BB de acı son :(

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan x
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

x

Üye
Arkadaslar 1 hafta once sol omzumu ıncıtmıstım sabah uyandıgımda agrıyordu. Sabırla bekledım ıyılesmesını ama hıcte ıyılesmedı ve bugun yanı o gunden 1 hafta sonra doktora gıtmeye kadar verdım. Bugun sabah gıttım ve kemigin kasa baskı yaptıgını bunun genelde yaslılarda oldugunu fakat ben spor yaptıgım ıcın olabılcegını soyledı. Ayrıca cok asırı yuklenmelerden kaynaklanıyormus. En az 15 gun spor yapamıyacagım :((( iyilesmezse 15 gun sonunda emar cekılıp amelyata kadar yolu varmıs :((( Siz siz olun benım durumuma dusmeyın gucunuzun 100 de 70 ınden fazlasını kullanmayın maksımum 100 de 80 olsun.

stonebabybody öncelikle geçmiş olsun umarım 15 gün sonra hiç bişeyin kalmaz ve kaldığın yerden hız kesmeden devam edersin.. Ayrıca sana sormak istediğim bi konu var omuzundaki sorun tam olarak nasıl farkettin ve hangi bölgede ağrı var, benimde omuzumda da ağrı var omuz başı gibi doktora gitmeden önce fikir olur...

• Like
Reactions: x
Geçmiş olsun. Bende artık gaza gelip bilrek güreşi yapmamaya özen göstericem sonra kötü oluyor.

• Like
geçmiş olsun kardeşim aynı olay benimde başımda vardı mesela ensede press yaparken omzuma bıçak saplanmış gibi bi ağrı oluyordu fakat yaklaşık 2 hafta omuz çalışırken boş barın kenarlarına 4 kilo takarak sadece kası ısındırmak ve korumak için çalıştım ve başka omuz hareketi yapmadım 2 hafta sonunda ağrım kesildi ve hiçbi sorunum yok bu tip sakatlanmalar genelde tam olarak ısınmadan ağırlığın altına giriyoruz bu sebebten oluyor 2hafta çok düşük ağırlıklarla ense press çalış düzelecektir eminim

geçmiş olsun kardeşim aynı olay benimde başımda vardı mesela ensede press yaparken omzuma bıçak saplanmış gibi bi ağrı oluyordu fakat yaklaşık 2 hafta omuz çalışırken boş barın kenarlarına 4 kilo takarak sadece kası ısındırmak ve korumak için çalıştım ve başka omuz hareketi yapmadım 2 hafta sonunda ağrım kesildi ve hiçbi sorunum yok bu tip sakatlanmalar genelde tam olarak ısınmadan ağırlığın altına giriyoruz bu sebebten oluyor 2hafta çok düşük ağırlıklarla ense press çalış düzelecektir eminim

ewet enseyle gogus ustune omuz ıcin press te oldu cok zorlamıstım. biceps le trapez e kadar uzanan bı kasmıs bu. yani biceps le trazpez de agrıyor. elımı havaya kaldıramıyorum. aynısımı oldu ? yani normalde agrımıyor yukarı dogru kalkınca agrıyor.

stonebabybody geçmiş olsun
karamsarlık her hastalığı körüklüyor
örnek olarak kanser tedavisindeki rolünü vereceğim
iyimser olup ameliyatsız şekilde iyi dinlenerek atlatacağın şeklinde yor
fakat ille de ameliyat derlerse de herşeyin sonu olmadığı düşüncesindeyim
şifalar dileklerimle

• Like
Geçmiş olsun. Bende artık gaza gelip bilrek güreşi yapmamaya özen göstericem sonra kötü oluyor.

bilek guresı cok kotu bb ci icin hic gaza gelme. biz guc icin degil vucut guzellıgı ıcın yapıyoruz sonucta. gucle sorunumuz olsa kareteci olurduk dersin onlara :)

Geçmiş olsun. Omuz ağrılarından ve sakatlanmalarında nerdeyse v.g ile uğraşan herkes muzdarip. Tavsiyem rotator cuff egzersizleri ile omuzun küçük kasları olan subscapularis, supraspinatus, infraspinatus ve Teres Minor'u de çalıştırman.

http://www.exrx.net/Lists/ExList/BackWt.html#anchor511734

Bu linkteki egzersizleri omuz çalıştığın günlerde yavaş ve kontollü bir şekilde en az 15 tekrar olacak şekilde uygula. Kısa zamanda ilgili kaslar güçlenir ve sakatlıklara karşı daha dirençli olur.

