bi de ii bi tarafdan düşünmeye çalış. Benim de babam iki kere kalp krizi geçirdi. Belki onların hayatda kalmalarının sebebi yaptıkları spordur. Belki, spor yapmasaydılar o krizden çıkma gücü de bulamazdılar.

Benim Bir Akrabam Gençken Kısa Mesafe Koşucusuymuş Ardındanda BodyBuildinge Başlamış,Baya Bir Yıl Body Yapmış Sonrada Evlenince Bırakmış,Şu An Kendisi Çok Kilolu Ve Birçok Sağlık Sorunu Var,Belfıtığı,Yüksek Tansiyon,Dizkapaklarında Kitlenme Vs. Gibi,Bende Body Yapmak İsteyen Biriyim Ama Bu İşi 55-60 Yaşına Kadar Sürdürenlerde Var

bilinçli yapıldığı sürece çok büyük bir zararının olucağını sanmıyorum
ama eklemlerle ilgili bir sorun çıkartabılır gibime geliyor çünkü sürekli baskıya maruz kalıyolar ağırlık çalışmasında.
not:yazmayı unutmuşum yararlarının yanında zararları devede kulak.

Benim Bir Akrabam Gençken Kısa Mesafe Koşucusuymuş Ardındanda BodyBuildinge Başlamış,Baya Bir Yıl Body Yapmış Sonrada Evlenince Bırakmış,Şu An Kendisi Çok Kilolu Ve Birçok Sağlık Sorunu Var,Belfıtığı,Yüksek Tansiyon,Dizkapaklarında Kitlenme Vs. Gibi,Bende Body Yapmak İsteyen Biriyim Ama Bu İşi 55-60 Yaşına Kadar Sürdürenlerde Var

demek ki kendisi genetik olarak sorunlu birisiymiş, atletizm ve body aşırı kilolarını, sağlık sorunlarını ertelemiş, ben sporda ne insanlar görüyorum 60 yaşında zannedersin ki 30 küsürlerde

Babamın yanında calısan Sadem adında birisi var kendisi 53 yasında. Gures futbol ve kick box yapmıs kafları goguslerı bilekleri hala cok ıyı sdaece bıraz bira gobegı var gunde 4 5 tane bıra ıcıyor. Ve suan gunluk yaptıgı spor sıfır. Birde gencken beyazıttan topkapıya kadar vasıta yerıne yurumeyı tercıh edermıs ayak bileklerine agırlık baglıyarak. Bence yaslanınca kaslar kaybolmaz ama bir kac cm gerileye bilr. tabi bunu yanında haftada 1 yada 2 kere hafif idman yapmalı kasların saglıgını korumak ıcın

Bu "Body'i bırakırırsan vücudun sarkar, daha beter yağ bağlar" lafları çok mantıklı gelmiyor.
Spor yapmayan insanın vücudu yağ bağlamıyor mu? İlerleyen yaşlarda sarkmalar olmuyor mu her insanda?
Bide sırf body ile sınırlandırmamak lazım, bir çok sporda ağırlık antremanları var.
Yani daha uzun yaşayıp hastalıklarla boğuşmaktansa, 5 sene erken ölüp sağlıklı yaşam sürmeyi tercih ederim.

Benim tek korkum "VARİKOSEL".
Bu konuda (bb varikosel ilişkisi) net bilgi yok ama korkuyorum işte.

Back
Yukarı