BB de acı son :(

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan x
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
lat machine de enseye indirme yasaklanmış bir hareket zaten, onun yerine göğüse doğru indiriliyor
ben o makinada 8 set pes pese gırıyorum omuz calısırken onlu arkalı ilk on baslıyorum 7x55kg 7x45kg 7x40kg 7x35kg sonra arka 7x25 7x20 7x20 7x20 yapmısım en son omuz calıstıgımda.

ben o makinada 8 set pes pese gırıyorum omuz calısırken onlu arkalı ilk on baslıyorum 7x55kg 7x45kg 7x40kg 7x35kg sonra arka 7x25 7x20 7x20 7x20 yapmısım en son omuz calıstıgımda.

işte yasaklanmış bir hareketi yapıyorsun, boşuna yasaklamamışlar

• Like
Reactions: x
Normal pull down da zaten deltoidlerinin çalışmaması gerekir, omuz değil kanat hareketidir arka deltoidler ve trapez de bazı kaslar gibi dolaylı yoldan çalışır. Eğer deltoidlerini çalıştırmak istiyorsan çekiş değil itiş hareketi yapman lazım

Dumbell olarak shoulder press, arnold press, front raise, lateral raise...
Barbell olarak military press...
Hareketler sana kalmış

• Like
Bır kargasa olmus stonebabybody neck press'ten bahsedıyor, siz enseye lat pulldown'dan bahsediyorsunuz..

Neck press yerıne dumbell press daha ıyı bır secım olacaktır..
Enseye lat pulldown yerıne de ya (gögüse) front lat pulldown ya da barfiks..

Gecmis olsun.. ;)

Bizim salonda bi alet var adını unuttum omuz calısmak icin.2 tane kol var ve oturuyosun o kolları kaldırıyosun yukarı dairesel sekilde yukarı dogru ön omuz calısıyor.Sonra yüzünü donuyosun koltuga oyle oturuyosun bu sefer arka omuz calısıyo bir resim bulsam eklicem ama :D Ben de arada giriyorum ense press'e.Ama bu dedigim makineyle agırlık artırmak daha kolay zaten onda artırınca ense press te artıyo aynı hesap

Bu arada aletin adı lateral raise machine yanılmıyorsam.. Ve koltuga oturup sırtını dik tutuyorsan arka omuza da ön omuza da vurmaz.. Yan omuza vurur.. Ha koltuga oturmayıp one egılerek acarsan kolları o zaman arka omuza vurabılır.. ;)

Son düzenleme:
  • Like
adını bılmıyorum ama. sandalyesı var makinanın oturuyorsun sırtını dayayıp havaya kaldırıp bırakıyon. sonra koltuga yuzunu donuyorsun oylede arka tarafları calısıyor. bole bısı ıste :) onda oldu olay.

ben enseye pressi cok severek yapiyorum.

Temel bir hareket ve bunuda öğrendiğim bir teknikle yapiyorum.

Hareketi 2-3 saniyede tamamlıyorum ve Barı squat tarzı sırtıma aliyorum. 1 saniye dinlenme ve tekrar ediyorum.

Böylelikle 1 dakikada bitiriyorum enseye presi. 3x15 gayet verim aldim.

Ama omuzda dumbell kullanmak daha akıllıca tabiki.

Özellikle military press ve dumbell press cok işe yariyor. yüksek kiloya cıkmanızada olanak sağlar.

Ancak hareketi hızlı değilde kontrollü yapmak lazim omuzda. Enseye presste cok dikkatli olmak lazim.

sakatlanmak doğru çalışılmassa kaçınılmaz bu harekette bunuda ekleyelim.

Geçmiş olsun stonebabybody. Omuz antrenmanlarında bence fazla ağırlık az tekrar yerine, hafif ve orta kilolar ile setleri nizami tamamlayıp bölge kaslarını iyice tutuşturup tabir yerindeyse yakmak daha mantıklı. İki antrenman şeklini de denemiş biri olarak en faydalı çalışmanın bu şekilde olduğuna karar verdim. Eminim benimle aynı fikirde olan arkadaşlar da çıkacaktır.

Sağlıklı günler dileğimle...

adını bılmıyorum ama. sandalyesı var makinanın oturuyorsun sırtını dayayıp havaya kaldırıp bırakıyon. sonra koltuga yuzunu donuyorsun oylede arka tarafları calısıyor. bole bısı ıste :) onda oldu olay.

Surada anlatamadıgım yanlıs bır dusunce var..
Neck press sehpasına oturup sırtınızı veya gogsunuzu sandalyeye dayayıp kolları yukarı kaldırmanız, yanı ters veya duz oturmanız hareketın nereye vurdugunu degıstırmez..