• Like
valla çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda on beş gün içersinde düzelirsin ameliyatlık bir durum olmaz daha yazın ıy vıy yapanlara nasıl kas olurmuş onu göstercez anladın sen umarım birşeyin yoktur
bende geçen gün gaza geldim öyle açık tutuş ilk defa enseye 4 barfiks yaptım gidiyordu omuz 10 gündür bir garip fazla ağrı yok ama bazı durumlarda ağrıyor bi daha öyle barfiks falan kolay kolay işim olmaz

• Like
enseye press hareketi hiç yapılmaması gereken bir hareket birçok sakatlığa davet çıkartır.

daha gittim 2 3 kelıme ettım. doktor direk elleri ile enseye press i gosterdı adını bıle bılmedıgı halde. elleriyle hareketı yaptı boyle bısı yapıyormusun diye. demekki bayagı bı sakatlanan oluyor o harekette. yani cok dusuk kılolarla fitness le body arası bı agırlıkla calısmak lasım.

• Like
Bizim salonda bi alet var adını unuttum omuz calısmak icin.2 tane kol var ve oturuyosun o kolları kaldırıyosun yukarı dairesel sekilde yukarı dogru ön omuz calısıyor.Sonra yüzünü donuyosun koltuga oyle oturuyosun bu sefer arka omuz calısıyo bir resim bulsam eklicem ama :D Ben de arada giriyorum ense press'e.Ama bu dedigim makineyle agırlık artırmak daha kolay zaten onda artırınca ense press te artıyo aynı hesap

• Like
birşey soracağım;
enseye press den kastınız cable lat machine ile olan mı yoksa barbell incline press mi?
kablolulun enseye indirilmesiyle ilgili zararlı olduğu yönünde açıklamalar olduğunu duymuştum ve yapmıyordum
ama bazen barbell incline ı rutine ekliyorum

• Like
Arkadaslar 1 hafta once sol omzumu ıncıtmıstım sabah uyandıgımda agrıyordu. Sabırla bekledım ıyılesmesını ama hıcte ıyılesmedı ve bugun yanı o gunden 1 hafta sonra doktora gıtmeye kadar verdım. Bugun sabah gıttım ve kemigin kasa baskı yaptıgını bunun genelde yaslılarda oldugunu fakat ben spor yaptıgım ıcın olabılcegını soyledı. Ayrıca cok asırı yuklenmelerden kaynaklanıyormus. En az 15 gun spor yapamıyacagım :((( iyilesmezse 15 gun sonunda emar cekılıp amelyata kadar yolu varmıs :((( Siz siz olun benım durumuma dusmeyın gucunuzun 100 de 70 ınden fazlasını kullanmayın maksımum 100 de 80 olsun.

öncelikle geçmiş olsun.

Ancak omuzunda hasar olması için zemini hazirlamişsin stonebaby.

Omuz idmanlari çok daha az güç kullanılarak yapilmasi gereken idmanlardir.

Bu gun omuz sakatlanması demek, spora ara vermek demektir.

Çok tekrarla çok guzel gelişiyor omuz.

gücünüzün yüzde 50 sini kullansanız 20 terkarlarla daha fazla verim alırdınız.

Sizin iştahınız sakatlanmanıza zemin hazırlamis. Kizmayin sakin.

Ama omuz sakatliklari sporcu yasamını cok kötü etkiler.

Bu arada ekliyim. BB de doğru çalışılırsa acı son olması imkansıza yakındır.

Geçmis olsun saygıdeğer dostum.

Son düzenleme:
birşey soracağım;
enseye press den kastınız cable lat machine ile olan mı yoksa barbell incline press mi?
kablolulun enseye indirilmesiyle ilgili zararlı olduğu yönünde açıklamalar olduğunu duymuştum ve yapmıyordum
ama bazen barbell incline ı rutine ekliyorum

lat machine de enseye indirme yasaklanmış bir hareket zaten, onun yerine göğüse doğru indiriliyor

• Like
Öncelikle geçmiş olsun stonebabybody ama bb hayatım bitti diyerek karamsarlığa kapılma Doktorlar genelde en kötü ihtimal üzerinden konuşurlar, tabii dediklerini önemseme de demiyorum. Zamanında ben de benzer sorunu yaşamıştım gerekli dinlenme ve tedaviden sonra umuyorum ki ameliyata gerek kalmadan düzelecektir.

• Like
Back
Yukarı