Rear lateral raıses hareketı dısında dırek arka omuzu calıstıramazsınız.. Rear lateral dısında bır hareket daha vardı ısmını hatırlayamadım.. Ama sonuc olarak arka omuzu calıstırmak ıcın programınıza rear lateral ekleyın.. Arka omuz ıcın presslerden bu kadar medet ummayın.. ;)

Surada anlatamadıgım yanlıs bır dusunce var..
Neck press sehpasına oturup sırtınızı veya gogsunuzu sandalyeye dayayıp kolları yukarı kaldırmanız, yanı ters veya duz oturmanız hareketın nereye vurdugunu degıstırmez..

Rear lateral raıses hareketı dısında dırek arka omuzu calıstıramazsınız.. Rear lateral dısında bır hareket daha vardı ısmını hatırlayamadım.. Ama sonuc olarak arka omuzu calıstırmak ıcın programınıza rear lateral ekleyın.. Arka omuz ıcın presslerden bu kadar medet ummayın.. ;)

benım kullandıgım bı makına dambıl yada bar degil. nse bosver :) bugun bıraz daha ıyıyım ama ilacları alcam yarın sabah bakım sonuc ne olcak.

ewet enseyle gogus ustune omuz ıcin press te oldu cok zorlamıstım. biceps le trapez e kadar uzanan bı kasmıs bu. yani biceps le trazpez de agrıyor. elımı havaya kaldıramıyorum. aynısımı oldu ? yani normalde agrımıyor yukarı dogru kalkınca agrıyor.
evet aynısı oldu esnetme hareketleri ısınma hareketlerii yaparken kolumu yukarı kaldırıp başımın arkasına getiremiyordum yaparken çok ağrıyordu fakat o ısınmayı yapmadan diğer ısınma hareketleri ile ısındım ve omzumu biraz dinlendirdim salonu hiç aksatmadım sadece omuz çalışırken çok düşük kilolarla o bölgeyi ısındırmak için bi kaç hareket yaptım o kadar ve 2 hafta gibi bi süre sonra bütün ağrılarım kesildi birşey kalmadı şimdi eskisinden daha iyiyim daha fazla ağırlık basıyorum hatta

• Like
ha birde kas gevşetici kremler var ben dolgit kullanmıştım o bölgeye sürüp yediriyordun 1 kaç kez sürmüştüm iyi gelmişti dene istersen markası dolgit

• Like
Ben benzer sakatlanmalarda ThermoDoline kullanıyorum; işe yarıyor. İlaçların yanında en iyi çözüm ise: Spora kısa bir süre ara verip, dinlenmek...

• Like
Ben benzer sakatlanmalarda ThermoDoline kullanıyorum; işe yarıyor. İlaçların yanında en iyi çözüm ise: Spora kısa bir süre ara verip, dinlenmek...

haklısın ara verdım zaten sadece migde calısıyorum. bacak bile calısmıyorum cunku enseye yada omuzlara bar makıne vb. seyler koymak zorunlda kalıyorsun. ondan dolayıda korkuyorum. tamda ısınmıstım 25 gun olmustu baslıyalı tekrar spora sakatlandık :( ama tecrube oluyor iste orasıda ıyı. kucuk bı sakatlıkla buyuk tecrube edındım bıdaha kolay koaly dusmem benzeri seylere

geçmiş olsun ugurcum geçer birşeyin kalmaz herşeyin vardir bi tedavisi :) hani o benim denedigim makina mi ? 50 kiloda 5 tekrar yapmıştım :D 100 kere kaldırırım dedim ya ben bunu demek sonu kötü bitermiş :D uzak duralım biz o makinadan müdür :D

geçmiş olsun kardeşim aynı olay benimde başımda vardı mesela ensede press yaparken omzuma bıçak saplanmış gibi bi ağrı oluyordu fakat yaklaşık 2 hafta omuz çalışırken boş barın kenarlarına 4 kilo takarak sadece kası ısındırmak ve korumak için çalıştım ve başka omuz hareketi yapmadım 2 hafta sonunda ağrım kesildi ve hiçbi sorunum yok bu tip sakatlanmalar genelde tam olarak ısınmadan ağırlığın altına giriyoruz bu sebebten oluyor 2hafta çok düşük ağırlıklarla ense press çalış düzelecektir eminim

tam olarak aynısını yaşadım .

ben sakatlandığımda omzumdan-ki çokta ciddi değildi- 4 gün ara verebildim .

gerçi ufak ufak başlamıştım bi kaç ant. ve iyileşti kısa sürede omuzm . 1 1,5 hafta hiç omuza dokunmadım tabi hep göğüs triceps sırt biceps karın bacak o şekilde gittim.

geçmiş olsun ugurcum geçer birşeyin kalmaz herşeyin vardir bi tedavisi :) hani o benim denedigim makina mi ? 50 kiloda 5 tekrar yapmıştım :D 100 kere kaldırırım dedim ya ben bunu demek sonu kötü bitermiş :D uzak duralım biz o makinadan müdür :D

senden 1 hafta sonra denedim 55 kiloyla basladım 7 tekrar azalta azalta 8 set arkalı onlu en son 25 kıloda bıraktım 8 inci sette ve sonra sabah kalktıgımda acı son.....

Back
Yukarı